mandirimuniak Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Та значи решил съм да си взема тази карта. Цената и е 100$ и това е максимума който мога да си позволя. Много бих искал да чуя мнението на някой който има такава карта или да ми предложите друга (до 100$) която е по-добра от нея(желателно е да е geforce) EDIT: Поне доколкото разгледах из нета разликите между 5200 и 5500 са: честота на ядрото: 250 - 270 MHz (8% up) fillrate: 1000 - 1080 Mpix/s и Mtex/s (8% up) Също разчитам че картата е Chaintech и на 256 MB - овата памет (доколкото разбирам засега не е кой знае колко голямо преимущество) От друга страна пък 5200 е 64$ а разликата не е малка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Виждал съм такава как работи, разлика с FX 5200 има, но не е голяма, тоест тя е малко по-мощна от нея. Ако си зимаш все пак гледай да е 128 МБ, щото няма смисъл от тея 256 МБ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Vij da kajem moga da ti prepora4am GF FX5600XT/128 DDR/TVOUT/DVI-$90.00.Sprqmo 5200 e po dobra,ako re6i6 druga karta gledai DA E 128 MB DDR. No az smqtam 4e tazi karta e xubava,ne e ot nai-mo6nite no e dobra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 според мен няма смисъл да си я взимаш тъй като сега навлиза нова технология PCI-Express може би до 1-2 месеца цените на картите с 8х AGP ще паднат найстина много .. моят съвет е да изчакаш кой знае ... може до 2 месеца за тези пари да си купиш чист 5900 късмет с покупката каквато и когато и да е тя Edit: Kолкото до това 256мб найстина мисля ,че дори и в Doom3 няма смисъл колкото и да се говори по този въпрос по-добра работа там би ти свършил 1гб рам Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazorGL Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Много пари ($100) за тази карта. Това цената с включено ДДС ли е? Защото за без ДДС е много скъпа. Аз съм с FX5600XT и по производителност едва ли ще се различават много, ако въобще. Игрите вървят приемливо(става въпрос за новите игри с DX9 поддръжка). Проблема обаче на FX5200 - 5600, е че поддържат DX9 ефектите, но не са достатъчно производителни. Изключение прави 5600 Ultra. Както и да е игрите ще ти вървят , но не очаквай някви невероятни резултати. Няма смисъл да взимаш 256MB карта. Първо защото за да нямалят цената производителите слагат по-бавна памет в 256MB вариант. Ако сложат бърза памет пък цената се вдига доста. За DOOM3 както е отбелязъл X-4eto, няма да видиш кои знае какво подобрение в производителността ако си вземеш 256MB карта. По-добре си вземи RAM така поне ще имаш подобрение във всичко. Edit: Гледам , че има FX5700LE за $100. Това е явно орязания вариант на FX5700, но не знам какви са честотите на GPU-то и VRAM-а. Най-вероятно ще е по-бърза от тази, която си си избрал сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 6, 2004 Author Share Posted August 6, 2004 Много пари ($100) за тази карта. Това цената с включено ДДС ли е? Защото за без ДДС е много скъпа.Аз съм с FX5600XT и по производителност едва ли ще се различават много, ако въобще. Игрите вървят приемливо(става въпрос за новите игри с DX9 поддръжка). Проблема обаче на FX5200 - 5600, е че поддържат DX9 ефектите, но не са достатъчно производителни. Изключение прави 5600 Ultra. Както и да е игрите ще ти вървят , но не очаквай някви невероятни резултати. Няма смисъл да взимаш 256MB карта. Първо защото за да нямалят цената производителите слагат по-бавна памет в 256MB вариант. Ако сложат бърза памет пък цената се вдига доста. За DOOM3 както е отбелязъл X-4eto, няма да видиш кои знае какво подобрение в производителността ако си вземеш 256MB карта. По-добре си вземи RAM така поне ще имаш подобрение във всичко. <{POST_SNAPBACK}> Цената е 100$ защото е Chaintech (иначе е с 15$ по-малко).Освен това разликата между 128 и 256 е ~ 15$ което не е много и за това се ориентирам към 256. иначе 5500 с 128 я има и за 72 $. А тази 5600XT имам чувството че е по-слаба и от 5200. А иначе мисля че вече дойде момента за смяна на видеото защото от това видео дето съм в момента "страда" цялата ми система FX5700LE е май доста орязана в сравнение с FX5700 едит: ето един много хубав сайт с характеристики: http://overclockers.ru/faq/video/video.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazorGL Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Цената е 100$ защото е Chaintech (иначе е с 15$ по-малко).