Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през... Политиката

Recommended Posts

34 minutes ago, w00x said:

А, да. Как не се сетих, че Тръмп знае тази информация.... Дори да я знаеше, 35 е различно от 60.

35 военни загуби, цивилните не са включени ... :) чети с разбиране , използвай мозъка си , а не ТВ-то.

34 minutes ago, w00x said:

Четеш ли какво пишеш?

Състрадание? Състрадателен си, че имам "лайна вместо мозък"? И в твоята изкривена представа за комуникация, по някакъв начин, това не е обида? По-добре изглеждаше, докато го смятах за заяждане.

Ето какво съм написал, а ти си прочел каквото си искал да прочетеш .... 

чети с разбиране, целите изречения , както и пасажите - контекста е важен :)

On 1/20/2025 at 8:31 AM, dubo said:

....

Това:

"Тръмп иска да почне 2 войни"

си е от вида:

"Украйна щеше да нападне нас, затова я нападнахме"

Лайна вместо мозък. ТВ-лайна.

• Replies 9.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

След цялото шумене за ваксините от MAGA, това им идва май в повече :lol:

Лари обяснява как проект Stargate може да помогне в борбата с рак например

https://x.com/i/status/1881863415272219109

https://www.reddit.com/r/LeopardsAteMyFace/?rdt=53330 Струва си да се разгледа :D

Edited by ARPAnet

On 1/22/2025 at 8:08 PM, w00x said:

image.png

Това беше. Ето го решението за прекратяване на войната в Украйна за 24 часа. Свърши.

Мен най-много ме впечатли подчертаното: Русия ни помогна да спечелим Втората световна война :lol:

Всичките ми познания по висша математика не ми стигат, за да проумея аритметиката на Темерутка

image.png

Източник:

Обаче всички медии ни заляха с мрачната новина:

image.png

Как влизането на еврото ще спре кражбите? Няма ли да си крадат пак, само, че в друга валута?

Има малко повече контролни механизми, които "пискат" директно в ЕЦБ. Например случаят с няколкото милиона "кешовица" от магистрала "Хемус".

Имам предложение, как да се намали дупката в бюджета:
Вместо да се намаля с левче цената на бензина (герп управляват повече от седмица, та го очаквам всеки момент), да се намали само с 50 ст., а останалите 50 ст. да се натрупват във фонд "Дупки запълваме всякакви".

За още безценни и безполезни съвети съм на разположение...

Edited by plameni

On 1/23/2025 at 11:03 PM, plameni said:

Всичките ми познания по висша математика не ми стигат, за да проумея аритметиката на Темерутка

Актуална нагласистика (за да не си развалят телевизиите графиките с дефицита):

23.01.2025 г.
„Приходите, съгласно разчетите на МФ за месец януари са 3,684 млрд. лв. Разходите, обичайните, биха били 3,277 млрд. лв.“

28.01.2025 г.
„Приходите за месец януари ще са близо 3,684 млрд. лв., а обичайните разходи и трансфери биха били 4,092 млрд. лв.“

За 5 (пет) дена разходите скочиха с над 800 млн. лв.

От друга страна, приходите само от данъци и осигуровки за месец януари 2024-а година са били 4,435 млрд. лв.
т.е. при увеличена МРЗ, при увеличено ДДС за хляб и ресторантьори, за месец януари 2025-а г. МФ прогнозира 800 млн. лв. по-малко приходи по всички пера...

• 3 weeks later...

Сега поне стана ясно защо поддръжниците на Русия много често и симпатизират на Тръмп.

Чефо, май по-добре си стой в САЩ. Поне ще си на един океан разстояние от горещата зона. Ние тук да му мислим.

Ама поне как им разказа играта на тия джендъри, а? Свят им се зави.

Има ли значение дали лицето Х се изказва по телевизия 1 или телевизия 2?
Споменатите събития са факт. Тръмп и кабинетът му ги заявиха с гордост. Не е като този човек да си ги измисля.
Та какво значение има по коя телевизия го интервюират?

Аз нещо май не разбирам. Как и защо общински имоти се придобиват ПО ДАВНОСТ?

Здравейте,
Бивш служител съм на Национална служба „СИГУРНОСТ“-МВР и ДАНС. Преминал съм през всички нива, до директор на ТД на ДАНС-Пловдив в периода 2010г. – 2013г.
От февруари 2022г. до ноември 2023г. бях директор на Пловдивски общински инспекторат.

