w00x Posted August 1, 2004 Share Posted August 1, 2004 значи спрял съм се на следните модели: цял комплект Pioneer S-V510 или 4 колони (2x2) Pure Acoustics EX750F центъра после ще го измисля. цените са еднакви, така че не ме вълнуват. звучат горе долу еднакво, но на вторите гаранцията е само 6 месеца. моля да се изказват хора който са запознати за целта съм приложил и техническите спецификации. П.С. интересно ми е само защо едната колона Pioneer (120W) тежи 19 (!!!) килограма, а едната от другите (300W и е по-голяма на размер) тежи 6, но това ще го кажат хора който разбират. надявам се да получа някакви отговори щото утре отивам да ги купувам Reciever-a е JVC XR-5032. Ако може взимайте и него напредвид при изказване на мнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted August 1, 2004 Share Posted August 1, 2004 кажи какви пари си приготвил,тоя Пайнер е зле,кухи са и Бг колони да вземеш ще е по добре..Центъра е екраниран затова тежи повече...за другите не ги знам,но не се лъжи по броя на говорителите Tannoy (не се лъжи по името англииски са с десетки години традиция) е най-доброто цена качество в БГ.Мога да ти предложа модел ако кажеш с парите които разполагаш www.tannoy.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 1, 2004 Author Share Posted August 1, 2004 разполагам с 760 лева за говорителите без Woofer-a. а тия Pure Acoustics не са ли хубави? Pioneer също звучаха добре. какво викаш не им е в ред? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted August 1, 2004 Share Posted August 1, 2004 Пайнер никога не са правили читави колони(като изключим говорителите им за коли) слушал съм точно тоя модел в бившия магазин на рогошко шосе(бяха включени с една плазма по която се зазяпах) и са много по зле от модела на Таной МХ2,5 който е с един 6' говорител (с такива съм на компа ,иначе слущам Таной Сатурн 8.Недей да се хвърляш на големи по размер колони с много говорители с неизвестен произход,ще бъдеш учуден как една колонка 3 пъти по малка(таной М2,5) свири два пъти по добре от нея...Иди на главната в Jvc магазина(от ляво на Калигула)и ги виж и чуй За тия пари взимаш МХ3 основни и М1 за Съраунд. Tannoy има и в Технополис И още веднъж не се влияй от размер и брой говорители..голяма грешка Tannoy.com погледни в продукти модел Меркури 3 и Мх1(за съраунд) за Меркури 4 повечко пари Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 1, 2004 Author Share Posted August 1, 2004 тоя таной който предлагаш е 300 лева бройката. не мога да събера комплект задни и център за 150 лева. предложи ми едно от тия двете. аз ги чух в магазина.. Pioneer-a вади повече високи честоти, докато Pure Acoustics вади по-плътен взук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted August 1, 2004 Share Posted August 1, 2004 Аз бих заложил на добри основни колони и някакви за съраунд(ако е за слушане на музика) а при игри и филми пуцалките ще се изкарат и от куче марки съраунд колони,при Dolby Digital i DTS (усилватела гледам че ги подържа)честотната лента на съраунда и центъра е еднаква с тази на основните, така че за да има ефект цялата работа всичките колони трябва да са еднакви,при Пайнер не е така (ако сравниш съраунд колонките им с някакви куча марка на дали ще намериш някаква кой знае каква разлика) А за другите си нямам на представа не съм ги чувал,но ако са 4 еднакви за тая цена и ти харесват как свирят вземи тях.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 1, 2004 Author Share Posted August 1, 2004 офф и аз незнам вече кво да правя. по твойте думи разбирам че Pioneer ne e добър избор. целия комплект е 760 лева , а 4 от другите са 600. еми ще ида и ще реша на място. някакви други мнения? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted August 1, 2004 Share Posted August 1, 2004 И не си писал от какво ще подаваш звук към усилвача ако е от комп няма как да ти сработи Dolbi Digital ako не си с Дъно с вграден MCP-Т(май така беше) чип на н Видия,или скъпа аудио карта,ако си с аналогов вход(чинч)ще ти сработи Dolby Pro-Logic а там честотата на съраунд колоните е към до 7 khz и както може сам да прецениш нуждата от добри съраунд колони е напълно излишна.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 1, 2004 Author Share Posted August 1, 2004 звука ще се подава от ДВД плейър. за тоя Pioneer не чух никак добри отзиви. можеш ли да прецениш дали другите колони са добри 4 бройки за 500 лева. някакъв център ще си взема Jamo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horna Posted August 1, 2004 Share Posted August 1, 2004 Огледай ги то си личи добрата изработка,виж огъвките на говорителя,не е добре да са от нещо като сплъстен дунапрен ,след време гният и се късат(ама бял кахър)..ако са от гума-най-добре..чуй ги (носи си дискове които знаеш как звучат)могат да ти пуснат някакъв наакан запис и да не ти харесат точно заради това...и пак ги чуй и ако те задоволява звука...Честито Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 1, 2004 Author Share Posted August 1, 2004 ми реших да взема Tannoy Mercury mx3 - 2 броя за предни и mx1 - 2 броя за задни (ако се вместат в цената от 100 лева за бройка) после за 50 лева трябва да си търся някакъв център. ако не взема mx1, ще взема това и две такива комплект за 100 лева. какво мислиш? ако mx1 са по 100 лева.. може да питам дали могат да ми разкомплектоват центъра от комплекта и да ми го дадат. мисля че ще се получи задоволителна комбинация. тука имам някви говорители по 100W - 2 броя .. ще дам на специалист да ми направи един Woofer и ще пляскам с ръце. Horna ти как мислиш? добре ли е така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.