Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

11 hours ago, sasshko said:

Дойче веле, може да напишат статия, че има пари за още 8дни, но фактите са други.

Карате ме да се повтарям, но пих 3 узакита в Ривиерата и се чувствам длъжен.

По- уважани органи от теб показват реалните цифри и ти цитирам банка Barclays, която датира от 17век със седалище Лондон и се съмнявам да изкривява данните в полза на Путин нали?!? Та, те казват, че  БВП Русия расте, защото пренасочва ресурсите си към други пазари.
ЛИНК  

Господин @plameni
Руската държава е голяма 17 100 000 km² освен газ и петрол там има... буквално всичко което, що се намира на земята и се продава на пазара. И ЕС щом не го иска, то държави като Китай, Индия, Бразилия, Турция, Саудитска Арабия, Република Южна Африка,  плюс по- голяма част от Азия искат. Сами си отговорете колко големи са тези пазари. Не искам да се хващам за цифрите, защото е безмислено, да големи компании излизат от Русия под някаква форма. Но какъв е реалният ефект от това? Много е трудно да се каже в момента, поне аз не мога да го оценя... 
Расия е толкова голяма, че има разузнати ресурси на стойност над 100трилиона в недрата си, и неразузнати ресурси за още поне толкова. Някак си да ги плашиш със запорирани яхти на олигарси в Монако или 30милиарда е несериозни нали?

Комичното е че в момента за последната година тръбата, която минава през Украйна за Европа и работи до ден днешен не спира и руснаците са спечелили между 20-30милиарда долара, а Украинците са спечелили 500-800М от транзит.

Разбира се, че цитираните органи са по-уважавани "от мен", но това щеше да е валидно ако информацията, която споделях, беше лично мнение.

Тази информация не съм си я измислил аз обаче, а съм я прочел някъде. В този случай конкретно, източникът е министерството на финансите на Русия.
Барклис могат да правят каквито си искат анализи. Няколко месеца по-рано, прогнозите им са били различни. След няколко месеца, може отново да са различни.

Все пак те са някаква финансова инситуция, която не е напълно безпристрастна и има собствен интерес. Това във връзка със "съмнявам да изкривява данните в полза на Путин нали" (Barclays considered £500m cash injection from Russia).

Ето ти още един анализ на Руската икономика от Bank Of Finland, според който нещата не са много розови. BOFIT Forecast for Russia 2023–2024: An unprecedented fog of uncertainty

Какво стана сега? "Моят" анализ срещу "твоя" анализ? Нека гледаме реалността, не само анализите, при това избирателно.

И наистина, Руската държава е голяма, но в много голяма част от нея има по-малко хора на кв. км., отколкото в пустините по света.

Въпросът обаче е каква част от тези ресурси използват и доколко са се оставили да зависят от износ на газ и петрол. И отговорът е:

image.png

Както и по-горе споменаха, ресурсите винаги са си били там. Това явно не пречи милиони хора да са умрели от глад през 1921-1922 и СССР да фалира, и да се разпадне през 1991.

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

ППЛГДБ пазят ли имунитета на Борисов или така ми се струва?

356648891_640893258068665_4334877885599003911_n.jpg

@w00x сериозно ли ми цитираш  Forecast Bank Of Finland? Добре, пич, печелиш твоите линкове са по- силни. В грешка съм азе, Русия има още 8 месеца или там колкото цитира и после ще видим края. Печелиш, бате  BOFIT Forecast for Russia 2023–2024 :grin::grin::grin::grin::grin::grin:

Edited by sasshko

13 hours ago, sasshko said:

освен газ и петрол там има... буквално всичко което, що се намира на земята и се продава на пазара. И ЕС щом не го иска, то държави като Китай, Индия, Бразилия, Турция, Саудитска Арабия, Република Южна Африка,  плюс по- голяма част от Азия искат.

Господин @sasshko

Освен Китай, Индия и Турция, не се забелязват съществени напъни от други държави за поемане на излишъците.

Russia-Exports-since-Jan-2019.png

-- източник

Поредният руски генерал, този път от МВР, е самопострадал.
Не е паднал от прозорец, защото сигурно е карал АТВ-то "със свалени прозорци"...  в три часа сутринта!

Около трех часов утра 25 июня на Сиреневой улице в деревне Липовая горка Волосовского района получил тяжелые травмы генерал-лейтенант полиции, бывший начальник Санкт-Петербургского университета МВД 49-летний Александр Травников.

Edited by plameni

4 hours ago, sasshko said:

ППЛГДБ пазят ли имунитета на Борисов или така ми се струва?

Така ти се струва.

Днес беше гласувано дали да влезе в дневния ред точка за имунитета на Борисов а Народното събрание вече се е произнесло какъв ще бъде редът за разглеждане на исканията за имунитетите.

Гласуването със "за" означава изземване на част функциите на специално създадената за целта комисия. Няма обяснение по каква логика, предложението е само за един депутат, а не включва и останалите.
И без това работата на комисията и гласуването за имунитетите трябва да приключи най-късно до края на следващия месец. 

Две от жертвите на сутришният обстрел над Краматорск. Тъкмо са завършили 8-ми клас. Сестри са, близначки.

Другари, русороби, какво е оправданието за този пореден обстрел?

FB_IMG_1687967052892.jpg

Безмислено е да показваме снимки на загинали цивилни във войните. 
Косово, Сърбия, Авганистан, Ирак, Сомалия забравяме ли ги? 
НАТО, Украйна, Русия, грам не ме кефят…. Ама пронатовската екзалтация в тоя форум е …. :sick

https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/11-sedmitsi-uzhas-v-sarbiya-23-g-ot-bombardirovkite-na-nato

По време на операцията са извършени няколко погрешни удара. На 14 април става известно за смъртта на около 64 албанци, които са се движили към Албания, а в нощта на 8 май пострада китайското посолство в Белград. 

