Jump to content
BulForum.com

Озвучаване вкъщи

Recommended Posts

Отварям тази тема за да Ви питам кой как е решил озвучаване на филмите които гледате на РС-то . Сега ползвам 2 колони + една по-голяма Бас , но бих искал да се 5+1 или нещо такова, за което май трябва и нова звукова карта?

:devil :devil :devil

2x120 resprom

I creative Inspire 5300....2 speakera ostavat izlishni no puk ima soliden bas

SB:Creative Live 5.1 digital(clasika v janr-a[sori za plagiatstvaneto]) :)

Creative live 5.1 (класика в жанра) + Genius SW5.1 HOME THEATER (~ 125$ - най-доброто за тази цена)

Ха ами това е добро място от където може да се почне . Когато си купих сегашните колони преди 4-5 години бяха върха, но сега наистина искам нещо още по-вълнуващо защото все по-рядко ходя на кино.

Отварям тази тема  за да Ви питам кой как е решил озвучаване на филмите които гледате на РС-то . Сега ползвам 2 колони + една по-голяма Бас , но бих искал да се 5+1 или нещо такова, за което май трябва и нова звукова карта?

:devil  :devil  :devil

С каква мощност обаче са ти колоните???Никъде не споменаваш- аз съм с вградената си стерео звукова карта на дъното, обаче съм с Техникс 2по100, който кърти мноо здраво :devil

С каква мощност обаче са ти колоните???Никъде не споменаваш- аз съм с вградената си стерео звукова карта на дъното, обаче съм с Техникс 2по100, който кърти мноо здраво  :devil

Май беше нещо от рода 2x30 + бас който вече не помня колко беше , но въпроса е друг . постига ли се подобен ефект на колоните които са примерно сложени отзад подобен на този в кината или просто звука идва еднакво от всякъде и до колко това зависи от звуковата карта.

Има и друг проблем - има филми на които звука е записан много ниско и дори на МАХ пак се чува тихо :angry:

постига ли се подобен ефект на колоните които са примерно сложени отзад подобен на този в кината или просто звука идва еднакво от всякъде и до колко това зависи от звуковата карта.

Естествено не ставай смешен (стига да гледаш DVD естествено) а колкото до настройките от звуковата карта си има достатъчно настройки, а ако колоните са по-скъпи и по тях има някоя и друга екстра за настройки

Естествено не ставай смешен (стига да гледаш DVD естествено) а колкото до настройките от звуковата карта си има достатъчно настройки, а ако колоните са по-скъпи и по тях има някоя и друга екстра за настройки

Сори човек като незнае пита не е страшно , така или иначе при тези скорости рано или късно ще се дърпат цели DVD-та , а колоните ще останат :D

Az moga ti kaja che i pri stereo movies ima effecti a vij s kakva smeshna karta sum.

Има и друг проблем - има филми на които звука е записан много ниско и дори на МАХ пак се чува тихо :angry:

:devil  :devil  :devil

Най-вероятно проблема ти е със АС3 кодираните филми. Сложи си този АС3 филтър и в него има усилване отделно от това на операционната система или ти е включена опцията use DRC .

E, вие сичките сте гъзари !!! Аз все още нямам нищо, не знам какво да си купувам, от къде и колко струва......Но за всичко има време :)

Technics receiver, 2 koloni po 150W Cerwin-Vega! i razbira se Creative Sound Card

Reciever? за какво ти е Reciever за стерео звук? Cerwin-vega - данеби да имаш предвид тези дето са по 500 лева едната и се внасят от Динакорд?

аз от известно време (3 години) съм с Creative Live! 5.1 и Inspire 5300.. за компютър са ми напълно достатъчни.

П.С. по заглавието на темата помислих че става въпрос за цялостното озвучение. PC , аудио-системи, DVD и такива разни работи :)

В момента си правя стъпалото 5+1 ( 5х 50W + 1x 100W ) с ТDA7294.За предни сателити се ползват 2 тонколони Shneider ( 50W 63Hz-20kHz) , за задните ползвам 2 колони JAMO (50W 50Hz-20KHz ).За SubWoofer ползвам цилиндричен бокс (туба B) ) с 12" високоговорител 120W

under%20construction.gif

В момента всичкото това нещо е включено на двуканален усилвател - тубата на единия канал , 4-те колони на другия ( вързани две по две паралелно, две по две последователно).Все още не съм си подбрал и "център",но с него ще се заема, след като стегна "стъпалото".

Сигнала се взима от интегрирана CMEDIA 5+1.Перфектна карта,стига да я ползваш само за един Winamp и една МediaPlayer ;) :)

Най-вероятно проблема ти е със АС3 кодираните филми. Сложи си този АС3 филтър и в него има усилване отделно от това на операционната система или ти е включена опцията use DRC .

Iskam Date Pitam Tozi AC3 filter samo za Creative lie ?

Za C-Media znaesh li dali stava ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...