Good_God Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Здравейте. Скоро ми предстои преподписване към моб. оператор, като мисля и да си взимам смартфон на лизинг. Чух доста слухове, за намаление на цените на мобилните оператори в БГ. Видях новини по темата още от май 2012г. Не разбрах намалението дали ще е на цените на разговорите, или на абонаментните програми като цяло. Или пък ще се изрази в увеличение на промоционалните минути и т.н., за дадените абонам. планове. Някой чувал ли е, и знае ли нещо по въпроса. Да не стане така, да преподпиша, а после да си удрям главата в най-близката стена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 На твое място бих изчакал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Нз дали това е причината, но Глобул са с нови абонаментни програми, които не струват в сравнение със старите. Няма sms, няма mms... пълен леш са. http://www.globul.bg/bg/postpaid_tariffs.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Преди няколко дни гледах Globul United за 26лв и съм почти сигурен, че видях СМС-и и ММС-и в офертата. Сега не виждам.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Мобилните оператори правят постоянни промени на пакетите си, като на пръв поглед изглеждат по-изгодни, но в крайна сметка целта е да създадат изкуствена необходимост от потребление. Въртят-сучат, ужким се надцакват с различни "изгодни" оферти, но крайната цел е обвързване с договор на максимален брой хора, а вазелина е камара "безплатни минути" в мрежата на оператора или малко в останалите мрежи.То това е валидно за всичко, не само за мобилните услуги.Моето лично мнение е, че каквото и да избереш в даден момент, съвсем скоро ще изскочи по-примамливо изглеждащо друго предложение. Окото е ненаситно и постоянно променящите се правила ИЗГЛЕЖДАТ по-изгодни.@Fibaman, това с липсата на sms и mms на мен пък не ми пречи . Понеже моя план е със по 100 съобщения и от двата вида и не ги ползвам, питах оператора дали няма начин за персонализиране на плана и вместо ненужните съобщения да ползвам ценовия им еквивалент или поне 30 минути към всички мрежи. Нали се сещаш - няма начин да стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Понеже за последните 10 дена 3 пъти влизах в офиса на Германос - затова ли се скъсват да ме питат на какъв абонамент съм, доволен ли съм от тарифата, защото имали много изгодни предложения и все от тоя род. Ясно че са в акция и не са виновни, защото им е наредено да разпитват всеки клиент и да му предлагат новите тарифи, но всеки път да е едно и също вече ми идва в повече и направо ги режа от раз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 @Fibaman, това с липсата на sms и mms на мен пък не ми пречи . Понеже моя план е със по 100 съобщения и от двата вида и не ги ползвам, питах оператора дали няма начин за персонализиране на плана и вместо ненужните съобщения да ползвам ценовия им еквивалент или поне 30 минути към всички мрежи. Нали се сещаш - няма начин да стане Въпрос на потребност. Целта на многото планове е да задоволяват различните нужди. Липсата на mms и включени sms (само в програма до 24 годишни) е малко смешно. Дори няма sms в собствената им мрежа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Явно ще си седя на безсрочен договор и ще си ползвам 1500 минути вместо 2000 в Глобул, 30 минути във всички мрежи вместо 80 и 1500 безплатни смс в Глобул, вместо 0.Глобул страшно много ме разочароват напоследък и дано тези от Теленор ги съвземат малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Аз преди година скочих на СУПЕР БОБ и вече съм задоволил пакетно нуждата си от комуникация -500 минути към кои да е мобилни,500 минути за стационарни и 500 смс.За 15 лв.Какво по-добро от това?! И все пак не е нещо хипер добро-дори и секунда от започната минута се брои за цяла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Здравейте. Скоро ми предстои преподписване към моб. оператор, като мисля и да си взимам смартфон на лизинг. Чух доста слухове, за намаление на цените на мобилните оператори в БГ. Видях новини по темата още от май 2012г. Не разбрах намалението дали ще е на цените на разговорите, или на абонаментните програми като цяло. Или пък ще се изрази в увеличение на промоционалните минути и т.н., за дадените абонам. планове. Някой чувал ли е, и знае ли нещо по въпроса. Да не стане така, да преподпиша, а после да си удрям главата в най-близката стена. Никой нищо съществено не каза. От 01.07.2013 се намалят цените на едро, на мобилните оператори. Припомняме, в последната една година цените на едро бяха намалени на два пъти – на 1 юли 2012 и на 1 януари 2013. Допреди 1 година, една минута разговор струваше на мобилните оператори 13 стотинки, а от 1 юли 2013 ще струва 0,023 стотинки. Новото намаляване на цената на мобилната услуга ще стане възможно след като комисията въведе нов модел при определяне на тарифите - спрямо разходите за предоставяне на съответната услуга. Методът, познат под името БУЛРИК ще се прилага и при формиране на цените за разговори в чужбина. От КРС коментират, че падането на цените на едро все пак не означава същото намаление за крайните клиенти. Самите оператори решават как да отразят в сметките на потребителите променените цени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.