Освен това разликата между 128 и 256 е ~ 15$ което не е много и за това се ориентирам към 256. иначе 5500 с 128 я има и за 72 $. А тази 5600XT имам чувството че е по-слаба и от 5200. А иначе мисля че вече дойде момента за смяна на видеото защото от това видео дето съм в момента "страда" цялата ми системаFX5700LE е май доста орязана в сравнение с FX5700 едит: ето един много хубав сайт с характеристики: http://overclockers.ru/faq/video/video.htm <{POST_SNAPBACK}> Единствената разлика, която видях между FX5600 и FX5600XT беше в работната честота на GPU-то. Паметта и на двете беше Samsung и работеше на еднаква честота. И все пак тази цена е без ДДС така ли? I will say this for Chaintech though, slapping 256MB on an FX5500 is a fantastic idea. It will allow people to own an inexpensive card that can still handle most newer games. I wouldn't suggest running Doom III or Half-Life 2 (once these games are released) on this video card without first overclocking it (and even then), but those are extreme examples. Доколкото видях работните честоти на GPU/VRAM на тази Chaintech FX5500 са 270/400. Честота на GPU-то е колкото на моята, но на VRAM-а ми е 460 MHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 може да разгледаш ревютата в hardwarebg.com може пък и да си харесаш нещо друго http://www.tweaknews.net/reviews/fx5500/index6.php ето малко тестове за картата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Единствената разлика, която видях между FX5600 и FX5600XT беше в работната честота на GPU-то. Паметта и на двете беше Samsung и работеше на еднаква честота. И все пак тази цена е без ДДС така ли? I will say this for Chaintech though, slapping 256MB on an FX5500 is a fantastic idea. It will allow people to own an inexpensive card that can still handle most newer games. I wouldn't suggest running Doom III or Half-Life 2 (once these games are released) on this video card without first overclocking it (and even then), but those are extreme examples. Доколкото видях работните честоти на GPU/VRAM на тази Chaintech FX5500 са 270/400. Честота на GPU-то е колкото на моята, но на VRAM-а ми е 460 MHz. <{POST_SNAPBACK}> Едно сравнение. На мойта 5200 250-400 са честотите. Паметта ми е самсунг. Ако отидеш в Мост няма да плащаш ДДС Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Супер зле са тези карти, ако можеш си намери Xpert Radeon 9600, струва стотина долара и спокойно се клоква до честотите на 9600ПРО.Бях по едно време с 5600ХТ и е просто трагедия...същото ще е и с тези 5500 и 5200, между които разликата е само в честотите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 И аз да дам скромното мнение. Влизаш в който и да е хардуерен форум и си харесваш карта 2-ра ръка.Скоро ми се изплъзна една R9600Pro@XT с 1 година гаранция за 120лв.Яд ме беше,но нямаше как да ида до София тея дни. Още един съвет.Не взимай орязани карти - LE,SE,XT (за nVidia) или междинни модели,които служат за пробутване на стока. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Mai e po dobre da iz4aka6 malko za da spadne cenata FX 5900,no mai tova 6te stane skoro . FX 5900 e edinstvenata dobra ot seriite FX(FX 5200,5500,5600).Kolkoto do novite LE ne si vzemai takava karta 6te te razo4arova.NE sa dobri tezi LE Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 6, 2004 Author Share Posted August 6, 2004 И аз да дам скромното мнение. Влизаш в който и да е хардуерен форум и си харесваш карта 2-ра ръка.Скоро ми се изплъзна една R9600Pro@XT с 1 година гаранция за 120лв..Яд ме беше,но нямаше как да ида до София тея дни. Още един съвет.Не взимай орязани карти - LE,SE,XT (за nVidia) или междинни модели,които служат за пробутване на стока. <{POST_SNAPBACK}> Дай ми примери на хардуерни форуми В ПЛОВДИВ ако можеш че нещо не ми идват на ъкъла (се за софийски се сещам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 http://hardwarebg.com/forum/ http://www.comexgroup.com/forums/index.php Няма форум на определен град,а по-скоро юзър от определен град.Пък и ако ще взимаш картата все пак има и куриери.Макар,че аз лично ще ида на място да си я тествам. EDIT - О,да и стой далеч от всичко дето е 64 битово Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Mai e po dobre da iz4aka6 malko za da spadne cenata FX 5900,no mai tova 6te stane skoro . FX 5900 e edinstvenata dobra ot seriite FX(FX 5200,5500,5600).Kolkoto do novite LE ne si vzemai takava karta 6te te razo4arova.NE sa dobri tezi LE <{POST_SNAPBACK}> Има един тънък момент- Цените на 5900 няма да паднат много , по простата причина, че ще изчезнат, за да могат да се продават новите карти от висок клас.Ще останат ей такива недоразумения като ФХ5500 и 5700ЛЕ.Винаги така се случва. Аз редовно си пазарувам от горепосочените два форума, до сега не съм бил излъган. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 7, 2004 Share Posted August 7, 2004 Има един тънък момент- Цените на 5900 няма да паднат много , по простата причина, че ще изчезнат, за да могат да се продават новите карти от висок клас.Ще останат ей такива недоразумения като ФХ5500 и 5700ЛЕ.