JiMbo Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Здравейте, предстои ми покупка на климатик 18-ска. Става въпрос за помещение (хол) с размери 32м² и височина на тавана 3м. В момента съм се спрял на: Daikin FTXN50L и Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA Кой от двата ще ми препоръчате, имате ли някакви наблюдения, а може и да знаете някой друг до 2000лв. (но само от тези 2 марки) Много ще съм ви благодарен, ако споделите впечатленията си Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA Кой от двата ще ми препоръчате, имате ли някакви наблюдения, а може и да знаете някой друг до 2000лв. (но само от тези 2 марки) Много ще съм ви благодарен, ако споделите впечатленията си Аз имам GE35. Отлични машини са. Вече 6-та година ще започне моя. Моя хол е също около 32 квадрата, но височината ми е 2.60. Зимата плащам ток между 50 и 70 лева на месец само за климатика, но температурата не пада под 25 градуса. Daikin FTXN50L: Отдавана мощност (отопление): 5.62 kW (max), COP: 3.61 Консумирана мощност при охл.: 1.70 kW, EER: 3.21 Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA: Отдавана мощност (отопление): 7.3 kW (max), COP: 3.71 Консумирана мощност при охл.: 1.5 kW, EER: 3.30 Няма какво да се чудиш. Мицубиши го превъзхожда отвсякъде. И вярвай ми, по-добро от Мицубиши на пазара няма. Дори винтчетата не са произведени в Китай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijo99 Posted October 15, 2012 Share Posted October 15, 2012 Твърдо зад Mitsubishi--монтажниците са им просто върхът не ползват накоя външна фирмичка за монтаж. След като монтираха всичко и скриха трабите в кабелен канал , когаотизвадиха прахосмукачката и почистиха направо изгубих и ума и дума Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted October 22, 2012 Author Share Posted October 22, 2012 Благодаря и за вашето мнение, взех си Mitsubishi Electric MSZ-GE50VA Много съм доволен как работи! И то на добра цена - 1930лв с монтажа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hydrometalique Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 Не си писал дали държиш да е нов или втора употреба. От миналата година съм с Fujitzu Nocria топ модел на цена около 2000 лв и мога спокойно да кажа, че е с класи над Дайкин и Мицубиши. Иначе ако нещата наистина опират до избор между Дайкин и Мицубиши съм твърдо зад Дайкина ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 Не си писал дали държиш да е нов или втора употреба. От миналата година съм с Fujitzu Nocria топ модел на цена около 2000 лв и мога спокойно да кажа, че е с класи над Дайкин и Мицубиши. Иначе ако нещата наистина опират до избор между Дайкин и Мицубиши съм твърдо зад Дайкина ! Леко с тая Нокрия да е топ модел, колега Не е лошо климатичето, но първо, като модел е старичко вече и второ... да разправяш, че е по-добро от някое ново моделче на Мицубиши Електрик е леееко... не сериозно П.п. И не ми излизай с номера за цената, защото положението е същото, каквото беше навремето с модела "Уруру Сарара" на Дайкин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hydrometalique Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 Старичко е ланшното, а тазгодишното е пак Нокрия Цената му за нов е 3600 лв. Нека си ми е лош - автоматично чистене на филтрите, ниска консумация и в двата режима, не го чувам грам .. Звукова информация за режимите, дори и войсконтрол има - помислили са за хората, които не виждат, да не говорим , че на бутоните има символи за невиждащите. Все екстри вето ги има на всяка машина, нали ? А и на дистанционното, както и на двете машини има йероглифи, не ми пише на полски Както и да е - аз си пия ладна бира на топло през зимата. Човека иска мнение - получава. Туйто. П.С. Да не съм грешно разбран - говоря за 24-ка като последната от линка http://www.fujitsu-general.com/global/products/split/inverter/ceiling_wall/index.html с цена под нов Дайкин 18 от братска Полша Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 Старичко е ланшното, а тазгодишното е пак Нокрия Цената му за нов е 3600 лв. Нека си ми е лош - автоматично чистене на филтрите, ниска консумация и в двата режима, не го чувам грам .. Звукова информация за режимите, дори и войсконтрол има - помислили са за хората, които не виждат, да не говорим , че на бутоните има символи за невиждащите. Все екстри вето ги има на всяка машина, нали ? А и на дистанционното, както и на двете машини има йероглифи, не ми пише на полски Както и да е - аз си пия ладна бира на топло през зимата. Човека иска мнение - получава. Туйто. П.С. Да не съм грешно разбран - говоря за 24-ка като последната от линка http://www.fujitsu-general.com/global/products/split/inverter/ceiling_wall/index.html с цена под нов Дайкин 18 от братска Полша Мицубиши не се произвеждат в Полша. И на дистанционните не пише нищо на полски а на чист английски. А ти си ползвай войсконтрола за тези 1400 лева отгоре и си пий ладната бира Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted October 28, 2012 Share Posted October 28, 2012 Даже не ми се чете караницата до тук. Трябва ми 35-ца и се чудя между Дайкин и Мицубиши. Утре (днес през деня) ще ми кажат цената за Дайкина, за Мицубишито кой да питам и къде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hydrometalique Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 За Мицубишито питай срещу Водната палата / от западната страна на булеварда между моста и Чифте баня/. А, и ги питай имат ли друго Мицубиши, освен китайско Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 За Мицубишито питай срещу Водната палата / от западната страна на булеварда между моста и Чифте баня/. А, и ги питай имат ли друго Мицубиши, освен китайско Мицубиши Електрик не се произвежда в Китай. Ако имаш в предвид Климаком, точно те са официалния дистрибутор за Мицубиши Електрик за България. Моят е взет от тях и е произведен в Тайланд. Всъщност (по времето когато го купувах) Мицубиши се произвеждаха само в Япония и Тайланд. Не бъркай с Мицубиши Хеви които се правят в Китай, но това никак не променя нещата. Също са изключително качествени машини. за Мицубишито кой да питам и къде. За Мицубиши Електрик: Климаком. За Хеви - имат представител в Пловдив, но не мога да се сетя за името. