w00x Posted Saturday at 10:46 PM Share Posted Saturday at 10:46 PM Само мен ли все повече ме налягат някакви doomsday настроения с тоя ненормалния клоун на поста "Президент на САЩ"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted Saturday at 10:53 PM Share Posted Saturday at 10:53 PM (edited) 7 minutes ago, w00x said: Само мен ли все повече ме налягат някакви doomsday настроения с тоя ненормалния клоун на поста "Президент на САЩ"? Говори 'опита ' ти за България. Хората имат изградена СИСТЕМА, т.нар. Checks and balances. Но, че НИКОЙ не е длъжен да се грижи за друг щото онзи е мързелив и некадърен си е факт. "Блок държави със 450 милиона население иска държава с население 333 милиона да го пази от страна със 145 милиона население ....." тъпо ама описва днешния ден Edited Saturday at 10:54 PM by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted Saturday at 11:04 PM Share Posted Saturday at 11:04 PM 10 minutes ago, w00x said: Само мен ли все повече ме налягат някакви doomsday настроения с тоя ненормалния клоун на поста "Президент на САЩ"? Doomsday едва ли, но със сигурност вече сме в ерата на Idiocracy. Цирк ще има за всички. 7 minutes ago, dubo said: Говори 'опита ' ти за България. Хората имат изградена СИСТЕМА, т.нар. Checks and balances. Тази т.нар. система от "checks and balances" отдавна се пропука. Първия стълб на властта вече беше елиминиран. Сега остана третия, който все още се пречка, но стой и гледай какво ще стане като оранжевия идиот почне да не зачита съдебните решения и да ги обявява за невалидни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted Saturday at 11:31 PM Share Posted Saturday at 11:31 PM 30 minutes ago, dubo said: Говори 'опита ' ти за България. Хората имат изградена СИСТЕМА, т.нар. Checks and balances. Но, че НИКОЙ не е длъжен да се грижи за друг щото онзи е мързелив и некадърен си е факт. "Блок държави със 450 милиона население иска държава с население 333 милиона да го пази от страна със 145 милиона население ....." тъпо ама описва днешния ден За какво говориш? Защото аз говоря за глобалните последици от тези решения. Опитът ми за България няма нищо общо. И как я изградиха пък тая СИСТЕМА за 1 месец много интересно.. 19 minutes ago, Godfather said: Doomsday едва ли, но със сигурност вече сме в ерата на Idiocracy. Цирк ще има за всички. Ами, не знам... Загуба на работни места, загуба на доходи, загуба на инвестиции, повишаване на цените..... Военнен конфликт с наше участие. Всичко ми се струва доста реално. Ти си пенсионер в Канада, лесно ти е на теб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted Sunday at 12:18 AM Share Posted Sunday at 12:18 AM 42 minutes ago, w00x said: Ти си пенсионер в Канада, лесно ти е на теб. Първо, още съм далече от пенсия и второ, не знам какво ми е лесното в Канада, след като оранжевия идиот иска да ни анексира и плаши с мита и прочие глупости. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted Sunday at 07:06 AM Share Posted Sunday at 07:06 AM 8 hours ago, dubo said: .....Но, че НИКОЙ не е длъжен да се грижи за друг щото онзи е мързелив и некадърен си е факт. "Блок държави със 450 милиона население иска държава с население 333 милиона да го пази от страна със 145 милиона население ....." тъпо ама описва днешния ден Пропускаш една малка подробност. След 2 световни конфликта тръгнали от същите тези държави единственото което можеше да се направи е да се отучат да разрешават проблемите помежду си със сила, ако не искат доброволно тогава с принуда. Това досега работи вече 80 години но ако се пусне на свобода урапатриотарщината следващата касапница е съвсем наблизо. И още тема за размисъл - атомната и водородната бомби вече не са никаква тайна така че касапницата ще е с тях и нищо не гарантира безопасността и на метрополията на рижавия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted Sunday at 01:15 PM Share Posted Sunday at 01:15 PM Конгречулейшън... Важното е да се забавляваме. Линк към... изпълнението. