viiipeer_ Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Ако може да ми дадете отговора на следния въпрос. Доходът по лихвоносни ДЦК се определя като: сложна лихва проста декурзивна лихва проста антиципативна лихва Знам, че лихвата е проста, но коя от двете? Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Не е много ясно в случая как се дефинира доход. Според мен е сложна лихва. В самата формула за изчисляване на доходност на облигации се предполага, че купонните плащания (лихвите) се инвестират обратно преди падежа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted November 18, 2012 Author Share Posted November 18, 2012 Как се дефинира тази проста лихва при която е изчислена спрямо номиналната стойност на ценната книга ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Вече зависи от кова каква програма искаш да ползваш. До колкото обикалях скоро има два вида влогове: - ниско лихвидни (сигурни) - високо лихвидни (не чак толкова сигурни) При първите банката изкупува ценни книжа от държавата при което получаваш фиксирана лихва за целия период от време При втория се изкупуват акции и ценни книжа които са по рисковани(за да донесат по голяма печалба, но повечето банки с които говорих не дават сигурност, но може да видиш в интернет имаше една банка мисля че беше ЦКБ която ти дава пълна прозрачност което е срашно трудно в България), но не ти дават гарант, че акциите запазват най високата цена. Извън отговора ми който може и да не ти е нужен, но за какво питаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.