Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

4 hours ago, mIRCata said:

Танкове не изкараха, гаубици, бтр и т.н липсваха. 

От години не гледам парада (преди ме будеха специално по тоя повод - мой приятел, понастоящем точно на обратния полюс), но като каза БТР-и що не погледнеш пак, хм?
Между другото е имало дори опция парад да няма, но естествено няма кой да го допусне. 

3 hours ago, ARPAnet said:

А това каква 9-то майска сган е ? :laughing: Freak Week Sofia 

Ясенчо, кретени има навсяакъде - това ли е според тебе важното или пак се гърчим на куката да изкараме нещо в наша полза ни в клин, ни в ръкав? Циркаджиите ли гледаме на 9 май или победата над нацизма и фашизма? 

На Билборда откровено и официално вече препоръчвам да вземе мерки за някакво лечение. Мисирщината няма шанс да бъде излекувана, но поне да има третиране някакво след терминалната промивка... :rofl:

Edited by RaptoR

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

36 minutes ago, RaptoR said:

Циркаджиите ли гледаме на 9 май или победата на нацизма и фашизма?

Парадите на 9 май отдавна вече са се превърнали предимно в паради на оръжията. Демонстрация на показност и желание Русия да се представи като свръхдържава.

Интересни факти могат да се научат от това филмче: День Победы: от «никогда больше» до «можем повторить» | История 9 мая, пропаганда и Бессмертный полк

48 minutes ago, RaptoR said:

или победата на нацизма и фашизма? 

Е ти го каза :laughing: Просто смениха кръста със Z-че :laughing:

Добре, че сме от загубилите войната, да не ни свързват :lol:

10 minutes ago, RaptoR said:

На парада винаги е излизало оръжие, определено няма как да излезнат зеленчуци или конфекция! 

В другите държави за отбелязване делото и паметта на загиналите се справят и без оръжия. 

1 hour ago, RaptoR said:

но като каза БТР-и що не погледнеш пак, хм?

Почваш като Ангел да се хващаш за буквите и да четеш дословно. Може и да е имало БТР- нямам претенции да ги разбирам, нито съм гледал цялото нещо секунда по секунда. Превъртях през техниката. И да е имало толкова са ги показали, че не ми направи впечатление. Основно бяха някви тип "хъмвита както казах. Може и тов да са били тия БТР-и. Но разбирам достатъчно, че да сравня техниката на 2017/19 година какво са изкарали и тази.

3 hours ago, Godfather said:

единствен музеен експонат на Т-34

Мисля, че на всеки парад го откриват с този танк и червеното знаме. Просто тази година след него беше много постно.

10 minutes ago, mIRCata said:

Почваш като Ангел да се хващаш за буквите и да четеш дословно. Може и да е имало БТР- нямам претенции да ги разбирам, нито съм гледал цялото нещо секунда по секунда. Превъртях през техниката. И да е имало толкова са ги показали, че не ми направи впечатление. Основно бяха някви тип "хъмвита както казах. Може и тов да са били тия БТР-и. Но разбирам достатъчно, че да сравня техниката на 2017/19 година какво са изкарали и тази.

Мисля, че на всеки парад го откриват с този танк и червеното знаме. Просто тази година след него беше много постно.

Кой го казва! И не се хващам за буквите, защото имаше твърде много БТР-и, за да е просто заяждане. Също бяха някакъв нов модел. Както казах - и аз превъртах. Ако има някой желание да разбере подробности - клип има навсякъде... 
Изобщо цялата дискусия е пошла и безпредметна - назад споменах какво е единственото стойностно нещо. За жалост вече почти не останаха хора на трибуните с ветераните, които са оцелели... Тук естествено се дрънкат опорки за скрапа, който е продаден, не подарен и подобни безсмислени тъпотии и дебилни глупости... 

Edited by RaptoR

7 hours ago, RaptoR said:

На парада винаги е излизало оръжие, определено няма как да излезнат зеленчуци или конфекция! 

Уау, ама колко си ми умничък само! Сега остава и да се сетиш що на тазгодишния парад нямаше никакво оръжие, което става за реални бойни действия и което беше показвано в изобилие на всички предишни паради. :lol:

В интерес на истината, причините да няма танкове са само спекулация. Все са могли да намерят 5 танка да сложат на тоя парад ако са искали.