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted Sunday at 01:39 PM Share Posted Sunday at 01:39 PM (edited) Ту партс. Фифти фифти. Edited Sunday at 01:39 PM by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted Sunday at 07:23 PM Share Posted Sunday at 07:23 PM Досега с първия президент в америка единият лагер в бг разправяше "въвличат ни във война", сега с втория- другия лагер пак врещи същото. Ебахти, че ние вече участвахме в толкова войни, в колкото в началото на 20-ти век. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted Sunday at 10:19 PM Share Posted Sunday at 10:19 PM 23 hours ago, Godfather said: ....но стой и гледай какво ще стане като оранжевия идиот почне да не зачита съдебните решения и да ги обявява за невалидни. Това не ти е България или Русия - тежко си се филмирАл Ако го направи - или ще свърши в лудница или в пандиз - това не ти е Русия, това не са ти робите руснаци нито раите българи. 3 hours ago, Dunc said: Досега с първия президент в америка единият лагер в бг разправяше "въвличат ни във война", сега с втория- другия лагер пак врещи същото. Ебахти, че ние вече участвахме в толкова войни, в колкото в началото на 20-ти век. Много точно казано Пропагандата е навсякъде - който има опит да я разпознава - ок, другите ....... стават разногледи Да цитирам: "около 70% от хората са склонни да приемат информация, която отговаря на техните предразсъдъци, дори ако тя е манипулативна или невярна" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted Monday at 02:51 AM Share Posted Monday at 02:51 AM 4 hours ago, dubo said: Ако го направи - или ще свърши в лудница или в пандиз - това не ти е Русия, това не са ти робите руснаци нито раите българи. Ясно, и ти си влезнал дълбоко в оранжевата матрица. Той го направи това точно преди четири години и нищо не се случи. Явно си проспал организирането на опита за насилствена смяна на властта и анулиране на изборите. И вместо тогава да влезе в пандиза като "обикновен" гражданин, ти сега ми плещиш, че щяли да го опандизят като президент. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted Monday at 09:30 AM Share Posted Monday at 09:30 AM 6 hours ago, Godfather said: Ясно, и ти си влезнал дълбоко в оранжевата матрица. Той го направи това точно преди четири години и нищо не се случи. Явно си проспал организирането на опита за насилствена смяна на властта и анулиране на изборите. И вместо тогава да влезе в пандиза като "обикновен" гражданин, ти сега ми плещиш, че щяли да го опандизят като президент. Рецитираш пропаганда на демокрасите. Имаше демонстрация, при която имаше и насилие. "организирането на опита за насилствена смяна на властта и анулиране на изборите" Интересен факт - само около 20% от хората имат 'имунитет' срещу пропагандата. Около 70% - са склонни да приемат информация, която отговаря на техните предразсъдъци, дори ако тя е манипулативна или невярна.. Имаше един осъден на май над 20 години - сега, че Тръмп го помилва си е факт. Че американците не са роби като руснаците или раи като българите - също е безспорен факт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted Monday at 09:37 AM Share Posted Monday at 09:37 AM On 2/22/2025 at 11:46 PM, w00x said: Само мен ли все повече ме налягат някакви doomsday настроения с тоя ненормалния клоун на поста "Президент на САЩ"? doomsday баш не. Но ми разваля настроението, гледайки го на къде ни бута. Повече въоръжаване, може би и нов arms race. Някой спомена ядрените бомби, вероятно и към тях ще се засили интереса. Повече несигурност, опортюнистично настроените ще станат по-нахални. On 2/22/2025 at 11:53 PM, dubo said: Но, че НИКОЙ не е длъжен да се грижи за друг щото онзи е мързелив и некадърен си е факт. "Блок държави със 450 милиона население иска държава с население 333 милиона да го пази от страна със 145 милиона население ....." Мислех, че не се поддаваш на пропаганда Защо пропускаш, че като цифри, Европа + Англия имаш подобно ако не и по-голямо количество войници, авиация, танкове и т.н.. И да не забравяме, че всъщност Американците са тези които активираха член 5ти и поискаха помощ. Проблема на Европа е, че всъщност не е обединена и решенията са индивидуални. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted Monday at 10:19 AM Share Posted Monday at 10:19 AM (edited) 42 minutes ago, ARPAnet said: Мислех, че не се поддаваш на пропаганда Защо пропускаш, че като цифри, Европа + Англия имаш подобно ако не и по-голямо количество войници, авиация, танкове и т.н.. И да не забравяме, че всъщност Американците са тези които активираха член 5ти и поискаха помощ. Проблема на Европа е, че всъщност не е обединена и решенията са индивидуални. шефа на конференцията по сигурност на ЕС реве като малко момиченце, че САЩ ни изоставят. Панически събирания на 'глави' на държави уплашени от оттеглянето на САЩ Кое е пропаганда - че ни упраляват ревльовци? Че същите почти унищожиха индустиалната мощ на Германия? Че ЕС с огромно икономическо и човешко превъзходство НЕ МОЖЕ да произведе наполовина снаряди колкото Русия? WTF !!! кое е пропаганда? Edited Monday at 10:20 AM by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted Monday at 11:01 AM Share Posted Monday at 11:01 AM 1 hour ago, dubo said: Интересен факт - само около 20% от хората имат 'имунитет' срещу пропагандата. Около 70% - са склонни да приемат информация, която отговаря на техните предразсъдъци, дори ако тя е манипулативна или невярна.. Източник за този факт? Или и ти си част от предполагаемите 20%? Защото те гледам как пишеш същото, 1:1 като това, което повтарят Тръмп и четата му, редом с Фокс нюз. 1 hour ago, ARPAnet said: doomsday баш не. Но ми разваля настроението, гледайки го на къде ни бута. Повече въоръжаване, може би и нов arms race. Някой спомена ядрените бомби, вероятно и към тях ще се засили интереса. Повече несигурност, опортюнистично настроените ще станат по-нахални. Малко ли е? Неисугрност, преориентиране на ресурси от полезни неща към оръжия? 15 hours ago, Dunc said: Досега с първия президент в америка единият лагер в бг разправяше "въвличат ни във война", сега с втория- другия лагер пак врещи същото. Ебахти, че ние вече участвахме в толкова войни, в колкото в началото на 20-ти век. Правиш ли разлика между - "Въвличат ни във война, защото заставаме на страната на бития, който просто иска да не го бият и да му се махнат от къщата." и "Създават се предпоставки за глобален конфликт, защото се подкрепя агресивната страна, която като набие един, няма да се прибере вкъщи, а ще търси да набие още някого."? Освен това, както казах, последиците няма да са само военни. 42 minutes ago, dubo said: Че ЕС с огромно икономическо и човешко превъзходство НЕ МОЖЕ да произведе наполовина снаряди колкото Русия? WTF !!! И това те изненадва как? Държавите в Европа бяха загърбили идеята за война (особено пък по единично) и съответно са насочили усилията си другаде. Ако ще и 1 000 000 000 да бяхме, това не променя нищо. Това не е средновековието, за да измерваме мощ по брой армия и военните действия да се неизменна част от ежедневието. Не е и компютърна игра, в която да ТРЯБВА да имаш армия. Заложено е на дипломация и съюзи, за да има все пак някаква защита срещу страните, които все още са на нивото на глутница улични кучета и решават всичко с "бой". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted Monday at 11:11 AM Share Posted Monday at 11:11 AM (edited) Май скоро ще започнеш и да плачкаш както Джими Кимъл и другите там джимивци, водещи на лейтнайтнамсикво, дето се изредиха да леят горещи сълзи в ефир, след като избраха доланчо. Edited Monday at 11:16 AM by Dunc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted Monday at 11:16 AM Share Posted Monday at 11:16 AM Аргументите започнаха да валят. За какво да "плачкам"? Обикновено хората проектират собственото си поведение върху другите. Ти защо "плачка", докато другите бяха на власт? "Джендърите" ли те докоснаха някъде? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted Monday at 11:21 AM Share Posted Monday at 11:21 AM мен никой никъде не ме е докосвал, очевидно за разлика от теб и в нито един момент не съм плачкал но то си личи тук някакво бабешко вайкане за "дуумсдей" и друг патос в послените месеци преобладават. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted Monday at 11:26 AM Share Posted Monday at 11:26 AM От кое е очевидно? Пак ли проектираш? Аз не разбирам значението на думата "плачкам", но ако става въпрос за оплакване и несъгласие, то разбира се, че "плачкаш". И даже "плачкаш" повече от нормалното, защото винаги се държиш и като ощипан. Зададох въпрос към тези, които искат да изкажат мнение. Не беше задължително да се включваш, ако ти нямаш такова по въпроса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted Monday at 11:52 AM Share Posted Monday at 11:52 AM 1 hour ago, dubo said: шефа на конференцията по сигурност на ЕС реве като малко момиченце, че САЩ ни изоставят. Може би факта, че това е последната конференция която води и слизането му от поста, след не знам колко години, има ефект? 1 hour ago, dubo said: Панически събирания на 'глави' на държави уплашени от оттеглянето на САЩ Мирните договори и решения които Америка се опитва да наложи над Европа, дали не са свързани също с тези срещи? Но да, както казах и по-горе, Европа не е обединена, съответно трябва да се срещат и да се договарят, всеки заемайки своята позиция. И това е част от пропагандата. Да Европа е въоръжена погледната като едно цяло, както я гледат когато сравняват броя на населението. Но по отделно държавите са слаби, кой повече кой по-малко. Но може би американците ни правят услуга и най-накрая ще тръгнем към по-сериозно интегриране. 1 hour ago, dubo said: Кое е пропаганда Цитирал съм го горе, нали? 1 hour ago, dubo said: Че ЕС с огромно икономическо и човешко превъзходство НЕ МОЖЕ да произведе наполовина снаряди колкото Русия? WTF !!! Нали знаеш, че това не е аргумент Про Америка? Ако не се лъжа, направихме повече снаряди от американците, които уж щели да ни пазят. В същото време, американците обявиха 40% намаляване на бюджета на Пентагона за следващите 5 години. Та момента с пазенето става интересен 45 minutes ago, w00x said: Малко ли е? Неисугрност, преориентиране на ресурси от полезни неща към оръжия? Заради това казвам, че ми разваля настроението. Досадно е. Но да видим какъв ще е резултата. Ще разберем колко сме гъвкави Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted yesterday at 03:46 AM Share Posted yesterday at 03:46 AM 17 hours ago, dubo said: Рецитираш пропаганда на демокрасите. Имаше демонстрация, при която имаше и насилие. "организирането на опита за насилствена смяна на властта и анулиране на изборите" Интересен факт - само около 20% от хората имат 'имунитет' срещу пропагандата. Около 70% - са склонни да приемат информация, която отговаря на техните предразсъдъци, дори ако тя е манипулативна или невярна.. Имаше един осъден на май над 20 години - сега, че Тръмп го помилва си е факт. Че американците не са роби като руснаците или раи като българите - също е безспорен факт. Projection, projection... "Демонстрация" ти наричаш организираното насилствено превземане на най-важната държавна сграда и опустошаването и, довело до жертви и какво ли не още, с единствената цел да се спре законния избор на няколко стотин милиона избиратели? Основната цел на тия "демонстранти" беше да се докопат до вицепрезидента на същия този оранжев дебил (който ръководи сесията на Конгреса) и да го обесят. Очевидно също така си пропуснал масовата атака преди това с т.