w00x Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 Какво му е на Пейков? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 25 minutes ago, w00x said: Какво му е на Пейков? Не е псевдо патреот. Не развява оркски знамена. Не се тупа в гърдите и да крещи: Булгар, булгар. И най - големият му грях: събра и изпрати доста сериозна помощ към Украйна. А на мен пък ми харесва много. Сравнително е финансово независим. Интелигентен и начетен е. Идеите които е споменал до момента ми харесват много. Няма манталитет на мутра. Не мога да се сетя за по подходящ човек за кмет на Пловдив. Да не говорим, ако трябва да го сравняваме с тези за последните 20+ години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 А защо се говори за някакъв срок от два пъти по 9 месеца? Къде отидоха 4-те години ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 3 hours ago, netrootbg said: Не е псевдо патреот. Не развява оркски знамена. Не се тупа в гърдите и да крещи: Булгар, булгар. И най - големият му грях: събра и изпрати доста сериозна помощ към Украйна. А на мен пък ми харесва много. Сравнително е финансово независим. Интелигентен и начетен е. Идеите които е споменал до момента ми харесват много. Няма манталитет на мутра. Не мога да се сетя за по подходящ човек за кмет на Пловдив. Да не говорим, ако трябва да го сравняваме с тези за последните 20+ години. Сегашния и предишния кмет така засраха града, че направо не ми се шофира в него. Околовръстното е трагедия, толкова ли не можаха да го направят по 2 ленти ? Централна гара 100 години я умуваха. Водната палата и тя същото лайно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 Градовете не са само за шофиране, Kotor-e. Има много по-сериозни проблеми от тъпите булеварди и улици, които са в ремонт. Строи се в зелените площи, строи се безразборно из целия град, обезлесява се без идея за засаждане на нови дървета, тротоарите ги няма никакви, улиците се наводняват при по-силен дъжд, градският транспорт е заседнал в 1990-та, централна градска част заприлича на селски площад, алеите за велосипеди са налудничави, като на места са по-големи от тротоара за пешеходците, междублоковите пространства и градинки са целите в боклуци, автомобилите се паркират по тротоарите и зелените пространства и т.н. Толкова много нови комплекси и кооперации има в крайните квартали, че ако се заселят всичките, още 3 идеално асфалтирани булеварда да направят, пак няма да се оправят задръстванията. За сметка на това пък имаме полу-завършен стадион на частен отбор, с който сегашния кмет много се гордее. Така като гледам го е направил, за да може дъщеря му с гордост да се снима от ВИП ложите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 23, 2023 Share Posted May 23, 2023 За съжаление днес видях, че са започнали строеж на много тъпо място. Ей тука, на мястото на колите: https://pasteboard.co/e4T27purSmKx.png Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 (edited) 8 hours ago, w00x said: Градовете не са само за шофиране, Kotor-e. Има много по-сериозни проблеми от тъпите булеварди и улици, които са в ремонт. Строи се в зелените площи, строи се безразборно из целия град, обезлесява се без идея за засаждане на нови дървета, тротоарите ги няма никакви, улиците се наводняват при по-силен дъжд, градският транспорт е заседнал в 1990-та, централна градска част заприлича на селски площад, алеите за велосипеди са налудничави, като на места са по-големи от тротоара за пешеходците, междублоковите пространства и градинки са целите в боклуци, автомобилите се паркират по тротоарите и зелените пространства и т.н. Толкова много нови комплекси и кооперации има в крайните квартали, че ако се заселят всичките, още 3 идеално асфалтирани булеварда да направят, пак няма да се оправят задръстванията. За сметка на това пък имаме полу-завършен стадион на частен отбор, с който сегашния кмет много се гордее. Така като гледам го е направил, за да може дъщеря му с гордост да се снима от ВИП ложите. Колко голям е станал Пловдив? Миналото лято в 12 на обяд имаше повече коли от колкото в Чикаго, баси. Колко от тия нови малки села дето се строят имат 80 процента от броя на апартаментите в парко места? На Томов дадоха ли му акт 16 или тая хартийка не е нужна за да живеят хора... Да му еба майката как не сме имали вуйчо края на 80те та да се возим сега в Бугатита, а не да бачкурим. Edited May 24, 2023 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 4 hours ago, DON_CHEFO said: Колко голям е станал Пловдив? Миналото лято в 12 на обяд имаше повече коли от колкото в Чикаго, баси. Колко от тия нови малки села дето се строят имат 80 процента от броя на апартаментите в парко места? На Томов дадоха ли му акт 16 или тая хартийка не е нужна за да живеят хора... Да му еба майката как не сме имали вуйчо края на 80те та да се возим сега в Бугатита, а не да бачкурим. Чефо, заеби паркоместата - дори и хипотетично да приемем, че строят блоковете с колкото трябва места - улиците нямат капацитета за всичкото това. По селата съм ги гледал - качва се в колата и с нея изминава 100-те метра до хоремага, където подпуква бирите. Същия манталитет (и дранголници) си ги носят и в града... