lukather Posted April 21, 2013 Share Posted April 21, 2013 Вчера компютъра ми спря да пали след като го почистих от прахоляци. Лампата за захранването свети вентилаторите се въртят, хардовете и те шумят но не издават звук от главите и очевидно не зареждат, монитора не се включва, а цд-то трака непрекъснато все едно се мъчи да чете диск и флопито свети без да трака. Реших да прегледам захранването и да сравня волтажите на куплонга за дъното с една схема която намерих в Интернет. Странното което забелязах е че ми липсва бял кабел за - 5 волта. Та питането ми е може ли да работи компютър без такъв кабел? А и всякакви идеи как да си съживя машинката са добре дошли. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 21, 2013 Share Posted April 21, 2013 Не се вкарвай във филми. Щом е работил преди почистването, логично е да работи и след това. Най-чести проблеми след почистване са разместени кабели или компоненти. Провери 20(24) пиновата и 12 волтовата букси от захранването; също паметта и видеокартата. Ако трябва ги извади от слотовете, продухай ги, почисти контактните площи на платките; върни по местата и се убеди, че са закрепени сигурно. Предполагам, че това ще реши проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted April 21, 2013 Author Share Posted April 21, 2013 Абсолютно прав беше! Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.