нар. фалшиви електори, които в САЩ (явно това не ти е ясно) решават избора за президент, а не директно гласувалите. Въпросните електори се избират от всеки отделен щат и трябва да отразяват избора там. Оранжевото говедо беше направило конспирация с разни идиоти, като бяха пратили фалшиви електори от определени щати, надявайки се да променят резултатите от изборите. Всичко това, дори само една малка част, беше достатъчно за да му се забрани на това оранжево петно достъпа до всякакви държавни служби и изборни длъжности, като си го изисква Конституцията и бленуваните от теб checks and balances. Да, ама не. Понеже Конституционния съд беше превзет с мнозинство идиоти от самото оранжево говедо, нещата стигнаха до там, че не само тия се подиграха с Конституцията, но и направо го обявиха за недосегаем. Така всички дела, по които трябваше отдавна да лежи в зандана, отидоха на кино. Checks and balances, my ass. Голям майтап ще е да ти ги припомням тия неща след като оранжевия съвсем го подкара през просото. А имаме толкова много време - още сме в самото начало на Идиокрацията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago (edited) 10 hours ago, Godfather said: .... организираното насилствено превземане на най-важната държавна сграда и опустошаването .... Това не е преврат. Една сграда - празна по време на 'превземането й' За преврат - питай някой познат турчин - онова последното беше неуспешен преврат. А имат и успешни. Надали познаваш и някой от Мианмар да сподели що е преврат. Самия факт, че наричаш оная простотия преврат показва, че си от 70% "склонни да приемат информация, която отговаря на техните предразсъдъци, дори ако тя е манипулативна или невярна.." Това че ти имаш интелект не означава, че го използваш оптимално. Дали знаеш ли каква е разликата между субективно и обективно и кое не може да бъде обективно ? За идиокрацията си прав. Но Тръмп не е причина - той е едно от многото следствия. Както и Тиквата, Путя , Макрон, Меркел - всеки от тия буквално срина държавата, която наследи. On 2/24/2025 at 1:52 PM, ARPAnet said: Може би факта, че това е последната конференция която води и слизането му от поста, след не знам колко години, има ефект? Представям си как е ревал Чърчил , или Де Гол ... когато за последно стига че ROFL On 2/24/2025 at 1:52 PM, ARPAnet said: Мирните договори и решения които Америка се опитва да наложи над Европа, дали не са свързани също с тези срещи? Но да, както казах и по-горе, Европа не е обединена, съответно трябва да се срещат и да се договарят, всеки заемайки своята позиция. .... 1. ако искаш да провалиш една работа, създай ѝ комисия - Европа СИ Е комисия. 2. "Да наложи" - Ох, Ох, и Оу - горките , жал мие за ЕС - На слабите им налагат. Който го забрави - бързо му го налагат. СлучаЕно да знаеш колко боеспособни дивизии има Бундесвера при стъпването на Меркелица? А Русия колко има по това време? И При 'пенсията' на Меркелица - как са променени нещата ? Мисля че знаеш но си забравил 'удобно'. На слабия му налагат , Силния го налага. другото си е словоблудство и харчене на 'бюджет'. Зън - Зън - СЛЕД ТРИ ГОДИНИ тия с БВП 7 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМО ПРОИЗВЕЖДАТ ПОД ПОЛОВИНАТА СНАРЯДИ !!! Зън- Зън - за танкове, самолети и прочие - да не говорим. Нито за 3 ПЪТИ по-голямо и ОБРАЗОВАНО население. Edited 16 hours ago by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted 15 hours ago Share Posted 15 hours ago Образованите общества не търсят война. Затова и не произвеждат бомби. Затова търси