lisan Posted July 30, 2004 Share Posted July 30, 2004 Здравейте, От няколко дена се опитвам да инБталирам различни BSD дистрибуции на HP nx9110 notebook, но безуспешно. С FreeBSD инсталацията умира веднага след boot-а от cd-то, с NetBSD умира по време на зареждането, а с BSDi е като при FreeBSD. Единствено успях да инсталирам Gentoo, но друго си е BSD за фен на марката. Въпроса ми е, имате ли идея как да инсталирам някое BSD? Пробвах без ACPI support - същата работа. Съжалявам, че поствам в този форум, но не намерих по-подходящ. Моля да не използвате темата за flames от рода Linux vs BSD. Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 Тука някъде имаше FreeSBIE пробвай с него, ако не тръгне, значи няма шансове. Иначе не съм се блъскал с такъв проблем. // тва е 5.2 FreeBSD някаква лийв дристрибуция ама дава някаква идея Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisan Posted August 5, 2004 Author Share Posted August 5, 2004 Тука някъде имаше FreeSBIE пробвай с него, ако не тръгне, значи няма шансове. Иначе не съм се блъскал с такъв проблем. // тва е 5.2 FreeBSD някаква лийв дристрибуция ама дава някаква идея <{POST_SNAPBACK}> Да, базирана е на FreeBSD 5.2.1. Именно поради това не смятам, че ще тръгне Но пък нищо не пречи да пробвам, де... ще видим Link to comment Share on other sites More sharing options...
subbs Posted August 5, 2004 Share Posted August 5, 2004 siguren li si 4e vsi4ko e nared s hardware-a na HPto. az sam imal podoben problem i se okaza kofti hard... Link to comment Share on other sites More sharing options...
subbs Posted August 5, 2004 Share Posted August 5, 2004 napalno e vazmojno edno i sa6to BSD da ti umira pri razli4ni momenti ot instala Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 5, 2004 Share Posted August 5, 2004 При мен на HP Omnibook XE3-GC върви нормално FreeBSD 5.2.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisan Posted August 7, 2004 Author Share Posted August 7, 2004 siguren li si 4e vsi4ko e nared s hardware-a na HPto.az sam imal podoben problem i se okaza kofti hard... <{POST_SNAPBACK}> Сигурен съм, да. Windows XP & Gentoo 2004.0 ми работят без проблеми. А иначе BSD-тата си умират винаги на едно и също място. Все още не ми остава време да пробвам LiveCD-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 7, 2004 Share Posted August 7, 2004 Абе и аз преди малко се сблъсках със същия проблем. Пише че не може да намери боот лоадера като бутвам от инсталационния диск на 5.1. Тва обаче го прочетох на н-тия опит, иначе забиваше. мининстала обаче тръгва, ама той е без х. Сега ще го правя на два пъти, че нямам време да свалям 5.2, т.е. първо мини после от 1 диск ще кача х-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisan Posted August 7, 2004 Author Share Posted August 7, 2004 Абе и аз преди малко се сблъсках със същия проблем. Пише че не може да намери боот лоадера като бутвам от инсталационния диск на 5.1. Тва обаче го прочетох на н-тия опит, иначе забиваше. мининстала обаче тръгва, ама той е без х. Сега ще го правя на два пъти, че нямам време да свалям 5.2, т.е. първо мини после от 1 диск ще кача х-а. <{POST_SNAPBACK}> Аз само с миниинстал работя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.