Jump to content
BulForum.com

Nokia Lumia 925

future

Recommended Posts

Ммдааа, започна се. 

След дълги месеци на слухове и спекулации Nokia официално представи смартфона Lumia 925 - наследника на флагмана Lumia 920. Премиерата му се състоя на специално събитие в Лондон. Няма никакво съмнение, че новото устройство ще има ключово значение за присъствието на Nokia на пазара и респективно за популярността на финландската компания сред потребителите.

Моделът се отличава от предшественика си по това, че е с метален корпус, и бе определен от създателите си за най-иновативния смартфон на пазара. Nokia Lumia 925 има 4,5-инчов OLED PureMotion HD+ дисплей, който поддържа резолюция 1280х768 пиксела. В задната част се намира 8,7-мегапикселовата PureView камера, допълнена от LED светкавица и Carl Zeiss обектив.

Процесорът е с тактова честота 1,5GHz и е от Snapdragon S4 Prо серията на Qualcomm, а оперативната памет достига до 1GB RAM. Устройството ще е достъпно в черен, сив и бял цвят, но потребителите ще могат да избират допълнителни панели в червен, жълт, бял и черен нюанс. Смартфонът поддържа 4G, GPS, Bluetooth, NFC и Wi-Fi и работи с новата функция Nokia Smart Camera, която позволява да се заснемат последователно до 10 изображения и да се добавят различни специални ефекти към тях.

Nokia Lumia 925 ще поддържа новото приложение на Hipstamatic, наречено Oggl. То позволява споделяне на висококачествени снимки в социалните мрежи като Facebook, Twitter, Foursquare и Instagram.

Очаква се цената, на която може да бъде купен новият смартфон, да е около 469 евро. Продажбите му стартират през юни.

http://www.nokia.com/global/products/phone/lumia925

Освен всичко друго лещите на камерата вече са стъклени а не пластмасови. Въпросът е и дали ще получи ъпгрейд до WM9. Слуховете засега са, че да.

Да видим кой от операторите ще го предложи и на каква цена.

И веднага им паднали акциите щот революционния телефон не е много революционен :) Единственото отличаващо го с нещо като хардуер за мен е оптиката на камерата. Нищо друго. На колегата китайския телефон дето си поръча като заспи пръста на копчето на камерата и по над 20 снимки е правил - лично съм го виждал - това по отношение на скоростта на снимане. Става като филмче поредицата от снимките :)

но трябва да се признае, че андроид в момента е топ.

Може, не знам. Но, почти 100% от познатите и колегите ми, а те не са никак малко, повече няма да си купят андроид базиран телефон..., колкото и да е "топ" :)

Между другото, Нокия са се поизхвърлили с този мощен процесор. На WM8 не и трябва такъв процесор, но виж, на андроид вече и четириядрени не му стигат, за свободна оперативна памет да не говорим. С прогреса на андроид... скоро 4GB ще са санитарният минимум   ;)

На колегата китайския телефон дето си поръча като заспи пръста на копчето на камерата и по над 20 снимки е правил - лично съм го виждал - това по отношение на скоростта на снимане. Става като филмче поредицата от снимките :)

Китайците са най-великата, иновативна и технологично развита нация... в това спор няма :laughing:

На iOS са.
Аз обаче съм виждал обратното. Хората си взимат телефон с Андроид и се чудят какво изобщо са правили на iOS до сега.
Жените, примерно, много се радват на розова клавиатура, която под iOS нямат..

И на какво са? На iOS ли са твоите колеги ?

Android. Тези, които са с iPHONE са си доволни, въпреки някои от недостатъците с комуникацията с други устройства.

На iOS са.

Аз обаче съм виждал обратното. Хората си взимат телефон с Андроид и се чудят какво изобщо са правили на iOS до сега.

Жените, примерно, много се радват на розова клавиатура, която под iOS нямат..

Жените се радват, да. Те и на много други работи се радват, но мъжете ползват телефона пълноценно, за разлика от тях. Жените освен скайп и фейсбоклук друго не ги вълнува. Като изключим външната шарения де.