В резултат на бомбардировките, според сръбски данни, са загинали между 3500 до 4 хиляди души, около 10 хиляди са ранени, две трети от тях са цивилни.

Що се опитвате да изкарате един агресор, по-малко черен друг? 

Агресорът във войната в Косово не е ли Милошевич? Един "лидер" със сходен на Путинския подход, но без ядрено оръжие.

1 minute ago, XMD said:

Айде пак отиваме на whatabouthism. Официалните цивилни жертви в Сърбия са под 500. Иначе сърбите могат да кажат, че са загинали милиони. Бомбардировките там бяха за да се спре геноцида в Косово. Къде изобщо тръгна да сравняваш едното с другото... :wtf:

1 hour ago, netrootbg said:

Айде пак отиваме на whatabouthism. Официалните цивилни жертви в Сърбия са под 500. Иначе сърбите могат да кажат, че са загинали милиони. Бомбардировките там бяха за да се спре геноцида в Косово. Къде изобщо тръгна да сравняваш едното с другото... :wtf:

ТИ ВЕРНО ЛИ ГО НАПИСА ТОВА???? :wtf::wtf::wtf:

Иване скрий се, че такава тъпня пусна, че просто нее истина. Кажи колко "туристи" умряха в този обстрел? Няма такава наглост, честно....

И малоумниците от нато са си виновни, че се снимат за инстаграма....

В Краматорск са били туристи от Полша, Англия, Щатите, Канада и кой знае какви други туристи с униформи....

4 minutes ago, RaptoR said:

Писна ми от твоите глупости. Докато не кажеш нещо полезно и конкретно, мненията ти ще изчезват от този форум.

1 hour ago, w00x said:

Агресорът във войната в Косово не е ли Милошевич? Един "лидер" със сходен на Путинския подход, но без ядрено оръжие.

От моя гледна точка не. Позволил съм си да излезна извън наратива. По време на събитията съм бил на 12 години. Мнението ми е основано на това, което съм изчел и проучил извън общомедията.
@vynyl_master преди доста време беше посочил една поредица за войните на САЩ, изцяло американска, та имаше и епизод точно за Милошевич и как въпреки всичките му усилия и отстъпки НАТО си нахвърли бомбите върху Сърбия.

1 hour ago, netrootbg said:

Къде виждаш whataboutism? Дадох ти пример как са избити по-погрешка 64 албанеца от техните съюзници. Тяхната смърт различна ли е от тея две близначки дето ги писа? С кое действията на НАТО са по различни от тея на Русия? Резултатът  е еднакъв… Смърт за невинни цивилни, където и да се намесят.

12 minutes ago, vinyl_master said:

Иване скрий се, че такава тъпня пусна, че просто нее истина. Кажи колко "туристи" умряха в този обстрел? Няма такава наглост, честно....

И малоумниците от нато са си виновни, че се снимат за инстаграма....

7 minutes ago, vinyl_master said:

В Краматорск са били туристи от Полша, Англия, Щатите, Канада и кой знае какви други туристи с униформи....

Не разбрах за какво говориш. Твърдиш, че момичетата от снимката не са загинали там ли? Те са едни от хиляди които загинаха при обстрелите на сгради.

2 minutes ago, XMD said:

При война винаги има цивилни загинали. Винаги са се случвали и ще се случват грешки. Дори имахме български загинали в Ирак поради грешка. Едно е обаче да уцелиш нещо без да искаш и съвсем друго е вече от над година целенасочено на обстрелваш жилищни сгради. Точно това правят орките. Буча беше доста красноречив пример още в началото.

3 minutes ago, netrootbg said:

Писна ми от твоите глупости. Докато не кажеш нещо полезно и конкретно, мненията ти ще изчезват от този форум.

И що ще  му изчезват мненията, защото ти казва истината ли??? Ако искаш махни и мен и Раптора и всички които не споделят тази либерална гнусотия която сипете. И да, пишеш пълни глупости, САЩ са изтрепали толкова цивилни по света, че на Русия ще им трябва доста време даже и да ги доближи.

И мен ма махнете... 

Те не са нападнали военен пункт от аматьори....

Стряскам се колко промити хора има, честно

9 minutes ago, charmock said:

И що ще  му изчезват мненията, защото ти казва истината ли??? Ако искаш махни и мен и Раптора и всички които не споделят тази либерална гнусотия която сипете. И да, пишеш пълни глупости, САЩ са изтрепали толкова цивилни по света, че на Русия ще им трябва доста време даже и да ги доближи.

Другаря ти не е написал нищо полезно от много време. Просто му филтрирай мненията.

Обаче си в голяма грешка за избитите цивилни. Само виж в Гладомора и лагерите на сталин колко загиват.

1 minute ago, charmock said:

Поради липсата на доводи, обидите винаги замазват положението.

Различно мнение всеки е добре дошъл да изказва. Както виждаш с теб сме на коренно различно мнение и това не е за първи път. Вероятно няма и да е за последен. По много теми е така и е нещо нормално. Разликата е, че не сипеш обиди и да псуваш, нали? Когато започне да пише нормални мнения, ще му се появяват.

32 minutes ago, netrootbg said:

То на 10 списващи човека във форума и толкоз да  отесня пространството, че да се трият мнения…

Кат са псуваха с @w00x преди няколко месеца, що не ги изтри? 

3 minutes ago, ARPAnet said:

Товарищи, има малка разлика. НАТО си признават - ударихме цивилни, Х на брой. Русия признава ли си така? 

Някъв кяр от признанието? 
Все така мъртви са си цивилните.