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 7 hours ago, vikktor said: За съжаление днес видях, че са започнали строеж на много тъпо място. Ей тука, на мястото на колите: https://pasteboard.co/e4T27purSmKx.png Колко работа си си отворил с правене на снимка, качване, шерванене... А можеше просто да пратиш линка от гугъл мапс и даже щяхме да разгледаме наоколо да се ориентирме по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 Вече бая години направих от както живеем в София, сега отчитаме с жена ми (тя си е софиянка), че сме направили грешка. Пътуваме си поне в месеца веднъж до Пловдив, разликата инфраструктурно е в пъти по-добра в полза на Пловдив, София е такава дупка, че ми се повръща от ден на ден все повече. Велоалеи, тротоари, зелени площи...бе Пловдив е светлинни години от София. В началото на годината си изплатихме апартамента и сега обсъждаме надупване за второ жилище и сме на кантар къде да е, и много вероятно да е в Пловдив. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 Представи си колко зле е София, щом е по-зле от тая клоака дето се образува тука. Селата в Италия са в пъти по-добре устроени от сравнително големи градове като Пловдив и София. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 22 minutes ago, vinyl_master said: В началото на годината си изплатихме апартамента и сега обсъждаме надупване за второ жилище и сме на кантар къде да е, и много вероятно да е в Пловдив. Дали е добър вариант за инвестиция? Страната е с постоянно намаляващо население и отделно всеки който има някакви спестени пари и не знае какво да ги прави ги инвестира в жилище. То и в момента има много пустеещи, но с това масово строителство, ще станат още повече. Не те разубеждавам да не го правиш. Просто споделям мисли. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 Пригожин е стигнал до някои прозрения и изводи: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 Това даже не знам как да го коментирам... https://www.facebook.com/reel/797274208274561?mibextid=q4EUsD&s=yWDuG2&fs=e Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 Ето една идея за МОЧА. Русоробите какво ще кажете против идеята? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 (edited) Недей така… немога да е разбера тази българска мания да се предлага да се слагат паметници на чужденци. Тези двамата нито са родени в България, нито са чистокръвни българи, нита са започнали да градят кариерата си по нашите земи. Edited May 24, 2023 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 9 hours ago, netrootbg said: Дали е добър вариант за инвестиция? Страната е с постоянно намаляващо население и отделно всеки който има някакви спестени пари и не знае какво да ги прави ги инвестира в жилище. То и в момента има много пустеещи, но с това масово строителство, ще станат още повече. Не те разубеждавам да не го правиш. Просто споделям мисли. Просто го обмисляме, така като го гледам няма да е другиден тази врътка, тя тази в банката като ми връщаше документите за ипотеката ми подхвърли дали няма да се ориентираме за друг кредит и й казах да поизчака малко, че баш в този момент няма да е, че цените са адски в момента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 Моето мнение по въпроса е, че в момента жилище има смисъл да се купува ако трябва за живеене. Има някаква идея за инвестиция ако успееш да го преподадеш след покупка на зелено, но с това масово строене.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 24, 2023 Share Posted May 24, 2023 Откога покупката на имот от неполитически лица стана политическо действие? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 19 hours ago, Antares said: Чефо, заеби паркоместата - дори и хипотетично да приемем, че строят блоковете с колкото трябва места - улиците нямат капацитета за всичкото това. По селата съм ги гледал - качва се в колата и с нея изминава 100-те метра до хоремага, където подпуква бирите. Същия манталитет (и дранголници) си ги носят и в града... Лани разбрах, че изобщо не ми липсва тая ситуация.. Ама грам. Един от малкото късметлии да не страда от носталгия. Ако съм жив след 30 години.... Нищо няма да се е променило в България или може би ще изчезне от картата на Европа. 