Съгласувано с администратора на групата Атанас Костов поставям на вниманието Ви конкретен случай по темата „Незаконно присвояване на имоти, общинска собственост“.

ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА:
Илиян Лалев – неуспял кандидат за кмет от ГЕРБ за район „Северен“ в Пловдив на последните местни избори
Анастасия Маташева – любовница на Илиян Лалев. Маташева е бивш зам.-кмет на район „Северен“ в Пловдив, общински служител /финансов контрольор на ДКЦ I/, активист на ГЕРБ-жени, неуспял кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ на последните местни избори
Желязко Лалев – баща на Илиян Лалев. Редовно печели конкурси за обекти публична общинска собственост – ученически столове и др.обекти за хранене.
Марияна Тучева – леля на Анастасия Маташева
Георги Спасов и Милка Маноилова – съответно действащ и бивш служител в „ЛАЛЕВ КОМЕРС 08“ ООД на Желязко Лалев.

СЛУЧАЯТ
В началото на март 2020 г., с писмо от зам.-кмет „УТОС“ в Община Пловдив, до кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров започва процедура по съставяне на нов акт за общинска собственост на поземлен имот с идентификатор 56784.539.591 и с площ 9694 кв.м., попадащ в УПИ VII-539.449, „за предприятие по електроника“.
На 09.02.2021г. на основание „придобивна давност (с давностно владение, упражнявано лично и непрекъснато от молителя – за периода от 1991г. до настоящия момент)“ собственик на имота става лицето Желязко Лалев. Свидетели при извършване на обстоятелствената проверка са лицата Георги Спасов, Марияна Тучева и Милка Маноилова.
На 16.06.2022 – Желязко Лалев дарява имота на сина си Илиян Лалев. На същата дата Илиян Лалев го продава на „ХОЛЦ“ ЕООД, представлявано от Иван Петлешков и Аян Садъков.

На 14.12.2022г. Желязко Лалев на свой ред става свидетел на Тучева за придобиването от нея „по давност“ на парцел от 9819 кв.м. в район „Северен“. Още в същия ден Тучева упълномощава Желязко Лалев да се разпорежда с имота, вкл. да го продава. Парцелът е обявен е за продажба на цена от 400 хил. евро.
На 15.05.2024г. сезирах Окръжна прокуратура-Пловдив и Общински съвет Пловдив със сигнал, съдържащ „данни за престъпления (вероятно чрез упражняване на противозаконно влияние върху дейността на местното самоуправление), извършени от организирана престъпна група по смисъла на чл.93 т.20 от НК, създадена с користна цел (набавяне на имотни облаги), от което са настъпили значителни вредни последици“.

ПРОКУРАТУРАТА

По сигнала ми е образувана прокурорска проверка. С постановление от 10.09.2024г. наблюдаващият прокурор отказва да образува досъдебно производство по чл.282 от НК (престъпление по служба) и разделя материалите по преписката: за Районна прокуратура- Пловдив – с оглед извършено престъпление по чл.290 от НК (лъжесвидетелстване), а за Окръжна прокуратура-Пловдив – с оглед извършено престъпление по чл.219 от НК (безстопанственост) .

На основание чл.213, ал.1 от НПК, обжалвах постановлението на прокурора от Окръжна прокуратура – Пловдив пред Апелативна прокуратура – Пловдив със следните съображения:

