harmonika Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Здравейте, колеги, Имам следния проблем: Имам Нод 32 и преди 2 дни ми изтече лиценза. Гледах един стрийм и най-вероятно от него съм прихванал нещо. Изписа, че има вирус и, че е под карантина, но въпреки това всичко отиде по дяволите. Екранът е черен, няма мрежа, рестартира се сам и т.н. Лаптопът е с лицензиран уин 7 home premium. Изтеглих си същата версия от замунда, за да преинсталирам, но като задам от бут менюто да бутне през usb- където съм направил бутващо копие на уина, ми дава грешка и status 0xc00000e, като ме кара да сложа диск, а такъв аз нямам. Някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Вероятно нещо не е наред с флашката. Ето какво казват Microsoft за тази грешка: Status: 0xc000000e Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible А защо не опечеш това което си свалил на един диск и не буутнеш от него или нямаш DVD на лаптопа? Как точно го правиш boot-able това usb? По подобен начин ли? Каква марка и модел е лаптопа. Щом е с лицензиран Уин, повечето производители дават възможност да си направиш бекъп на Уина още в началото (като купиш лаптопа) на външен диск или DVD(-та), с тяхен софтуер и после съответно може да си го възстановиш. Също съм виждал на Dell-ски лаптопи един вграден recovery partition, който може да се буутне по време на POST-а и от него също може да се направи recovery на системата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harmonika Posted November 14, 2012 Author Share Posted November 14, 2012 Лаптопа е Тошиба. С флашката няма проблем, защото на друг лаптоп тръгва инсталацията. Бутваща я направих с MS tool-а, който е аналогичен на този, който ти предлагаш като вариант. Бекъп не съм си правил, тъй като при преинсталиране уин 7 запазва старите файлове в old win папка и от там планирам да копирам някои неща. Самия лаптоп има диск, но както вече казах не мога да опека нищо на него, защото не зарежда. Другия нетбук няма диск и за това пробвах с флашка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.