exabyte Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Здравейте, Знам, че е доста относително, но може ли някой да ми направи груба сметка (+-500лв) колко ще излезе следното: 1) Преобщаване на тераса към хола с цел кухненски бокс, изнасяне на права/обратна вода от кухнята (на една стена са) със всичките му там материали и труд. 2) Основен ремонт на баня 8кв. м. като трябва да се вкарат тръбите (тези към мивката и душа) в стената.Не съм много на ясно дали може да се кърти стената и така да се "приберат" или пак ще трябва с нещо като гипсокартон да се скрият.Тук пак да се броят всички материали (среден клас) + труд, като в сметката да не влизат бойлер и душ кабина. 3) Преправяне на сегашна кухня в детска стая, без слагането на паркет, дограма и т.н.Да се докара до състояние на шпакловка. Идеята е като тръгна по майстори да имам някаква груба представа за цените. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Мога да ти дам сметка, но +- 2000 защото никъде не споменаваш дали става дума за труд+материали или само труд. Терасата ще има ли изолация отвън, дограмата ще се смята ли или не и много други дреболиики и подробности около банята. Занимавам се с цялостни и частични строителни ремонти и ако дойда на място мога да направя оглед с измервания и да ти дам точна цена за ремонта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 9, 2012 Author Share Posted December 9, 2012 Мога да ти дам сметка, но +- 2000 защото никъде не споменаваш дали става дума за труд+материали или само труд. Терасата ще има ли изолация отвън, дограмата ще се смята ли или не и много други дреболиики и подробности около банята. Занимавам се с цялостни и частични строителни ремонти и ако дойда на място мога да направя оглед с измервания и да ти дам точна цена за ремонта. Работата е, че не сме се спрели на нищо конкретно.Просто търсим жилище с тази квадратура и искам да знам колко ще ми излезе ремонта, че да си направя сметката колко да го пазаря за да се вместя в бюджета. Става дума за труд+материали средно качество (нито най-скъпите, нито най-евтините).Терасата ще има изолация, дограма допълнително ще се слага, но в момента не я смятам, защото не знам колко прозореца ще са Банята я слагам 2кв. м. на 3,5кв.м или най-много 4кв. м. като пак казвам, че ще гоним средно качество. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maistor Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Моя апартамент е 65 м2. До тук съм вложил 5-6000 лева и продължавам. За това ти казвам, че е мноого относителна тази сметка, но за тези неща, които изброяваш гледай да ти останат 5-6 хиляди. Зависи също така и дали ще правиш външна топлоизолация и ако да дали апартамента ще е краен в блока или среден...има значение за квадратурата на фасадата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted December 9, 2012 Share Posted December 9, 2012 Всичко зависи от това, колко големи компромиси си готов да направиш с някои неща.Един подобен ремонт може да струва от 5 до 20к.Аз в момента правя основен(ама като казвам основен, наистина всичко нацяло-първо нова ел. инсталация, после нови тръби навсякъде, прокарване на парно, шпакловка на всички стени, тавани, подове, кухня, баня, дограма и фини работи, като лунички, контакти, венециански мазилки, декорации, щори и т.н.и т.н.) ремонт на апартамент 75 кв.м. и до момента съм дал около 8к, като по мои груби сметки ще дам поне още толкова. Пак казвам....всичко опира до това колко хубаво искаш да ти стане и с какво си готов да направиш компромис...може хубаво, а може и още по-хубаво дето се вика Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.