RIP Posted August 5, 2004 Share Posted August 5, 2004 От 4 до 11 кадъра.Тва да не би да е малко за 3D shooter!?Пък и то името си подсказва - BETA. OGL драйвер е ясно,че няма скоро да се появи,но това не пречи nVidia да се поизпотят от новината... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 Skoro si prodadoh videoto Asus 9600XT po plan triabvashe da ia smenia s 9800XT,no mi mina kotka putia i poneje ne mi se sedeshe bez komp napravih fatalna greshka i si vzeh Point of View FX5900XT!Emi kvo da vi kaja sega tolkova sujaliavam,che niama poveche nakude kachestvoto na kartinata e pulna skrub...tolkova e zle che pochti niama miasto kudeto da ne go zabeleja(nai me drazni na 3dmark-a onia test deto e edna vurtelejka s edni drakoni,tam napravo krilete im sa kato izdialkani s nai tupia noj)!Shte kaja samo edno za NVIDIA:Poveche takava karta niama da barna,tova sa s izvininenie ebati nasranite karti!!!Niakoi shte kajat e da ama e burza nali???Ami burza e da....vadi 2000 tochki poveche ot "moia" Radeon ama za smetka na kakvo??? ......i da ne buda tolkova kritichen ima i edna hubava strana taia karta se klokva kato luda pusnah ia na 460/840 vurvi kato pushka(siguren sum,che moje i oshte),samo deto ot bucheneto na perkata pri tia chestoti moje da te zaboli glavata,ama kak da e shte triabva da se primiriavam!Ta sled vsichko kazano eto go i moito zakluchenie i suvet kum tezi na koito im predstoi izbor m/u lagera na ATI i NVIDIA!: Momcheta vzimaite ATI i ne mu mislete.......NVIDIA SUX i ot zdravo!!!!.....v konkretnia sluchai 9800PRO e izbora na 100%!! P.S.Dosega sum imal 4 karti na NVIDIA i 2 na ATI(poneje znam,che pak shte razbunia duhuvete davam tova info za horata,koito nikoga ne sa imali ATI puk zashtitavat NVIDIA vse edno bashta im e PREZIDENT na firmata).....ha sus zdrave! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 Po povod izkazvaneto na JoroBoy.Kat ne razbirah si biah kupil MX440 64 mb.128bit. i smenih 127 draivera za da nagodia TV-out i ne stana -vadeshe 4erno biala kartina.Kupih si RADEON9200 i niamah nikav problem za 11$ razlika v cenata.Ta s kakvo mnenie da bada ot nvidia?Moje i neshto da gresha no mi kazaha 4e ako vzemash nvidia da e na ASUS ili MSI.A takiva bokluci na GHAINTECH pove4e nikoga niama da pogledna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 @basten точно в това е проблема ,че 5900ХТ е в различен ценови клас знам ,че е оразяна и т.н. (друг е въпроса ,че има бройки които се мод-ват на 5950 или 5900ултра).. и мисля ,че за тези пари тя е най-доброто решение на пазара ... имаш ли повече пари взимаш Ати и нямаш грижи ! @JoroBoy може би просто не си нацелил фирма пройзводител .. и като цяло мисля ,че Asus 9600Хт е по-добро видео от 5900Xт на която и да е фирма ,вярно е че Хт-то се клоква добре ,но и специално този Xт на Asus не му отстъпва ,мисля че направи грешка найстина с такава смяна на Видеото по-скоро направи даунгрейт вместо ъпгрейт . Колкото до темата .. в момента както казах вече ,ако имаш повече парички взимаш Ати-то с малко по-добро охлаждане и късмет с бройката може да я моднеш до Хт пък след това и клок да и направиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 @basten точно в това е проблема ,че 5900ХТ е в различен ценови клас знам ,че е оразяна и т.н. (друг е въпроса ,че има бройки които се мод-ват на 5950 или 5900ултра).. и мисля ,че за тези пари тя е най-доброто решение на пазара ... имаш ли повече пари взимаш Ати и нямаш грижи !@JoroBoy може би просто не си нацелил фирма пройзводител .. и като цяло мисля ,че Asus 9600Хт е по-добро видео от 5900Xт на която и да е фирма ,вярно е че Хт-то се клоква добре ,но и специално този Xт на Asus не му отстъпва ,мисля че направи грешка найстина с такава смяна на Видеото по-скоро направи даунгрейт вместо ъпгрейт . Колкото до темата .. в момента както казах вече ,ако имаш повече парички взимаш Ати-то с малко по-добро охлаждане и късмет с бройката може да я моднеш до Хт пък след това и клок да и направиш <{POST_SNAPBACK}> Chak downgrade ne,ama vse pak veche poveche nikoga NVIDIA!!!A kartata e ot shto gode dobur proizvoditel,zatova si govori i 3 godishnata garancia!!!Prosto kartinata pri ATI e s puti po dobra ot tazi na NVIDIA,a za burzina 5900XT si bie 9600XT-cata!(ama vseki game-ar bi predpochel da ima hem burza,hem karta koiato da vadi hubavo izobrajenie............zatova sledvashtata mi karta da ne se zaricham,ama shte e X800XT Platinum Edition) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 8, 2004 Share Posted August 8, 2004 А какво пречи да я продадеш?Щом е чисто нова свали цената с 5$ и я дай. Бтв до сега всеки който минава от ATi на nVidia,казва твоите думи . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Бъмп Link to comment Share on other sites More sharing options...