1 minute ago, w00x said:

В интерес на истината, причините да няма танкове са само спекулация. Все са могли да намерят 5 танка да сложат на тоя парад ако са искали.

Никой не прави паради с 5 машини, ако същите трябва да се вземат дори от боен резерв, само и само да се покаже нещо. Иначе всичко е спекулации, но някои изводи са неизбежни.

Ами, можеше да изкарат прототипи на онези, които така или иначе се оказаха несполучливи на бойното поле и се произвеждат с темпове, които са към 10 пъти под очакваното. Новите и високотехнологични. Забравих им модела.
Все има някъде танкове, които чакат в някой завод, за да отидат към бойното поле.

Нищо не сте разбрали. Имаше много и най-модерни машини.
Ако не сте ги видели, е защото използваха най-новата безаналогова стелт технология.
Със сигурност на площада имаше усещане за тях :lol:

29 minutes ago, w00x said:

Все има някъде танкове, които чакат в някой завод, за да отидат към бойното поле.

Точно това обясних, че никой не праща такива танкове на парад.

Гугъл знае най-добре :lol:

image.png

Шойгу е получил любезна покана от Пригожин, да посети Бахмут и използвайки многогодишния си опит във водене на бойни действия, сам да направи оценка на обстановката:

image.png

Пламене, падаш ми в очите тотално на ниво билборда по темата.... Това на документ ли ти прилича или да ти направя 15 такива с произволно съдържание.... 

5 hours ago, RaptoR said:

Пламене, падаш ми в очите тотално на ниво билборда по темата.... Това на документ ли ти прилича или да ти направя 15 такива с произволно съдържание.... 

Ш'ма убидиш... 

Няма нужда от 15.

Достатъчно ми е и един документ да направиш, обаче след това го "прекарай" през съответния телеграм канал. После ми дай линк към документа, за да мога да го видя:

image.png

Разбирам, че някои събития, факти и документи те разстройват, защото вероятно не отговарят на мирогледа и разбиранията ти, но това, само по себе си, не ги направи фалшиви.

Тотално си в грешка пак. Без да съм го чел тоя фърчащ парцал, без да знам от кого и за кого е - това е ПАРЦАЛ, какъвто циганинът отвън дето рине двора ще оформи по-правилно - научил го е в Сливен в дома за сираци. Една негова молба да ти покажа и ще разбереш. Това е ПЪЛЕН ПАРЦАЛ и не ми пука в какъв канал (отходен) минава. Това НИКОГА не може да бъде официален документ. По никакъв начин. 

Ясно, ясно... Ти си ЕКСПЕРТЪТ, който без да е чел, без да знае и т.н., има експертно мнение, как точно протича комуникацията между Пригожин и властта в Русия.

Я ми покажи, къде съм писал, че това е официален документ?

Предвид риториката на Пригожин в последните седмици и за "циганинът отвън дето рине двора," е пределно ясно, че това е публикация носеща точно определени цели, предназначена да стигне не толкова до Шойгу, колкото до "публиката". Затова писмото е изпляскано в официалния телеграм канал на Пригожин.

Кой разбрал, разбрал...

Edited by plameni

48 minutes ago, plameni said:

Ясно, ясно... Ти си ЕКСПЕРТЪТ, който без да е чел, без да знае и т.н., има експертно мнение, как точно протича комуникацията между Пригожин и властта в Русия.

Ама моля ти се, Виден още от въздуха познава всичко и никой не може да го убеди, че готвача на бункерния дребосък лично го е пуснал това в собствения си канал. Това са копченатискачески измишльотини, а той ЗНАЕ - звездите му го нашепват. :lol: :rofl:

Пламене, Пламене, а аз си мислех, че Билборда е за хапчета предимно... Един въпрос, който не би трябвало да ти задавам, ама си налапал дедовия и ти, та се налага - Тоя лист защо не е бланка някаква както му е реда, защо е списан като тоалетна хартия откъм елементарни правила за писане на такива документи и на финала - защо тоя подпис е там, където е? 
Силно се надявам да се правите на тъпи, защото ако наистина сте толкова тъпи е трагедия...