Разделянето на материалите в две отделни преписки – в Районна и в Окръжна прокуратура би лишило оперативните и/или разследващите органи от възможности да работят по събиране и проверка на данни и доказателства за други престъпления от общ характер, вкл. по чл.321 от НК (престъпления, извършвани от ОПГ), да изяснят казуса в неговата пълнота и да разкрият обективната истина, касаеща интересите на гражданите на Пловдив. Накратко – разделянето на материалите ще доведе до „смачкване“ на случая.
Престъплението срещу правосъдието по чл.290 от НК, изпратено по компетентност на районната прокуратура, касае деятелност, очевидно негодна да бъде субсумирана под този текст. Нотариусът не е съд, нито друг надлежен орган на власт и, в случая, деянията на свидетелите при обстоятелствената проверка са несъставомерни от обективна страна по посочения от окръжна прокуратура текст. Точно във връзка с това е становището на Нотариалната камара на Република България по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за кадастъра и имотния регистър, внесен в Народното събрание през м. септември 2024г.:
„…Нотариалната камара на Република България настоява да се въведе наказателна отговорност за свидетелите, по чието лъжесвидетелстване се придобиват недвижими имоти по давност… Следва да се допълнят разпоредбите на Наказателния кодекс със създаването на нов текст, чието систематично място е в глава девета „Документни престъпления“ и който да предвижда така, както и чл. 290, съответната наказателна отговорност. Представяме за обсъждане една визия за създаване на нов чл. 313 в Наказателния кодекс: „Който в качеството си на свидетел пред нотариус или помощник-нотариус устно или писмено съзнателно потвърди неистина или затаи истина в образувано нотариално производство се наказва с наказанието по чл. 290 ал.1“.
В постановлението на Окръжна прокуратура – Пловдив липсва коментар относно наличие или липса на евентуално друго престъпление от общ характер – в т.ч. напр. чл.321 от НК. Вместо това преписката е ограничена единствено до чл.282 ал.1 и ал.2 от НК.

Не е изяснено евентуалното участие на служител/и от общинската администрация в противозаконното придобиване „по давност“ на парцелите (достъп до такава информация имат само ограничен кръг общински служители). В случая с парцела в район „Тракия“, освен ангажираните с конкретната преписка служители на Община Пловдив, с информацията за статута на имота са запознати и служители от администрацията на район „Тракия“.

От постановлението за отказ да се образува досъдебно производство не става ясно дали са извършени действия по установяване и на други случаи с участие на лицата, замесени в противозаконното придобиване на двата парцела.

След обжалване от моя страна, в края на 2024г. постановлението „за отказ да се образува досъдебно производство, за изпращане на преписката по компетентност и за разделяне на материалите от нея“ е потвърдено от апелативна прокуратура-Пловдив. И отново обжалвано от мен – пред Окръжен съд-Пловдив.

ОБЩИНАТА

За начало, по предложение на кмета Костадин Димитров, през септември м.г. Общинският съвет "награждава" Желязко Лалев с отдаване под наем на „ЛАЛЕВ КОМЕРС-08“ ООД на поредния обект, публична общинска собственост – ученическия стол на СУ „Св. Патриарх Евтимий“.
След като Прокуратурата все пак кандисва да разследва някаква евентуална безстопанственост по отношение парцела в „Тракия“, през октомври 2024г. (три години и половина след стартиране процедурата по съставяне на нов акт за общинска собственост на имота) Общината произвежда искова молба против „ХОЛЦ“ ЕООД – дружеството, закупило имота от злополучния кандидат-райкмет Илиян Лалев, дарен му няколко часа /или минути/ преди това от баща му Желязко Лалев.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА?

Двата парцела (а и други, придобити по същия начин от тази или подобна ОПГ) да бъдат обезлесени, да изникнат кули от по 50-100 метра, без паркинги, градини, спортни площадки, обществен транспорт и всякаква публична инфраструктура – познато, нали. Обезлесяването и презастрояването ще допринесат за презапрашаването и към пренаселването на нашия град. Безнаказаността ще направи по-богати, по-силни и още по-нагли лицата, лишили гражданите на Пловдив от значителни по площ и стойност недвижими имоти. И тези процеси ще продължават. Те покриват част от обявените приоритети на „Пловдив на гражданите“ – чистота на атмосферния въздух, презастрояване...

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ? – Поставям темата, за да решим. Лично мнение: необходимо е огласяване на случая – чрез медии и организации с цели, сходни с тези на „Пловдив на гражданите“. Действия, насочени към институциите, сезирани и отговорни за решаване на проблема, за установяване евентуално участие на служител/и от общинската администрация в противозаконното придобиване „по давност“ на парцелите, както и на други случаи на противозаконното придобиване на имоти, общинска и държавна собственост. С участие на квалифицирани специалисти в съответните области – формулиране на конкретни действия и мерки, вкл. законодателни, за предотвратяване възможностите за възникване на подобни случаи.

