Jump to content
BulForum.com

Странна работа с харда

Ghetto_Freak

Recommended Posts

Здравейте,

Искам да Ви попитам за компетентно мнение и решение на проблема. С-то имам малко информация, а ми дава, че харда е почти пълен. Капацитета на харда в С-то е 144ГБ и имам един филм(2ГБ), малко снимки(10ГБ), няколко програми(1ГБ) и имиджа на оригиналния уиндолс. Можете и сами да сметнете, че над 100ГБ липсват....?

Малко помощ?

Дай му за всеки случай на първо време един 'скан' от windows-а, ако има някакво несъответствие в таблиците да го оправи. След това си направи видими скритите файлове да видиш дали нещо от рода на кеш, хибернация и др. оборотни файлове не присъства без да го виждаш, макар, че такава огромна разлика няма как да се дължи на каквито и да са временни файлове. Обикновено в подобни случаи аз ползвам това, за да видя нагледно кое колко заема.

Аз ги бях направил видими и няма нищо скрито покрито. Всяка папка по отделно отварях и гледах като цяло. Този скан на Уиндолса с какво да го направя? Дадох и да Дифрегмантира, но никакъв резултат. Дадох и да види дали има лоши сектори и пак нищо.

След малко ще кажа само да свърши първо първия тест.

Пуснах преди 10-ти минути:

- Проверявай автоматично грешките във файловата система

- Сканирай за повредени сектори и опитай оправянето им

Доста "забавя" работата на машината това и е доста бавничко за сега. Свършили ще пусна теста и ще дам отговор.

То не е тест, а утилити, което ти показва всяка една папка или файл какво физическо място заема...вкл. и реалното празно място.

On 1/15/2013 at 3:26 PM, Ghetto_Freak said:

Това е след теста.

Ако пък си мислиш, че виждам нещо...тия скрийншотове 640х400 да не са от телефон? :P Дай по-четими картинки де...особено първата...

On 1/15/2013 at 5:25 PM, Midex said:

Ако пък си мислиш, че виждам нещо...тия скрийншотове 640х400 да не са от телефон? :P Дай по-четими картинки де...особено първата...

Щракни върху снимката и ще я видиш както трябва. Шотовете са с превъзходно качество, виждат се даже корените на косъмчетата в дълбочина :tongue

Не, той ги смени впоследствие, първите бяха малки и бяха в самата тема. След това доста си пописахме на ЛС, но засега няма решение. Вероятно празното място си е там, но нещо лъже операционната, че всъщност няма място.

opt1358341350j.jpg

jdv1358277797h.jpg

П.П. Става дума за D, а не за C, както е обявено в първия пост. Препоръчах му да погледне и с PartitionMaster или PartitionMagic, за да види дали няма неадресирано място или пък поне да пусне от там сканиране за грешки в адресирането на празното място.

System protection, или WindowsImageBackup?

пробвай това:

vssadmin list shadowstorage - Displays all shadow copy storage associations on the system and their size

повечето програми няма да ти покажат мястото, заето от VSS, това не са файлове, само Win-a си ги разбира

On 1/16/2013 at 7:44 PM, EEK! said:

vssadmin list shadowstorage - Displays all shadow copy storage associations on the system and their size

Това само не разбрах на един ред ли да е или на два отделно?

Въведох цялото и ми изписа Error: Invalid Options.

При въвеждане само на vssadmin list shadowstorage - You dont have correct pormissions to run this command.

Нещо или аз бъркам или нямам "разрешение" от Уиндолса.

On 1/17/2013 at 12:02 PM, Ghetto_Freak said:

При въвеждане само на vssadmin list shadowstorage - You dont have correct pormissions to run this command.

Нещо или аз бъркам или нямам "разрешение" от Уиндолса.

Команди в Command Prompt се изпълняват като администратор, за да нямаш подобни проблеми с отказан достъп.

On 1/18/2013 at 12:19 PM, ARPAnet said:

Защо просто не си преместиш важните неща и не го форматнеш ? Доста по-бързо е :)

+1 :punk

Понякога човек търси проблема и така се задълбава, че забравя за по-лесния начин. :))

Машината не е лична. бих го направил, но след разговор със собственика.

Въпрос:

- може ли да направя формат по лесния начин - дясното копче на Д-то -> формат -> ГОТОВО?

• 2 years later...

През годините съм забелязал,че ОС-то,в моя случай Windows 7 64 с времето си запълва постепенно C дяла,кешове,темп файлове и т.н. и накрая преинсталацията и формата са неизбежни.C-то ми е 100гб и за около 2 години и половина се запълни на 90% като на този дял нямам абсолютно никакви файлове освен инсталирани програми.И въпреки,че чистя кешове темпове и т.н на различните програми повече място не мога да освободя

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...