3 hours ago, mIRCata said: Моето мнение по въпроса е, че в момента жилище има смисъл да се купува ако трябва за живеене. Има някаква идея за инвестиция ако успееш да го преподадеш след покупка на зелено, но с това масово строене.... При мен е точно обратно. Няма никакъв смисъл да се купува за живеене. Федовете ни човъркат яко по дупките с тия лихви и принтирани пари 5 hours ago, vinyl_master said: Просто го обмисляме, така като го гледам няма да е другиден тази врътка, тя тази в банката като ми връщаше документите за ипотеката ми подхвърли дали няма да се ориентираме за друг кредит и й казах да поизчака малко, че баш в този момент няма да е, че цените са адски в момента. Airbnb в Испания или Португалия? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 8 hours ago, netrootbg said: Ето една идея за МОЧА. Русоробите какво ще кажете против идеята? Аз имам по-добра идея. Да се смени гнусотията МОЧА с паметник на един велик българин (сигурен съм, че за задунайците въпросната снимка е енигма), който най-дълбоко е бъркал с "отворен чадър" в северномонголските задници! Така ще се получи великолепно възмездие! ПП. Как можах да забравя и най-важното, с което този паметник би накарал цялата задунайска измет да позеленее от яд за вечни времена, а гаспадарите им от кремъл да се хвърлят от Спаската башня. Родното място на ген. Иван Колев е в Болград, Одеска област! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 11 hours ago, vinyl_master said: Просто го обмисляме, така като го гледам няма да е другиден тази врътка, тя тази в банката като ми връщаше документите за ипотеката ми подхвърли дали няма да се ориентираме за друг кредит и й казах да поизчака малко, че баш в този момент няма да е, че цените са адски в момента. Не очаквай да паднат цените много. Не забравяй инфлацията която удари. Дори и да се случи някаква криза и да паднат, не е ясно с колко точно ще е. Да речем, че паднат с 30% от пиковата си стойност. Въпреки това нивото им може да е по - високо отколкото в момента. Трябва много хубаво да го обмислиш и прецениш дали си струва обаче заробването. Имай предвид, че лихвите ще се покачват поне за момента. Евентуално ако влезнем в еврозоната, може да има понижение. Тук много зависи и как ти е сключен договора. Голяма сума + голяма лихва + много години водят до страшни резултати. Аз гледам да си купя къща в Холандия в момента. Цените съм ги преглътнал, но лихвите са катастрофални. В момента са ~5%. Един от колегите ми е сключил договор преди по - малко от две години на 1.2%... При 5% и срок 20 години, сметката не излиза. 9 hours ago, mIRCata said: Моето мнение по въпроса е, че в момента жилище има смисъл да се купува ако трябва за живеене. Има някаква идея за инвестиция ако успееш да го преподадеш след покупка на зелено, но с това масово строене.... +1 Обаче има и много рискове в това начинание. 4 hours ago, Godfather said: Аз имам по-добра идея. Да се смени гнусотията МОЧА с паметник на един велик българин (сигурен съм, че за задунайците въпросната снимка е енигма), който най-дълбоко е бъркал с "отворен чадър" в северномонголските задници! Така ще се получи великолепно възмездие! ПП. Как можах да забравя и най-важното, с което този паметник би накарал цялата задунайска измет да позеленее от яд за вечни времена, а гаспадарите им от кремъл да се хвърлят от Спаската башня. Родното място на ген. Иван Колев е в Болград, Одеска област! Това е гениално! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 13 hours ago, netrootbg said: Това даже не знам как да го коментирам... https://www.facebook.com/reel/797274208274561?mibextid=q4EUsD&s=yWDuG2&fs=e Това не може да се коментира ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 4 hours ago, Godfather said: Аз имам по-добра идея. Да се смени гнусотията МОЧА с паметник на един велик българин (сигурен съм, че за задунайците въпросната снимка е енигма), който най-дълбоко е бъркал с "отворен чадър" в северномонголските задници! Така ще се получи великолепно възмездие! ПП. Как можах да забравя и най-важното, с което този паметник би накарал цялата задунайска измет да позеленее от яд за вечни времена, а гаспадарите им от кремъл да се хвърлят от Спаската башня. Родното място на ген. Иван Колев е в Болград, Одеска област! Той само Генерал Колев да беше останал непочетен подобаващо... А какво да кажем за Списаревски!? Човекът порил задниците на американци и англичани, без да е бил русороб, путинофил и прочее. Той също е бил само и единствено Българин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 25, 2023 Share Posted May 25, 2023 13 minutes ago, gado said: Да лапаме чужди патки е не просто национален спорт, ами национална гордост. И всичките политически ангажирани патрЕоти са или налапали до средата на хранопровода нечий или с радост биха го налапали, стига да се появи готов спонсор... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts