Jump to content
BulForum.com

Банкноти 1000 лв. от 1938г.

Recommended Posts

Колега, извинявам се че ще се намеся по темата но банкнотата не струва и приблизително към цената която търсиш

Ценните банкноти от 1938г. са със сериен номер А00000Х (Тоест 6 нули и една различна,началната емисия на банкнотите).

Твоята почва със Б007,което е прави най обикновена банкнота на стойност десетина лева.

Разбира се,надявам се някой не те е подлъгал за цената, но може да се заинтересуваш във повечето антиквариати/нуризмати или се свържи със колекционери (няма да ти е трудно във нашия град (Пловдив).

Потърси реална/професионална оценка на банкнотата тъй като малко си се объркал или са те подлъгали за цената.

Ако имаш желание и след като се убедиш в това което пиша, бих могъл да е е купя за 10-15лв за личната си колекция.

Но все пак провери какво съм те посъветвал ако искаш наистина да е продадеш някога.

Поздрави

П.С: Колега, постнал съм ти ЛС със доста достоверен източник на цената на банкнотата.

колега LogitechBG пусни ми и на мен едно ЛС от къде мога да си купя за 10-15лв подобни банкноти. или ако ти продаваш прати ми списък

колега LogitechBG пусни ми и на мен едно ЛС от къде мога да си купя за 10-15лв подобни банкноти. или ако ти продаваш прати ми списък

Във всеки нумизматичен форум колега, ако не просто използвай гоогъл. Над 20 лв за тези банкноти е обир :)

Има над 20 човека който ги продават по десетина лева.

Една банкнота за да има стойност, най малкото не трябва да е била прегъвана никога...

Запознайте се със продажбата на банкноти и цените им, има доста информация не е като да няма

Колега,LogitechBG,недей да заблуждаваш чак толкова драстично хората. 1000 лева 1938 године е една от много редките и ценни български банкноти. В каталога на Димитър Монев за екземпляр в много добро качество е посочена цена 100 лева, за екстракачество 300 лева а за UNC или нециркулирала 500 лева. Но имай предвид,че това са минимални цени. Аз ако имах такава банкнота с много добро качество,никога нямаше да я дам за 100 лева. Каталогът може да се изтегли в PDF формат и всеки сам да си преценява. Но имайте предвид,че това не е меню в ресторант. Този вид колекции нямат цена. Цената си я определя собственика.

А колега,mostove, към теб. Като продаваш нещо толкова специфично и силно зависещо от качеството,не го снимай с Nokia 3120 classic,a направи хубави снимки,които ще помогнат да оценим реално състоянието.

Колега,LogitechBG,недей да заблуждаваш чак толкова драстично хората. 1000 лева 1938 године е една от много редките и ценни български банкноти. В каталога на Димитър Монев за екземпляр в много добро качество е посочена цена 100 лева, за екстракачество 300 лева а за UNC или нециркулирала 500 лева. Но имай предвид,че това са минимални цени. Аз ако имах такава банкнота с много добро качество,никога нямаше да я дам за 100 лева. Каталогът може да се изтегли в PDF формат и всеки сам да си преценява. Но имайте предвид,че това не е меню в ресторант. Този вид колекции нямат цена. Цената си я определя собственика.

А колега,mostove, към теб. Като продаваш нещо толкова специфично и силно зависещо от качеството,не го снимай с Nokia 3120 classic,a направи хубави снимки,които ще помогнат да оценим реално състоянието.

Колега, определено не заблуждавам никой и този каталог който спомена е от доста време.

Също в каталога се споменават цени на банкноти които НИКОГА не са били прегъвани и са били съхранявани във колектор от самото излизане на банкнотата.

За последен път се ще пиша по темата защото явно всеки тук разбира "доста" от банкноти и информацията вече бива наричана "заблуда".

Дори едно най елементарно търсене чрез гугъл ще ти разясни цената на банкнотите във този им вид.

Но балъци навсякъде... Пожелавам ти да е продадеш над 20лв

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...