Aston_ Posted August 2, 2004 Share Posted August 2, 2004 Може ли някой да ми просветли по темата Ако има някакви специални програмки едно друго да обясните как се работи с тях . Благодаря предварително ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Използват се дисасемблери и дебъгери, трябва да знаеш асемблер и да имаш представа от работата на програмите, компютъра и операционната система, на едно малко по-ниско ниво... Целта ти е да намериш мястото където програмата или играта прави нещо което не искаш да го прави по този начин, след това трябва да измислиш как да промениш съществуващите инструкции, съобразявайки се с големината им и вмествайки се в тези ограничения, така че да правят това което искаш ти... В краен случай, може по твоя преценка да пишеш нови инструкции върху код от програмата който сметнеш за ненужен вече (след твоята интервенция) но това крие различни рискове и трябва да се внимава. След като знаеш какво искаш да промениш, може да го тестваш само в паметта да видиш дали става - с дебъгера обикновенно можеш да редактираш паметта на програмата без това да се отразява на exe-то на диска. Ако всичко е ОК, пренасяш промените твърдо в exe-то, и се надяваш да няма CRC защита или да не е криптирано, това става с програма hex editor и се нарича patch. След като имаш 2 exe-ta, едното оригиналното и едното patch-нато, можеш да си направиш crack който patch-ва оригиналното - има програми които сравняват 2-те exe-та и автоматично генерират patcher или пък можеш да си направиш собствена такава за да си сложиш вътре картика и музика и NFO колко си велик и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 BG: http://www.bulhack.org/ ENG: http://neworder.box.sk/codebox.links.php?&key=cracking Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted August 3, 2004 Author Share Posted August 3, 2004 колкото прочетох мнението на kicko разбрах че работата хич не е лесна и едва ли ще се науча така да ги правя тия работи така че трябва да си намеря човек да ми ги покаже и да ми ги обясни ! Но кога ще стане това... незнам !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 колкото прочетох мнението на kicko разбрах че работата хич не е лесна и едва ли ще се науча така да ги правя тия работи така че трябва да си намеря човек да ми ги покаже и да ми ги обясни ! Но кога ще стане това... незнам !!!! <{POST_SNAPBACK}> по-точно за колко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 разбрах че работата хич не е лесна <{POST_SNAPBACK}> не се отчайвай толкова бързо, ако имаш желание да се учиш винаги ще се намерят хора склонни да те упътят... но не трябва да очакваш и някой да ти го сдъвче и налее в главата наготово в мрежата е пълно с безплатни уроци и стъпка-по-стъпка указания, защото хората помнят завещаното от Учителя +ORC Give a man a crack, and he'll be hungry again tomorrow,teach him how to crack, and he'll never be hungry again това е пререфразирано от следното : "дай на човека риба и той утре пак ще огладнее, научи го да лови риба и той вече нигога няма да остане гладен", само че рибата е сменена с нещо друго ако се интересуваш наистина, потърси в google за +Fravia и +ORC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.