306TDI Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Здравейте, искам да запитам нещо. Харесал съм си тези устройства: TL-WR940N + TL-WN881ND Въпроса ми е имам 50мбита нет, ще постигна ли тази скорост с тези устройства? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Мисля, че няма да имаш проблем с 300mbit/s рутер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Ако е жична връзката - да. Ако е безжична - задължително "N mode". Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 ми и двата които е дал са N ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 устройството на което ще хваща нет също трябва да е "N" иначе файда никаква Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 То и да е с Н устройството, пак файдата може да е никаква. На лаптопа имам мрежова карта, която на повече от 65мбит не може да се върже, ако ще и до рутера да я сложа. Телефона ми също се връзва на 65мбит по някаква причина. Телевизора се връзва на 150. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 То и да е с Н устройството, пак файдата може да е никаква. На лаптопа имам мрежова карта, която на повече от 65мбит не може да се върже, ако ще и до рутера да я сложа. Телефона ми също се връзва на 65мбит по някаква причина. Телевизора се връзва на 150. N е все още draft стандарт, и не е задължително да е само на 300 мегабита. Има карти които са N стандарт но са само 65, както и има N стандарт рутери по 150 мегабита и т.н... Трябва да се внимава какво се взима. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Като чист N е обявена картата на лаптопа, но просто е някаква проблемна, която при смяна с друг модел хваща по-високите скорости. Телефоните от няколко години вече уж поддържат N, но не съм сигурен дали не са ограничени на 65 и те. Някой ако е забелязал телефона му с колко се връзва към домашната мрежа, нека сподели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Трябва да се внимава какво се взима.Да не говорим, че има и двубандови N устройства, като при тях високите скорости се постигат в 5GHz-овата лента и ако клиенската карта работи само в 2.4GHz обхват, никога няма да може да се върже на максимални скорости с рутера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 N е все още draft стандарт... Що ли си мисля, че е стандарт още от 2009-а? IEEE Std 802.11n™-2009: Enhancements for Higher Throughput (Amendment 5) И в последното издание (от преди година) на групата стандарти IEEE 802.11 не видях да пише draft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 Що ли си мисля, че е стандарт още от 2009-а? И в последното издание (от преди година) на групата стандарти IEEE 802.11 не видях да пише draft. Възможно е да са го сертифицирали вече, отдавна не съм се ровил по темата и карам по памет Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 N е все още draft стандарт, и не е задължително да е само на 300 мегабита. Има карти които са N стандарт но са само 65, както и има N стандарт рутери по 150 мегабита и т.н... Трябва да се внимава какво се взима. Ами колко mb/s sa 65mbit-a Човека пита за 50mbit интернет... т.е. няма да има никакъв проблем с дадените устройтва. TL-WR940N + TL-WN881ND Та ако се придържаме към първия пост - Здравейте, искам да запитам нещо. Харесал съм си тези устройства: TL-WR940N + TL-WN881ND Въпроса ми е имам 50мбита нет, ще постигна ли тази скорост с тези устройства? ДА Link to comment Share on other sites More sharing options...
306TDI Posted April 27, 2013 Author Share Posted April 27, 2013 Много ви благодаря за отговорите. Искам да ви попитам и още нещо, как стоят нещата с бетонните стени този рутер ще се справи ли? Понеже ще го дели бетонна стена на блок от приемащото устройство. Мога да начартая няква примерна схема как е апартамента и да ми помогнете къде да забия рутърчето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Не, ще трябва да начертаеш примерна схема на арматурата в бетона Принципно не би трябвало да има проблем, но колкото по-далеч си от устройството, толкова сигнала е по-слаб, съответно имаш повече загуби, съответно по-ниска скорост. Колкото повече комшии имат WiFi толкова си по-прецакан (остават по-малко свободни канали). Абе относителна е малко тая работа. P.S. Дали съм запомнил грешно, но тези 300мбита, не се ли постигат при ъплоад+доунлоад (дефакто са заделени 150мбит за ъп канала и 150мбит за даун канала)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.