PinHead Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Здравейте, някой знае ли къде продават такива крушки из града, бях купил някакви нонейм и сега изобщо не мога да си видя показанията на бордкомпютъра на светло. Ето такива търся: http://denilighting.com/philips-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B0-t5-w1-2w-12516-12v-w2x4-6d-cp Link to comment Share on other sites More sharing options...
mofal Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Единственото място за което се сещам в момента е Викиват , много ми прилича на тази http://vikiwat.com/avto-lampa-12v-1-2w-w1-2w-w2x4-6d-philips.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Не е сигурно викиватската колко силно ще свети, защото е със същата мощност като неговата. Цокълът е T5 - по-добре да си вземе някакви по-силни LED с този цокъл и тази дължина...мисля, че ще има повече ефект от 1.2W с нажежаемата жичка. На пещерско шосе (и на Филипово също) имаше един магазин с доста видове LED крушки, преди доста време съм купувал и от двата магазина, но след това започнах да поръчвам основно онлайн, защото там разнообразието на цокли, мощности и цветове е огромно ; вярно, чака се повечко, но пък си избираш каквото ти е кеф. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinHead Posted June 4, 2013 Author Share Posted June 4, 2013 по принцип има на осрам с нажежаема жичка на 2,3 вата и се чудех дали да не взема от тях, отделно съм си поръчал от ебай тези:.http://www.ebay.com/itm/10x-T5-5050-B8-5D-1-SMD-LED-White-Car-Gauge-Side-Light-Lamp-Bulb-DC-12V-New-Best-/400403447184?pt=US_Car_Lighting&hash=item5d39e7bd90 но за тях не мога да разбера на колко вата са. Няма ли да е проблем ако е 2,3 w защото са с двойно по-голяма консумация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Няма проблем, освен ако нямаш на колата някой суперсложен компютър, дето следи за ватажа на всяка една крушка. А иначе тия 10-те ибейски, които си поръчал са от по-слабите (бяха нещо от рода 0.12W), но при тях тия ватове показват консумацията, а не колко силно светят (макар, че все пак има пряка връзка между ватове и лумени). От друга страна пък светят в бялата гама, а не в жълтата като старите ти крушки и докато не пристигнат и не ги пробваш на място - няма как да знаеш дали ще те уреждат. Edit: Намерих лумените за тези белите - 3 LM. Изглежда доста малко, но все пак това са крушки за табло, а не за осветяване на купето, така че пак остава онова, дето казах по-горе - докато не дойдат, няма как да разбереш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinHead Posted June 4, 2013 Author Share Posted June 4, 2013 Няма проблем, освен ако нямаш на колата някой суперсложен компютър, дето следи за ватажа на всяка една крушка. те общо на борд компютъра и другата част която показва скоростта са 9 крушки, предполагам няма да е добра идея да оставя половината на 1,2в другите на 2,3в? П.П. днес имам път към гара Филипово, можеш ли да ми кажеш къде горе-долу се намира този магазин? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 4, 2013 Share Posted June 4, 2013 Не е задължително, но от моя гледна точка е препоръчително да са еднакви, освен ако не целиш по-силно осветяване само в определена област на таблото/дисплея на компютъра. П.П. Не че съм някакъв спец в тази област, но тъй като на моята кола съм й заменил с диоди всяка една крушка и крушчица, където ги има (а тя си ги има доста), та просто говоря от личен опит. Поне съм запознат с почти всички разновидности LED на пазара - от най-мъничките до CREE-вариантите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.