Midex Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Закупих един рутер от форума (утре ще си го взимам от ЕКОНТ). Предишният собственик му е качил DD-WRT фърмуеър и в момента през него TX power е сложено на 71 mW. Един съфорумец ме предупреди на ЛС, че това е твърде висока стойност за този рутер и е почти задължително да си върна дефолт параметъра. Проблемът е, че не знам колко му е била дефолт стойността (съфорумецът подозира, че е 42 mW), затова търся второ мнение от човек, който има същия модел рутер или просто е наясно с рутерите (доколкото знам е с чип Ralink RT2880F). П.П. Доста търсих из нета, вкл. и из форумите, но не открих нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Transmit power - 11n: 16±1dBm - 11g: 16±1dB - 11b: 18±1dBm На b стандарт си е тамън 63-79 mw с това +-1 Нищо му няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 А ако го ползвам на "n", значи ли че трябва да го сложа максимум на 50mW (по този калкулатор)? (Сори, но наистина не съм много вътре в материята...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Не мисля, че и да искаш ще го накараш да работи на повече, а и въобще има ли конфиг за всеки стандарт? Плюс, че това е output на картата, и имам дълбоки съмнения, че може да се сетва в такива стойности. По-скоро избора би трябвало да бъде като в windows - 50%, 80%, 100% Power ... За други модификации трябва да се пипа по самият хардуер, поне според мен. Моят съвет е да си го оставиш да работи както е. Или като го вземеш постни тук този подозрителен конфиг, да видим какво пише Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.