Иначе впечатленията на тези които познавам и са минали от андроид на айфон са: как досега съм бил толкова заблуден.

Ами всеки с предпочитанията. За мен нуждата да сменям клавиатурата, за да сложа запетая или точка, не се вписва като пълноценна работа. Това, редом с други недомислици.

...за свободна оперативна памет да не говорим...

Защо, нека поговорим? Може и да научиш нещо за начина, по който Linux използва паметта си ;)

Защо, нека поговорим? Може и да научиш нещо за начина, по който Linux използва паметта си ;)

Нека не превръщаме темата в WM vs Android, първо.

И второ, въобще не ме вълнува линукс като ОС. Имам андроид базиран телефон вече почти 2-ра година и го гледам всеки ден как работи. С 1GHz процесор и 512MB RAM се задъхва отчайващо. Онзи ден ми се наложи да стартирам видеорекордера и трябваше да чакам над 30 сек. да тръгне. Да не говоря като го спрях колко време ми трябваше да чакам докато галерията си кешира медийните файлове и се отвори нормално. Дори след като я затворих, телефона така лагна, че трябваше да мине над минута докато изобщо може да се работи с него. А ако някой ми беше звъннал през това време? Айде мерси. Като ви харесва андроид - ползвайте си го, само не превръщайте темата в клоака. Темата е направена за обсъждане на конкретния флагман в момента на Нокия, а не да ме убеждавате в нещо, което не искам. Ако имате някаква информация за Лумия 925 - споделете я, ако няма какво да кажете, просто пропуснете темата.

Благодаря за разбирането.

Нека не превръщаме темата в WM vs Android, първо.

И второ, въобще не ме вълнува линукс като ОС. Имам андроид базиран телефон вече почти 2-ра година и го гледам всеки ден как работи. С 1GHz процесор и 512MB RAM се задъхва отчайващо. Онзи ден ми се наложи да стартирам видеорекордера и трябваше да чакам над 30 сек. да тръгне. Да не говоря като го спрях колко време ми трябваше да чакам докато галерията си кешира медийните файлове и се отвори нормално. Дори след като я затворих, телефона така лагна, че трябваше да мине над минута докато изобщо може да се работи с него. А ако някой ми беше звъннал през това време? Айде мерси. Като ви харесва андроид - ползвайте си го, само не превръщайте темата в клоака. Темата е направена за обсъждане на конкретния флагман в момента на Нокия, а не да ме убеждавате в нещо, което не искам. Ако имате някаква информация за Лумия 925 - споделете я, ако няма какво да кажете, просто пропуснете темата.

Благодаря за разбирането.

Проблема е, че в общият случай се сравнява флагманският телефон на епъл срещу някакъв просто андроид телефон. Ами ценово са различни, различно и се държат :)

А лумията е супер красива, ос-а е готин, или поне на мен ми допада много. И бидейки нокия се очаква и хардуера да е на ниво. Аз лично бих си взел нокия отново, любимци са ми

@ARPAnet,

на мен лично ми допада формата на Арк С, както и големината на дисплея му. Единственото, което ме спира от флагманските модели е големият дисплей. По тази причина винаги се прецаквам като взимам по-нисък клас. Големият дисплей ми е супер неудобен за нормална работа с една ръка. Обаче на тази Лумия съм се наточил. Ако Нокия пуснат върхов модел с размера на Айфон, без съмнение ще го купя веднага.

и след 6 месеца или до 1 година микромеките да обявят край на поддръжката на тази версия на ОС-а.

поне при мен го направиха с winmo6.5 на флагмански апарат. миналогодишните апарати с winmo7.X нямат преход към winmo8. Сигурно до няколко месеца ще спрат ъпдейтите и за 7, тъй като вече са на 7.8(само за някои модели) и ще им свършат номерата за версиите :)

лумийките правят обаче много приятно впечатление при употреба. доста добри телефончета са.

Проблема е, че в общият случай се сравнява флагманският телефон на епъл

Че те имат ли нещо друго освен един единствен настоящ модел?

И второ, въобще не ме вълнува линукс като ОС.

Не те интересува, но се изказваш изключително "компетентно" по въпроса. Интересен подход.

Че те имат ли нещо друго освен един единствен настоящ модел?

Не те интересува, но се изказваш изключително "компетентно" по въпроса. Интересен подход.

Добре, не се изразих правилно. Идеята е, че айфоуна е във високият клас телефони и няма особен смисъл да бъде сравняван с телефони от по-нисък клас. 

@mobo - идеята уж е, че 8цата ще се поддържа по-дълго време. Наистина прецакаха доста народ с предишната версия и липсата на ъпдейт към 8

Искам до попитам нещо, ама моля, без да ми се смеете. Въпроса ми е напълно сериозен. Значи имах Нокия 500, която беше на Симбиан, едно LG което беше на Андроид и сега съм с Лумия 620 която е базирана на уиндоус. Аз самия не откривам голяма разлика между операционните системи, щото всичко което ми е трябвало съм го намирал и в трите. Въпроса ми е, как по точно се определя коя платформа е по добра и кое по точно да им гледам?????

Както казах, не разбирам от телефони и въпроса ми е напълно сериозен.

Ако на теб ти са еднакви, значи за теб са напълно добри и трите. Това дали нещо е добро или не се определя от индивидуални предпочитания.

Между другото, мемори мениджмънта на Андроид и мен страшно много ме дразни.

@charmock, ако не можеш да направиш разлика - значи просто няма по-добър :) Всеки човек си има различни предпочитания и приоритети и за това на един му харесват едни неща, на друг - други, трети, като теб, не открива разлика и е щастлив с което и да е :)

@future - Godfather-а го каза най-точно, след като не те интересува дадена операционна система, не би трябвало да се напъваш да говориш компетентно за нея  ;)

@future - Godfather-а го каза най-точно, след като не те интересува дадена операционна система, не би трябвало да се напъваш да говориш компетентно за нея  ;)

Никъде не съм говорил компетентно за андроид, за разлика от някои други, които съмнявам се, да имат някаква по-голяма от мен компетенция.

Аз единствено отбелязвам "екстрите" на моя андроид базиран телефон, тъй като съм му ползвател от доста време. И тези "екстри", както и много други недоумия на андроид се коментират нашироко в далеч по-специализирани форуми, където w00x едва ли е написал нещо.

То е ясно, че тази тема се превърна в плювалник, така че давайте смело. Темата я пуснах с единствената цел да се коментира въпросния телефон, но явно в този форум не може да съществува нещо смислено. Отгоре на всичко, администратор на форума, вместо да разчисти целия спам, той тръгва да ме учи как да се изказвам по нещо, което изобщо не е тема на разговор тук.

Никъде не съм говорил компетентно за андроид, за разлика от някои други, които съмнявам се, да имат някаква по-голяма от мен компетенция.

Аз единствено отбелязвам "екстрите" на моя андроид базиран телефон, тъй като съм му ползвател от доста време. И тези "екстри", както и много други недоумия на андроид се коментират нашироко в далеч по-специализирани форуми, където w00x едва ли е написал нещо.

То е ясно, че тази тема се превърна в плювалник, така че давайте смело. Темата я пуснах с единствената цел да се коментира въпросния телефон, но явно в този форум не може да съществува нещо смислено. Отгоре на всичко, администратор на форума, вместо да разчисти целия спам, той тръгва да ме учи как да се изказвам по нещо, което изобщо не е тема на разговор тук.

Това, че не съм писал във въпросния форум, не означава, че не съм го прочел, нали така? Още повече, че се съгласих с теб от части.

Проблема е, че iPhone e силно надценен и всеки среден клас телефон, откъм хардуер е по-добър..., да не говорим за hi-end...

Проблема е, че в общият случай се сравнява флагманският телефон на епъл срещу някакъв просто андроид телефон. Ами ценово са различни, различно и се държат :)

А лумията е супер красива, ос-а е готин, или поне на мен ми допада много. И бидейки нокия се очаква и хардуера да е на ниво. Аз лично бих си взел нокия отново, любимци са ми

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...