mim14 Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Но при АТI 9600 XT шината към паметта е 128-битова, а при 5900XT e 256-битова Съгласен съм, че марката е много важна, но според мен при близки цени ще предпочета NVidia-та Някой път ТV-out-а не работи добре заради телевизора Пък и в OpenGL игрите по-добра е NVidia Виждал съм АTI на подобни и гледката никак не ми хареса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Nvidia като цяло са по-добри от АТИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JoroBoy Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Nvidia са по добри като цяло от АТИ <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Но при АТI 9600 XT шината към паметта е 128-битова, а при 5900XT e 256-битова Съгласен съм, че марката е много важна, но според мен при близки цени ще предпочета NVidia-та Някой път ТV-out-а не работи добре заради телевизора Пък и в OpenGL игрите по-добра е NVidia Виждал съм АTI на подобни и гледката никак не ми хареса <{POST_SNAPBACK}> Koi TV-Out ne raboti na ATI li?Nvidia sa palni bokluci ot kam tv-out-a.Ne gi razbirash tia raboti priatelu.Moje bi ti nikoga si niamal ATI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Koi TV-Out ne raboti na ATI li?Nvidia sa palni bokluci ot kam tv-out-a.Ne gi razbirash tia raboti priatelu.Moje bi ti nikoga si niamal ATI. <{POST_SNAPBACK}> На FX TV outa е номер 1. Няма никви проблеми. Перфектна картина. На старите е по гаден, щото има смущения, леко трепти. Говори се в момента, че на FX и 6800 tvouta е по добър от този на АТИ. Май ти не ги разбираш тия работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Ha ami moje i da ne gi razbiram,no moje da proverite temite za TV-out kolko hora imat problem s nego i s koi karti e problema.A pak za novite karti samo se govori a na praktika shte vidim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Moq savet e FX 5900XT Nvidia rulezzzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Ha ami moje i da ne gi razbiram,no moje da proverite temite za TV-out kolko hora imat problem s nego i s koi karti e problema.A pak za novite karti samo se govori a na praktika shte vidim. <{POST_SNAPBACK}> А аз ти казвам, че проблема е в самите хора, не е в картите, за тва не могат да си направат тв аута. И повечето пъти проблема е в софтуера и в настройките на драйвърите от колкото от хардуера. ТВ аута на 5200 е супер, на 5900 също. На MX440 е гаден (трептящ), но в никакъв случай както някой казват черно-бял Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Това пичове са карти от различна категория.В момента съм с 5900хт и изобщо не съм доволен от качеството.Да, бърза е, но радеона е още по-бърз Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Това пичове са карти от различна категория.В момента съм с 5900хт и изобщо не съм доволен от качеството.Да, бърза е, но радеона е още по-бърз не и при Бенчмарковете. явно само цената му е по-голяма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Е аз на бенчове не вярвам..вярвам на очите си. Пък и обикновено човек като дава 200 долара за карта ги дава за да играе игри например.Или пък за да си върши някаква работа.Не за да пускам бенчове. Не че има нещо лошо в тях, но просто не са достатъчно обективни.И едните, и другите могат така да си напишат драйверите, че на бенчовете картата да лети, ама в игрите да куца. Нвидиата не е бавна, но качеството на АА е много по-слабо от това на ати.Качеството на картината не е същото.Не е някаква крещяща разлика, но все пак я има.Лично моето мнение е,че от Нвидиа в случая са направили сериозен компромис с качеството за да не изостанат много от АТИ. А и разликата в цената не е чак толкова голяма. Сега много ме е яд, защото дадох 180 долара за 5900 и на следващия ден ми предложиха 9800про за 200. Много се минах просто... А, и още нещо - атитата все пак имат един доста сериозен недостатък - охлаждането.Просто е супер мижаво това фабричното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 на HIS и на Gainward охлажданията не са много мижави . само реферал версията е с слабо охлаждане.. и все пак не грее много. П.С. една карта 9800 Pro 256MB в онлайн магазина на ATI (карта производство на АTI) днес я видях... 320 долара. и то за Bulk версия. дето е само картата ... незнам даже дали и драйвери има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 29, 2004 Share Posted August 29, 2004 Говоря за референтното охлаждане и за 128 мегабайтовия вариaнт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malak Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 До колкото знам трябва малко да си "по-навътре" с нещата за да си инсталираш само драйверите на АТИ.Докато при nVidiata само next>next>next Нямам почти никакъв опит с видео карти тъй че по-отворерените ако имат повече акъл да не почват спор с мен /щото нищи не знам :>/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 Няма такова нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 Eventualno shte smenqma video kartata no se chudq koq ot dvete da vzema i dvete mi dopadat makarche ima razlika v cenata no iskam da chuq i vashto mnenie.10x predvaritelno <{POST_SNAPBACK}> FX5900XT ,nqma kakvo da se 4udi6 tva e kartata vsi4ko drugo e kompromis Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpecNaz Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 Картите не са от една категория... FX 5900 XT e по-ниска но и доста по евтина Ако имаш парите взимай АТИто Link to comment Share on other sites More sharing options...
rane Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 Eventualno shte smenqma video kartata no se chudq koq ot dvete da vzema i dvete mi dopadat makarche ima razlika v cenata no iskam da chuq i vashto mnenie.10x predvaritelno <{POST_SNAPBACK}> Nqma kakvo da se chudish. 9800 Pro e mnogo po-dobra. Bqh golqm fen na GeForce-kite no vsichki mi preporachvaha da vzemam ATI. Predi nqkolko dni napravih upgreid s 9800 Pro i naistina taq karta e NENORMALNA. Nqma kakvo da mu mislish. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.