съюзи. Точно защото обществото в Европа е по-образовано, не търси военен конфликт като варвари, а иска да има прогрес в други сфери. Ниско образованите общества търсят заграбване на чуждото, защото е по-лесно, отколкото да го създадеш сам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted 14 hours ago Share Posted 14 hours ago 1 hour ago, dubo said: Представям си как е ревал Чърчил , или Де Гол ... когато за последно стига че ROFL On 2/24/2025 at 11:19 AM, dubo said: шефа на конференцията по сигурност на ЕС реве като малко момиченце, че САЩ ни изоставят. Чекай малко. Фокуса е, че "САЩ ни изоставят" или просто се смеем че някой е реагирал емоциално на нещо си? Защото съобщението се променя и вторият разговор не ми е особено интересен. Да знам какво коментираме. 1 hour ago, dubo said: 1. ако искаш да провалиш една работа, създай ѝ комисия - Европа СИ Е комисия. Което е валиден аргумент. Но не всички пакети с помощи идват през организацията ЕС. Например последните такива обявени тези дни идват директно от държавите. И мисля, че общата стойност е по-висока от това което дават САЩ през цялата изминала година. Съответно срещите м/у отделните държави е нещо валидно. Да коментираме ли, че достъпа до определени типове оръжия също са често договаряни директно м/у държавите? 1 hour ago, dubo said: 2. "Да наложи" - Ох, Ох, и Оу - горките , жал мие за ЕС - На слабите им налагат. Който го забрави - бързо му го налагат. "Опитват", в цитата е. 1 hour ago, dubo said: СлучаЕно да знаеш колко боеспособни дивизии има Бундесвера при стъпването на Меркелица? А Русия колко има по това време? Зън - Зън - СЛЕД ТРИ ГОДИНИ тия с БВП 7 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМО ПРОИЗВЕЖДАТ ПОД ПОЛОВИНАТА СНАРЯДИ !!! Защо така бързо се извъртя към Русията и се отказа от първото ти сравнение със САЩ? Нали сравняваше цялата Европа с Америката? Но щом се вълнуваш от Бундесвера, предполагам че не си пропуснал плановете на новият им премиер. 1 hour ago, dubo said: Зън- Зън - за танкове, самолети и прочие - да не говорим. Що бе? Хайде да си говорим за самолети. Например колко Ф35 се правят в Италия на година и колко СУ-57-ци прави Русия? Може и другите да включим Иначе просто информативно, не мисля, че Русия ще е реална заплаха за НАТО без Америка, или за Европа през следващите няколко години/десетилетие. Определено може да опитват да създават проблеми в близките и малки държави. И като цяло, надявам се че снарядите стават за ядене в Русията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago 3 hours ago, dubo said: Това не е преврат. Една сграда - празна по време на 'превземането й' Още в началото изплиска легена, а за по-нататък нямах нерви да те чета. "Празната" сграда беше пълна с целия Конгрес (горната и долната камара), които по конституция сертифицираха избора за президент. Сложи и целия обслужващ персонал на Конгреса плюс разбира се вицепрезидента на САЩ (барабар с целия си сикрет сървиз екип), който също по конституция председателства Конгреса и ръководи сертификацията. А, забравих да добавя и гостите плюс семействата на някои, защото това е официално събитие и повечето конгресмени и сенатори водят близки и познати. Вицепрезидента Майк Пенс беше с децата му доколкото си спомням. Та ти явно си бил на Марс по това време и си пропуснал как озлобялата тълпа крещеше "hang Mike Pence", а охраната и сикрет сървиз се чудеха как да си спасяват хората. Ето твоето е типичен христоматиен пример за зомбиран от пропаганда индивид, щото ти някак си пропуснал очеизваждащите факти, а си се насмускал с фантазиите, как атаката на Капитолия е била туристическа разходка в празна сграда. За фалшивите електори няма смисъл да ти обяснявам, защото там явно съвсем няма да схванеш за какво точно става въпрос. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts