PSYCHOSIS Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Да, мисиите и пакетите с карти като цяло са неприлично скъпи...и все пак ръцете ме сърбят да си отворя портфейла Много съм зарибен, най-вече защото успявам с почти изцяло common дек да бия хоря с няколко epic и legendary карти. Ей сега бих един dragon paladin с fatigue като през втората половина от играта бях на 1 кръв! На arena взех да правя по 5-6 победи, почти си връщам златото за влизане. След по-горния ми пост се бях отказал за известно време, но сега крастата е многократно по-голяма Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Я дай няколко напътствия. Никога не съм играл този тип игри и ми е доста трудно да разбера какво да правя. В Старкрафт е много лесно да разбереш защо си загубил и какво си направил грешно, има си йерархия на учене и грешки, която е доста очевидна според мен. Тук нещата са ми по-неочевидни. Аз ли греша, match up-а ли е неравен, моя дек ли е калпав, неговия ли е по-силен, какъв стил на игра имат различните класове както и моя и как трябва да играя спрямо тях и още една камара работи. Или пък може да е някаква комбинация от всичко това и е доста трудно да избера сфера, върху която да се съсредоточа и подобря. Няма и replays, за да анализирам игрите на противниците, което допълнително усложнява нещата за мен поне - не мога да помня всяка игра с/у всеки клас и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted April 21, 2015 Author Share Posted April 21, 2015 То тази игра и при мен е на приливи и отливи, но сега като е на телефона и ще й обръщам повече внимание. А колкото играчите срещу нас - има много, които само са си купили картите и са ги сложили в един дек, той/тя си мислят, че като е легендарно всичко и са безсмъртни, но това не е точно така - трябва да имаш поглед и да знаеш кое - кога да използваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Моето лично мнение е, че успехът в тази игра е 80% късмет : 10% съставяне на дек : 10% реагиране на развитието по време на игра. Това е, ако имаш достъп до много карти, разбира се Ако нямаш, таванът, който може да стигнеш, е доста нисък. И най-големият тактически гений да си, като ти тропнат Sylvanas, Dr. Boom и Ragnaros един след друг, а ти имаш само разни пикливи дрисльовци, можеш само да пийнеш чаша вода. @liquid, тук и тук има гайдове с полезна информация, стига да ти се чете. Тук също. Отделно има тонове content в YT - Amaz, Trump, Massan, Strifecro, Kolento и др. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Един колега започна да я хвали за телефон, тя снощи и аз я инсталирах и поиграх малко. Нещо не ме грабва тази игра, а може и още да не съм стигнал до тоя момент. Самата концепция на това да ме атакуват директно, докато имам единици на масата не ме привлича и ми е някакси нелогична. Играл съм Yu Gi Oh и определено повече ми допадна. Ще я поиграя още малко, пък може и да ми допадне повече.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Още малко и TL-Psy. Някои от тези карти купувал ли си или? Още се лутам като муха без глава, трудно да намериш актуална информация, всичко е за p2w content-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 В Arena mode няма значение какви карти имаш, дава ти да си избираш от целия pool на случаен принцип. Входът е 150 злато - с два daily quests и малко грайнд се събират. Иначе си купих двата експанжъна с мисии и съответно картите, които идват като награда за минаването. Така или иначе нищо не купувам за себе си, поне тук малко да се поглезя Питай, каквото те интересува, уж имам вече някаква по-обширна представа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Аз имам към 800г от дейлита, но не ми се влиза в арена (нищо че първата е безплатна) преди да съм наясно какво трябва да правя. Не знам защо, но нямам идея как да започна да я научавам играта. Не мога да определя строги стилове на игра и карти на различните герои, съответно не мога да разбера по какъв начин трябва да избирам карти, как да ги играя, къде са ми силните и слабите черти и т.н. Да не говорим, че има и огромна доза РНГ, което допринася до объркването на нещата и взаимоотношенията между различните системи/тактики/карти/т.н. Сега взех един бейсик дек на паладина, че имах дейли да направя 5 победи с него, и смачках 3ма поред. Но бяха различни класове и защо точно победих така не ми е ясно. Жалко, че омазаха старкрафта. Там всичко си беше ясно- кога падаш, кога биеш, какви са причините за загуба/победа. Добре, че до 2 месеца излиза новия експанжън на Path of Exile, та няма да се чудя и тормозя още много с тези така сериозни житейски проблеми . Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Ако не си гледал това ( ), гледай го. По-добре от Trump няма да мога да обясня Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 И аз играя на телефона от време на време. Истината е, че при някои класове нещата не са съвсем очевидни, но пък при други стратегията е сравнително ясна. Аз поне не се интересувам от класа на противника с изключение на моментите, когато играе ключови карти и е важно да ги отстраниш на време. Общо взето по умението на героя могат да се направят груби заключения по това каква трябва да е стратегията - например с priest се опитваш да сложиш cleric и след това да използваш много опции за хийлване, за да дръпнеш. С hunter залагаш на много бийстове и бъфовете за тях и т.н. Общо взето нарочваш някоя (някои) карта за "плеймейкър" и я обгрижваш с останалите за максимален ефект. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Ако на някой му се гледа, започват финалите на Kinguin Pro League. Участват Kolento, Firebat, StrifeCro, LifeCoach и др. - едни от най-"големите" имена в играта. http://www.twitch.tv/kinguin_net Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Sylvanas, Dr. Boom и Ragnaros един след друг, а ти имаш само разни пикливи дрисльовци, можеш само да пийнеш чаша вода. 90% късмет е дори. Може целият ти дек да е легендарен и първите 10 карти, които изтеглиш, да са 7-ци и някакъв дрисливец да те бие с Murloc Rush deck. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Всичко е имба и там, нали така? Ако не е имба, късмет. Ако не късмет - p2w. Баланс - йок! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 първите 10 карти, които изтеглиш, да са 7-ци Graaaaghghgh! Нямаш си представа колко често началната ми ръка е нещо от рода на Flamestrike, Flamestrike, Kel'Thuzad. Особено срещу Hunter - директно си тръгвам Малко турнирче с интересни правила и Kripp + Artosis за кастъри: http://www.twitch.tv/tempo_storm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Graaaaghghgh! Нямаш си представа колко често началната ми ръка е нещо от рода на Flamestrike, Flamestrike, Kel'Thuzad. Особено срещу Hunter - директно си тръгвам Малко турнирче с интересни правила и Kripp + Artosis за кастъри: http://www.twitch.tv/tempo_storm Има някой рискови декове, има и стабилни декове. Рисковите декове, като сработят, душата ти просто се пълни. По едно време се мъкнех с два Nerubian Egg с Hunter, два arcane shot-a, един steamwheedle sniper, и една овца, и от 10-на игри пукнах максимум 3-4 яйца, ама просто го стиймролваш с тях ако ги изкараш рано. Не знам, някои карти ми се струват просто свръх силни, например annoy-o-tron, jeeves, fireball... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Мен ако питаш, има доста по-силни и най-вече деморализиращи карти, например Execute (+ Taskmaster), Power Overwhelming (върху яйце, убиваш нещо, Void Terror до него и после си получаваш Nerubian), Equality + Consecrate (a.k.a Fuck Your Board), Velen's Chosen (on turn, turn 4 heal, turn 5 Holy Nova) и, разбира се, THOUGHTSTEAL, защото какво по-хубаво от това Priest да те тресне със собствения ти Flamestrike. И като добавиш Shadow Madness, Holy Fire, Lightbomb и Mind Control - направо ми се реве от Priest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=wmu0XXpUYog Blizzcon 2015 - The League of Explorers Panel Hearthstone The League of Explorers Cinematic Trailer The League of Explorers - Hearthstone's Third Adventure - Launches Thursday! Launches November 12th, 2015 for $20 or 700 gold / $7 per wing. Introduces 45 new cards, a new game board, class challenges, and new cards backs. When you defeat all of a wing, you get that wing's legendary card. What's New for HearthstoneAll of the new cards were revealed during this panel, along with the new card backs and game boards. Tavern Brawls and Open Q&A Exclusive Hearthstone Developer Interview with Yong Woo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.