Може да бъде изображение с 2 души и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 4 души и наргиле

Може да бъде изображение с 1 човек, усмихване и текст, който гласи 'AnastasiaMatasheva Anastasia Matasheva 8 8Aug2022・ Aug 2022. 12 125 9 comments'

Може да бъде изображение с 1 човек, брада, напитка и наргиле

Може да бъде изображение с текстово съобщение

И после "градът е презастроен". Еми, да. Презастроен е. И по-презастроен ще става, докато на местните избори всички са си по домовете, защото "От мен нищо не зависи" и "Те всичките са еднакви".

Би било интересно да е проследи също дали цитираната Мариана Тучева не е някаква рода на Георги Тучев- един от най-не-случайните хора в Пловдив. И само като щрих- На Аян Садъков пък сина, Ерол Садъков, скоро стана шеф на общинската фирма за транспорта. Черво до черво, свински, навързани на възел...

hqdefault.jpg

1 hour ago, deus_pld said:

Би било интересно да е проследи също дали цитираната Мариана Тучева не е някаква рода на Георги Тучев- един от най-не-случайните хора в Пловдив. И само като щрих- На Аян Садъков пък сина, Ерол Садъков, скоро стана шеф на общинската фирма за транспорта. Черво до черво, свински, навързани на възел...

hqdefault.jpg

Някой от тия Съдъковите трябва да има син, внук, роднина мой набор... Щото КогИ язе щях да ставам футболист в Локото преди мноооого луни, ми беше казано, че Съдъка ще играе на тая позиция, че "повече заслужавал". Още си чакаме футболните обувки дето платихме (20 лева ли бяха). Над 25 години минаха от тогава. Малко след това зарязах и футбол и всичко и реших да ставам учен. И там пропилях нещата :D

Edited by DON_CHEFO

3 hours ago, earache said:

Набор 93 е малкия. Големия 90-91, нещо такова.

Аян Съдъков май се казваше. Няма как този точно човек да е бил 91 понеже аз съм бил 5ти,6ти, 7ми клас, а в тая възраст 5 години разлика са бая. Плюс, че беше по-висок от мен. 

Толкова време мина, че не помня. Може и аз да се бъркам, тая фамилия ми се е набила в главата. 

Edited by DON_CHEFO

Тогава би трябвало да е Ерол (големия, дето е политик в момента). Може да му бъркам набора с някоя година, но със сигурност е поне 2 год по-малък от мен, а аз съм 86.

Баш този дето е политик в момента е. Баща му, дето е бил футболист на времето едно време се казваше Аян, синчето е Ерол. Не го познавам лично, но помня, че едно време беше популярно селско гъзарче- тарикатче- футболистче. И беше някъде около моя набор, който е 91. Тоя михлюз дори до професионален футболист с наследственото си потекло не е успял да стане, сега явно ще пробва другата връзкаращина. лизач-гербаджия да става. 

С другото популярно локомотивско връзкарче, с потекло- на Христо Бонев племенника, едно време бяхме в едно училище от първи до седми клас. И той се беше засилил футболист да става и от него нищо не стана. 

Edited by Dunc

2 hours ago, earache said:

Тогава би трябвало да е Ерол (големия, дето е политик в момента). Може да му бъркам набора с някоя година, но със сигурност е поне 2 год по-малък от мен, а аз съм 86.

Така като каза Ерол - май баш този фен беше. И аз съм 86... Футболната кариера приключи около 7ми клас, че изпити идваха.... Тия от Оркестър без име са си прави демба... Друго си е да имаш вуйчо тук-таме. Едни политици клатикурци, други емигранти. 

On 2/14/2025 at 12:56 PM, w00x said:

Има ли значение дали лицето Х се изказва по телевизия 1 или телевизия 2?
Споменатите събития са факт. Тръмп и кабинетът му ги заявиха с гордост. Не е като този човек да си ги измисля.
Та какво значение има по коя телевизия го интервюират?

Събития са факт.
Интерпретацията им е също факт :)
'Предаване' , 'подлагане' - интерпретации много, но ако не чужд украинец, а твой приятел беше убит или при 'късмет' останал без ръка/крак - пак ли щеше да интерпретираш като 'предателство'.

Ако сина ти е украинец подлежащ на бусификация? Пак ли :)

Чуждата смърт е нещо Хабстрактно нЪли тЪй ?

Доста ми е трудно да разбера позицията ти в повечето случаи. Този не е изключение.
Ти си съгласен САЩ да оголят дупето на Русия ли? Виждаш го като позитив? Това ли е причината да ми опонираш?

-----------------

image.png