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 29, 2012 Share Posted October 29, 2012 Даже не ми се чете караницата до тук. Трябва ми 35-ца и се чудя между Дайкин и Мицубиши. Утре (днес през деня) ще ми кажат цената за Дайкина, за Мицубишито кой да питам и къде. Имаш предвид 12-ка (35 => 3.5Kw Q-охл. ном.) или 35 000 BTU? Защото ако говориш за второто и държиш на Мицубиши, съветът ми е да се насочиш към нещо на Хеви индъстри. Ако не друго, то поне чената му ще е с около 20% под съответното на Електрик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted November 22, 2012 Author Share Posted November 22, 2012 "Климаком, точно те са официалния дистрибутор" .... това е наистина така, но не разбирам защо при тях е най-скъпо ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
suffergenius Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Искам да си закупя климатик втора употреба до 700-800лв. Изискванията са ми да е японски, ако някой може да ме насочи към марка и в кой магазин да отида да проверя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorbaka Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Искам да си закупя климатик втора употреба до 700-800лв. Изискванията са ми да е японски, ако някой може да ме насочи към марка и в кой магазин да отида да проверя. Купувал съм си нов и втора употреба от един магазин срещу иконома и дървото и съм доволен от тях.И двата имаха гаранция по 3 години , като всяка година трябваше да се ходи и да се плаща такса за удължаването и още една. На Янко Сакъзов ,до ера, също имаше един магазин за японски климатици втора употреба. Можеш да хвърлиш и едно или две очи в този форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
suffergenius Posted November 27, 2012 Share Posted November 27, 2012 Купувал съм си нов и втора употреба от един магазин срещу иконома и дървото и съм доволен от тях.И двата имаха гаранция по 3 години , като всяка година трябваше да се ходи и да се плаща такса за удължаването и още една. На Янко Сакъзов ,до ера, също имаше един магазин за японски климатици втора употреба. Можеш да хвърлиш и едно или две очи в този форум Благодаря за отговора. Спрях се на този HITACHI RAS N22T . Някой можели да ми каже дали е добър избор или не? Ще се ползва за вътрешна стая 12кв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Благодаря за отговора. Спрях се на този HITACHI RAS N22T . Някой можели да ми каже дали е добър избор или не? Ще се ползва за вътрешна стая 12кв. http://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/ Колега погледни в този форум,той е насочен само за климатици,има и 2-ра употреба даже има хора от Пловдив, точно с това се занимават...почети темите там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avelina Posted December 7, 2012 Share Posted December 7, 2012 Мъжът ми извика техници за профилактика на климатика - приятел на един негов приятел... Моделът ни е на Sharp, много сме доволни, работи си перфектно, и момчетата потвърдиха, че нямат забележки за машината откъм работа и качество... Нооо, стане ли въпрос за профилактика, е нещо страшно... Говоря за качествена профилактика, не просто да го напръскаш с някакво спрейче само, това всеки го може... Та, оказа се, че сме избрали "правилния" модел, инженерът, който го е мислил, вероятно е бил леко почерпен, защото изобщо не е предположил, че нещата ще опрат до почистване... Както и да е, момчетата си свършиха работата добре, те са си с дългогодишен опит, слагали са климатици и на големи предприятия като КЦМ... Питах за климатик втора употреба, например за кухнята, но ме посъветваха да не правя тази грешка, по-добре било да си вземем например Fujitsu, защото разликата откъм цена не е голяма от климатиците втора употреба, при които, освен риска да не попаднеш на перфектно работеща машина, си влиза и условието всяка година задължителна профилактика, обвързана с фирмата, от която го закупуваш, а забравиш ли точната дата, сори, гаранцията ти отпада... Докато при Fujitsu няма такова изискване, ти си решаваш кога да правиш профилактика и коя фирма да извикаш. Та, препоръчвам го; явно това ще е марката и при нас, щом си работи добре, не си обвързан всяка година да правиш профилактика, /естествено, че ще си правим, но няма да съм длъжна да я правя на точната дата и месец/, а и лесно се почиства... Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted December 8, 2012 Share Posted December 8, 2012 avelina, хубава реклама направи на фуджицу, но аз такъв климатик няма да си взема дори като подарък Присъствах на закувуването и монтажа на такава клима, която мои приятели взеха заедно с мен когато си купувах мицубишито. Е, вервай ми, такова дърво като фуджицу за 1-ви път видях през живота си. Не стига, че беше по-скъпо с почти 100 лева от моя, но такова фучене на въздуха не бях виждал. И то през зимата, на отопление. Този боклук не можа да стопли една стая от 14 квадрата за 4 часа. За сметка на това настинах добре от въдушната струя. Монтажа го извършиха същата фирма, която монтира и моя. Климите са закупени от Деком, не от гаражна фирма. Успех с избора ти и много поздрави на приятелите ти, дето много разбират от клими Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMbo Posted December 11, 2012 Author Share Posted December 11, 2012 Здравейте отново! Пиша отново тъй като климатика,който взех (гореспоменатия) вече 2 месеца го ползвам и мога да кажа, че съм СУПЕР доволен! Пак да кажа - помещението е 32кв/м с височина на тавана 3 метра! Климатика е на село и си ходя само събота и неделя и разбирате, че като си отида е доооста студено вътре. От пускането на климатика за 5 минути цялата стая е отоплена за да си стоиш по тениска! А за тишината... ами не го чувам даже. За другата стая пак ще е такъв, но по-малък естествено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.