Jump to content
BulForum.com

хубави авто крушки за табло 1,2w /12v

Recommended Posts

Здравейте, някой знае ли къде продават такива крушки из града, бях купил някакви нонейм и сега изобщо не мога да си видя показанията на бордкомпютъра на светло. 

Ето такива търся:

http://denilighting.com/philips-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B0-t5-w1-2w-12516-12v-w2x4-6d-cp

Не е сигурно викиватската колко силно ще свети, защото е със същата мощност като неговата. Цокълът е T5 - по-добре да си вземе някакви по-силни LED с този цокъл и тази дължина...мисля, че ще има повече ефект от 1.2W с нажежаемата жичка. На пещерско шосе (и на Филипово също) имаше един магазин с доста видове LED крушки, преди доста време съм купувал и от двата магазина, но след това започнах да поръчвам основно онлайн, защото там разнообразието на цокли, мощности и цветове е огромно ; вярно, чака се повечко, но пък си избираш каквото ти е кеф. :)

по принцип има на осрам с нажежаема жичка на 2,3 вата и се чудех дали да не взема от тях, отделно съм си поръчал от ебай тези:.http://www.ebay.com/itm/10x-T5-5050-B8-5D-1-SMD-LED-White-Car-Gauge-Side-Light-Lamp-Bulb-DC-12V-New-Best-/400403447184?pt=US_Car_Lighting&hash=item5d39e7bd90

но за тях не мога да разбера на колко вата са.

Няма ли да е проблем ако е 2,3 w защото са с двойно по-голяма консумация?

Няма проблем, освен ако нямаш на колата някой суперсложен компютър, дето следи за ватажа на всяка една крушка. ;)

А иначе тия 10-те ибейски, които си поръчал са от по-слабите (бяха нещо от рода 0.12W), но при тях тия ватове показват консумацията, а не колко силно светят (макар, че все пак има пряка връзка между ватове и лумени). От друга страна пък светят в бялата гама, а не в жълтата като старите ти крушки и докато не пристигнат и не ги пробваш на място - няма как да знаеш дали ще те уреждат.

Edit: Намерих лумените за тези белите - 3 LM. Изглежда доста малко, но все пак това са крушки за табло, а не за осветяване на купето, така че пак остава онова, дето казах по-горе - докато не дойдат, няма как да разбереш. :)

Няма проблем, освен ако нямаш на колата някой суперсложен компютър, дето следи за ватажа на всяка една крушка. ;)

те общо на борд компютъра и другата част която показва скоростта са 9 крушки, предполагам няма да е добра идея да оставя половината на 1,2в другите на 2,3в? 

П.П. днес имам път към гара Филипово, можеш ли да ми кажеш къде горе-долу се намира този магазин?

Не е задължително, но от моя гледна точка е препоръчително да са еднакви, освен ако не целиш по-силно осветяване само в определена област на таблото/дисплея на компютъра.

П.П. Не че съм някакъв спец в тази област, но тъй като на моята кола съм й заменил с диоди всяка една крушка и крушчица, където ги има (а тя си ги има доста), та просто говоря от личен опит. Поне съм запознат с почти всички разновидности LED на пазара - от най-мъничките до CREE-вариантите. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...