TODORIN777 Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 От доста време влизам тук във форума и вчера ми дойде идея за тази тема "Излизане от дрогата". Мисля, че би била полезна на доста хора с този проблем и техните семейства. Ние с жена ми сме бивши наркомани, от 7 години сме свободни от хероина и днес съдействаме на доста зависими и техните семейства да излезат от този проблем. Имаме добър опит, а също така и доста информация за програми, лечения, лекари и т.н .Знаем, че държавата не се интересува от този проблем и никак не е съпричастна, даже има неадекватно поведение. Знаем, че много родители не знаят към кого да се обърнат, как да постъпят, какво следва от тук на татък. За самите тях този проблем е още по-тежък от останалите, може би никога нерешим, непосилен. За това има такива като нас да ви обърнат внимание и да решим как да постъпим, за да се справим с проблема. Всичко това го правим от добра воля, съпричастни с проблема. Вярвам и знам ,че има и други хора справили се с дрогата, които може би влизат тук, затова ще се радвам да има някакъв резултат. Оставям всякаква връзка с мен.......може да пишете тук и на ЛС ,както и на skype : Bondad_7.1 Tел : 0890 22-99-02.....Тодор Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 Тази тема е редно да остане тук, в този раздел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted October 22, 2012 Share Posted October 22, 2012 Добра инициатива ! Мисля ,че като за начало трябва да се понапише малко за това "Що е то наркотик и има ли то почва у нас" Да се напише кое какво - фактология. Нещата който се научават от улицата обикновено са преиначени...до колкото съм виждал именно от незнание се започват твърдите дроги /морфин,хероин,кокаин,амфетамини/ Време е табутата да бъдат разбити Link to comment Share on other sites More sharing options...
TODORIN777 Posted October 30, 2012 Author Share Posted October 30, 2012 Добра инициатива ! Мисля ,че като за начало трябва да се понапише малко за това "Що е то наркотик и има ли то почва у нас" Да се напише кое какво - фактология. Нещата който се научават от улицата обикновено са преиначени...до колкото съм виждал именно от незнание се започват твърдите дроги /морфин,хероин,кокаин,амфетамини/ Време е табутата да бъдат разбити Мисля ,че като за начало трябва да се понапише малко за това "Що е то наркотик и има ли то почва у нас" Да се напише кое какво - фактология. Относно фактологията има добра статия на един професор, доста добре обоснована и давава подробна информация за наркотиците link. А това дали има почва в България за една толкова малка страна мисля че има от 20 год. поне. Първото ми друсане с хероин беше през 95 год. а познавам хора които са започнали през 90-те. А днес нещата са се задълбочили още повече. Пълно е с метадонозависими хора, който няма да мръднат с години от него, ако ги питаш "Не мислиш ли да го спираш?" ще чуеш само пълни безсмислици. А да не говорим за частните програми за метадон ''защо ги има за този стар синтетичен заместител на хероина''. "Отговора е ,че държавата няма пари за всички хероинозависими" и тука идват психиатърите с тяхните частни метадонови програми и т.н колелото се върти. От метадона има убийствени абстиненции можеш да имаш кризи няколко месеца, но можеш да излезнеш от него без последствия (физически ) за теб. Преди време имахме разговор с украйнски психолози и тогава за първи път чух за "Кроката", руски наркотик който се приготвя в къщи, заместител на хероина, тъй наречения дезоморфин. От този материал приготвен от разредител за боя, фосфора на клечките от кибрит, кодеин и други съставки е способен да те убие за месеци, буквално ти падат месата от костите, започват да ти се ронят зъбите и ставаш като мъртвец. Те казаха, че от него има необратими последствия за организма до края на живота ако успееш да го спреш преди Крокодила да те е раздробил и утрепал. За сега в БГ не е разпространен , защото няма криза за хероин и метадон, за разлика от Русия където има криза за хероин, дошла в следствие на Американското присъствие в Афганистан. . Има доста клипове качени в you tube за кроката, но кадрите са много силни за гледане доста стряскащи....Това е за сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Стана ми интересно. Как се пише името на тоя наркотик точно (на Английски предполагам), за да потърся клиповете в Ю туб? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 или На Ал Джазира репортажа съдържа кадри, които не са за хора със слаби стомаси! - този е доста подробен репортаж също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 или На Ал Джазира репортажа съдържа кадри, които не са за хора със слаби стомаси! - този е доста подробен репортаж също. Благодаря. Винаги е интересно човек да научава нови неща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 За нищо, то и аз от интерес се зарових и изнамерих тези филмчета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.