samkijot Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 ... честито рождество христово и весело прекарване на празниците с любимите хора бъдете живи, здрави и засмяни. таблета е с пукнат дисплей. братовчедка ми като го е носела със зарядното, то е опряло в стъклото и при натиск го е пукнало. всичко по него обаче работи, дори и върху пукнатата част тъчскрийна бачка. таблета е с капацитивен дисплей. марката е неизвестна. с windows 7 е и като параметри е като един стандартен netbook - intel atom, 1gb pamet, usb портове, mini hdmi, card reader ... и като го гледам, екрана трябва да е 10.1"(разделителната е 1024х600) въпроса ми е - може ли да се смени стъклото? казвам "стъклото", защото доколкото мога да забележа матрицата под него не е засегната, но в същото време няма как да е обикновенно стъкло, при положение че е тъчскрийн и то капацитивен това е таблета - http://geextreme.com/?p=199 http://www.youtube.com/watch?v=PlvqW8WP334 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Мисля, че са в 1 корпус и е голяма игра да се отдели и смени. Дисплей предполагам, че няма да струва повече от 50-60 лева. ЕДИТ: Вижам, че си свалил тъч-а. Залепен ли беше здраво, или просто хванат върху матрицата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 26, 2012 Author Share Posted December 26, 2012 успях да стигна до "стъклото" ... на лентовия кабел има номерация: по нея дали ще мога да намеря тъчскрийн дисплей? 'щото гледам китайците предлагат и имат 10.2", колкото се води този ... между другото под стъклото има една рамка. гледам навсякъде в нета, че тъчскрийна е без тая рамка, ама то нормално. все пак различни модели са с различни рамки, така че ся въпроса е - как се отделя стъклото от рамката. на мен ми прилича на "запечатана" хава и ми е страх да не прецакам самата рамка. това е отдолу: ... а така е "запечатано": наподобява iphone Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 27, 2012 Author Share Posted December 27, 2012 ЕДИТ: Вижам, че си свалил тъч-а. Залепен ли беше здраво, или просто хванат върху матрицата? хванат върху матрицата ... залепен е за рамката, която е между матрицата и touch screen-a. с нагряване или с макетно ножче смятам, че ще поддаде, но не успявам да намеря в интернет точно такъв тъчскрийн Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted December 27, 2012 Share Posted December 27, 2012 Ха, интересно, този е съвсем друг. Пробвах да потърся и аз по всички букви и цифри от самото кабелче, но греда. На самия тъч китаецО не е ли сложил някакъв модел, защото ме съмнява по модел на матрицата да може да се намери верният тъч.. Още по-интересното е, че тоя таблет се продава под няколко имена Остава по модел на самата платка да се търси или от Алибаба сайта примерно да пратиш снимка на твоя тъч и да ти дадат цена, което и е шитня. Колко пинов е кабела на тъч-а, че не успях да ги различа. Едит: ей тези примерно можеш да ги питаш: http://www.alibaba.com/product-gs/505762167/10_2_Projected_Capacitive_Touch_Screen.html Едит 2: Ето и тези: http://www.alibaba.com/showroom/10.1%2522-capacitive-touch-panel.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 28, 2012 Author Share Posted December 28, 2012 писах им ... да видим какво ще отговорят. кабелчето на тъчпада e с 5 пина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 10, 2013 Author Share Posted January 10, 2013 китайците нищо не отговарят ... явно ще се стигне до разпродажба на частите на таблета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Привет, досега съм поръчвал части от 2-ма търговци през ebay и са ми пращали верните части (в случаи като твоя). Ще си позволя да им пратя снимките довечера заедно с модела и ще видя дали ще ми отговорят нещо. Поздрави, Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 10, 2013 Author Share Posted January 10, 2013 сърдечно благодаря. много ще ме улесниш поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.