Tai-Pan Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 'драсти! Искам да си закупя лаптоп, даже два, но се чудя дали има разлика в марките. Поразпитах тук-там и всеки ми казва различно. Някои ми казват, че нямало реално разлика, ако параметрите са еднакви. Но аз като гледах разликата в цената м/у sony и fujitsu с еднакви параметри е 200-300 лева... Та въпросът ми е, има ли реално разлика в марките, понеже не ми се иска, да хвърлям после пари за ремонти през 2 месеца.Мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Не разбирам много от лаптопи, но тъй като вече имам няколко, мисля че с еднакви параметри ще получиш почти еднакви резултати при различните марки. Разликата е в сглобката, дизайна и използваните материали, а от там в косвено и дори пряко последствие колко евентуално би те изкарал даден лаптоп. Напр. при два от моите лаптопи мога да направя директно сравнение - и двата са 17" с гланцови дисплеи, и двата са с еднакви процесори и еднакви външни видеокарти на ATI ; имат еднакво количество памет и практически 90% са еднакви, дори работят и под еднакви операционни системи. Да, но вторият е "по-портативен" и едновременно с това по-лек, матрицата му е по-добра, дава по-добри цветове, че и дори отразява малко по-малко от другия ; клавиатурата му също е по-добра от тази на първия ; освен това когато натовариш и двете ядра на процесорите на двата лаптопа за продължителен период - първият е възможно да загрее до 90С, а вторият - максимум до 70С, като в айдъл разликата в температурите отново е с 15-20С в полза на втория, благодарение на добре проектираното му охлаждане. Разбира се вторият има други дребни недостатъци спрямо първия, като недобро разположение на USB входовете и захранващата букса (която е отстрани, а не отзад) и т.н., но са все дребни разлики. Така че теоретично вторият би ме карал повече, но понеже теорията не винаги се покрива с практиката...и това не е сигурно - преди време бях описал във форума как първият лаптоп падна от около метър в работещо състояние на земята и не получи дори и драскотина, като дори и 1 сектор на харда нямаше повреден...а не съм сигурен дали този вторият при подобна ситуация би се запазил така, ако и като цяло да е по-хубав. П.П. Поправих ти заглавието, защото не е много изчерпателно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tai-Pan Posted May 21, 2013 Author Share Posted May 21, 2013 А какви марки са 1вият и 2рият лаптоп, за които говориш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Този първият (по-тежкият) е гръцка сглобка на Plesio с логото им Turbo-X ; вторият е HP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.