Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

FOX и CNN абсолютно винаги са били фабрики за говна. Естествено никой не ги закача, когато мажат в името на либеросганта, но кой ли е изненадан... 

• Replies 9.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

47 minutes ago, Godfather said:

Ако имаш предвид...

Имам предвид целенасочено  манипулиране на информацията по такъв начин, че да защитава интересите на определени политически или финансови кръгове. 

С'я, ясно е, че границата между "манипулативно представяне" на нещо и "лъжа" е доста широка. Щото новината, че Виден е пръднал в Лекси FOX ще я отрази касто  "Гражданин извърша нормални физиологични процеси", а CNN ще напише "Форумен агресор извърши химическа атака в пълен с хора магазин", трудно е да кажем кой лъже, и двете медии отразяват едно и също събитие, а новините са коренно различни.

Та имам предвид, че според мен няма медия, която да отразява случващите се събития - има фабрики за облъчване с определени идеи. И всеки, на базата на собствените си възгледи избира една и я кръщава истина.

Edited by Antares

Пеше, кви възгледи бе, брат, всичко е подплатено с пари, с много пари. Възгледите им са такива, каквито им се плати да бъдат... 

6 minutes ago, Antares said:

Имам предвид целенасочено  манипулиране на информацията по такъв начин, че да защитава интересите на определени политически или финансови кръгове. 

С'я, ясно е, че границата между "манипулативно представяне" на нещо и "лъжа" е доста широка. Щото новината, че Виден е пръднал в Лекси FOX ще я отрази касто  "Гражданин извърша нормални физиологични процеси", а CNN ще напише "Форумен агресор извърши химическа атака в пълен с хора магазин", трудно е да кажем кой лъже, и двете медии отразяват едно и също събитие, а новините са коренно различни.

Та имам предвид, че според мен няма медия, която да отразява случващите се събития - има фабрики за облъчване с определени идеи. И всеки, на базата на собствените си възгледи избира една и я кръщава истина.

Значи малко се поувличаш тук. Говорим за лесно доказуеми лъжи и клевети, които само Fox и някои други дребни играчи от същия кръг разпространяваха. Това няма нищо общо с това как ще отразиш даден факт и как ще го "разкрасиш", защото разпространяваните масово неща бяха точно обратното на факти. Затова и сега ще си плащат и то соленичко. Защото това беше само първото подобно дело. А след този вече рекорден прецедент, бъдещето им съвсем не изглежда розово.

4 minutes ago, Godfather said:

Значи малко се поувличаш тук. Говорим за лесно доказуеми лъжи и клевети, които само Fox и някои други дребни играчи от същия кръг разпространяваха. Това няма нищо общо с това как ще отразиш даден факт и как ще го "разкрасиш", защото разпространяваните масово неща бяха точно обратното на факти. Затова и сега ще си плащат и то соленичко. Защото това беше само първото подобно дело. А след този вече рекорден прецедент, бъдещето им съвсем не изглежда розово.

Говорим за различни неща. Аз не се опитвам да отрека, че FOX са бълвали лъжи, просто се опитвам да кажа, че според мен всички медии изкривяват истината. 

FOX не само изкривяват истината, а пускат новини изцяло насочени към една конкретна аудитория. Например през 2020-2021, всички новини при тях свързани с пандемията бяха против ковид и ваксините, защото аудиторията им е точно този тип. Конспиративната и лесно манипулируемата, която не си проверява информацията, но винаги е най-шумна. "Репортажи" и "Интервюта" на Тъкър Карлсън бяха публикувани неколкократно и тук под формата на доказателства. Това си е платформа, таргетираща конкретна лабилна група хора и захранваща с това, което групата иска да чуе.

5 hours ago, w00x said:

защото аудиторията им е точно този тип. Конспиративната и лесно манипулируемата, която не си проверява информацията, но винаги е най-шумна.

С това описание, веднага ми се появяват в главата няколко души от форума. Един е малко по - Виден от останалите в това отношение и изпъква :hump:.

Аз се чудя тази докога ще я търпят от Външно. Значи сме "неприятелска" държава, обаче посланичката им се развява наляво-надясно.
Трябваше преди 1 година да беше изгонена по живо по здраво. И всеки който твърди, че Копейката има "про-българска" позиция, трябва да е против тази лелка, защото най-малкото част от изказванията ѝ, и публикациите на Посолството на СССР в социалните мрежи са анти-български. Ама то....налЕ...

Интересно е че не можа реално да се аргументира защо симпатизира на “про-българска” партия вместо на партията на русофилите :).

Пълен фарс е тази особа.

2 hours ago, plameni said:

Показателно.

Ако имаше възможност, Мутрофанова би гласувала за Костадинов... 
(34:40)

Кис-кис. "Посолството, никого не финансираме"= финансирането идва от бюджета на колегите :rofl:

Много силни послания.

От САЩ Теодор Ушев предизвика гробно мълчание в Москва: Всяка ваша ракета изгаря руска книга

Войната унищожава руската култура.

Всяка ваша изстреляна ракета изгаря по една руска книга. Всяка ваша бомба взривява по едно стихотворение, унищожава по един филм. С всяко убито невинно дете или жена убивате и по един ваш писател, артист, режисьор.

Войната убива вашето изкуство!

За какво ви е това?

1 hour ago, plameni said:

Много силни послания.

От САЩ Теодор Ушев предизвика гробно мълчание в Москва: Всяка ваша ракета изгаря руска книга

Войната унищожава руската култура.

Всяка ваша изстреляна ракета изгаря по една руска книга. Всяка ваша бомба взривява по едно стихотворение, унищожава по един филм. С всяко убито невинно дете или жена убивате и по един ваш писател, артист, режисьор.

Войната убива вашето изкуство!

За какво ви е това?

Теодор Ушев няма кой да го чуе в блатната кочина. Тия май вече са деградирали до point of no return. Процента на останалите нормални индивиди в северноазиатската джамахирия е убиствено нищожен.

6 hours ago, Ferante said:

Най-накрая ГЕРБ успя да подари всичките проценти от панаира на БСП/ Гергов.

Честито на Пловдивчани :)

ОПГербаджии, Сър...

Бахти едно изказване за късопишков и вече е враг номер 1. Като добавим и колко помощи събра и изпрати за Украйна и става страшно...