Винаги така се случва. Аз редовно си пазарувам от горепосочените два форума, до сега не съм бил излъган. <{POST_SNAPBACK}> Za sajelenie e taka,6toto az se nadqvax na to4no tova da spadne cenata na 5900 i da q zakupa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 7, 2004 Author Share Posted August 7, 2004 Май другия вариант е 5600-чист 128МБ но от фалшиф производител Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 7, 2004 Share Posted August 7, 2004 По добре 5600 no name, от колкото 5200 на асус примерно. Важен е чипа най-вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 7, 2004 Share Posted August 7, 2004 5600 и 5200 са едно и също нещо.Различават се само по честотите и по неоправданата цена на 5600. @Divaka - В момента в мост радеон 9800 СЕ струва 150 долара.Ако се модне успешно получаваш 9800про за 150 долара Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undyning Posted August 7, 2004 Share Posted August 7, 2004 Spored men za okolo 100 $ zaloji na radeon 9600 koito ima preli4na proizvoditelnost . Za sazalenie Direct X 9 efektite sa mnogo tejki . Predi 2 dni s bratmi si vzehme GB Radeon 9800 pro 128 MB koito e to4no karta za direct 9 no e 240$ bez DDS . V momenta se o4artava 2 tipa karti nad 200$ geimarski i pod 100 $ ofis karti . Kakvo da se pravi politika na ATI i NVIDIA. Uspeh v zbora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 7, 2004 Share Posted August 7, 2004 Spored men za okolo 100 $ zaloji na radeon 9600 koito ima preli4na proizvoditelnost . Za sazalenie Direct X 9 efektite sa mnogo tejki . Predi 2 dni s bratmi si vzehme GB Radeon 9800 pro 128 MB koito e to4no karta za direct 9 no e 240$ bez DDS . V momenta se o4artava 2 tipa karti nad 200$ geimarski i pod 100 $ ofis karti . Kakvo da se pravi politika na ATI i NVIDIA. Uspeh v zbora <{POST_SNAPBACK}> Taka si e,mai nie geimarite trqqq da otdelqme pove4e pari za komputar. Az sam s GF FX 5200/128 MB DDR i sam dovolen e 4estno kazano ne igraq tejki igri.Az igraq Cs online.Otkakto imam net ne igraq tolkova,no ako igraq tova e CS.Vsi4ki znaem iziskvaniqta na CS-a.Vij mandirimuniak zavisi za kakvo 6te q polzva6 ta q karta ako za igri opasqvam se 4e 6te dade6 pove4e ot 200$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 7, 2004 Author Share Posted August 7, 2004 Taka si e,mai nie geimarite trqqq da otdelqme pove4e pari za komputar. Az sam s GF FX 5200/128 MB DDR i sam dovolen e 4estno kazano ne igraq tejki igri.Az igraq Cs online.Otkakto imam net ne igraq tolkova,no ako igraq tova e CS.Vsi4ki znaem iziskvaniqta na CS-a.Vij mandirimuniak zavisi za kakvo 6te q polzva6 ta q karta ako za igri opasqvam se 4e 6te dade6 pove4e ot 200$ <{POST_SNAPBACK}> Ами виж каква ми е картата която сменям в момента.Според теб тя не става ли за офис приложения .Естествено че с тази която ще взема ще се играят и игри. Но пък не се и надявам на върхова производителност.Ако имах над 200$ за видеокарта едва ли щях да се консултирам тук. То ако имаш много пари избора е далеч по-лесен. Друг е въпроса че ако имах над 200$ за видеокарта щях да си взема не видеокарта а цял компютър. Между другото с настоящата ми карта си играя доста прилично Доом3 на медиум със 800/600. Не че не насича малко при вратите ама е в рамките на търпимото.Абе просто скоро си събрах новото PC и vga-то остана последния "стар" компонент и смятам и него да го сменя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 Ами виж каква ми е картата която сменям в момента.Според теб тя не става ли за офис приложения .Естествено че с тази която ще взема ще се играят и игри. Но пък не се и надявам на върхова производителност.Ако имах над 200$ за видеокарта едва ли щях да се консултирам тук. То ако имаш много пари избора е далеч по-лесен. Друг е въпроса че ако имах над 200$ за видеокарта щях да си взема не видеокарта а цял компютър. Между другото с настоящата ми карта си играя доста прилично Доом3 на медиум със 800/600. Не че не насича малко при вратите ама е в рамките на търпимото.Абе просто скоро си събрах новото PC и vga-то остана последния "стар" компонент и смятам и него да го сменя. <{POST_SNAPBACK}> Moga da te posavetvam NE vzimai Chaintech,kazaxa mi 4e sa bukluci,ako 6te vzima6 vzimai na ASUS ili MSI Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 http://www.clubedohardware.com.br/v8-4.html - прави си сам извода [OFFTOPIC] Междо другото ся мисля да си купя Volari V8 - ей така за гъзария с 256МБ [/OFFTOPIC] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 http://www.clubedohardware.com.br/v8-4.html - прави си сам извода [OFFTOPIC] Междо другото ся мисля да си купя Volari V8 - ей така за гъзария с 256МБ [/OFFTOPIC] <{POST_SNAPBACK}> Tva redeona golqma rabota zna4i. Kazvam ne za6toto za prav pat 4uvam za ATI Radeon prosto sam u4uden 4e i na dvata testa e nai-dobra.Prosto do sega bqx protiv ATI i podkrepqx Nvidia,no sega 6te imam edno na um za ATI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.