galaxi Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Аз ли нещо не мога да се оправя с калибре-то,че текста примерно на "Кръстникът " ми излиза разпарчетосан? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Най-често излиза така, когато книгата е конвертирана от PDF, пробвай с шрифтовете, може и да се оправи до някъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Момци, някой с Paperwhite или Glowlight? Чудя се на един paperwhite дали има смисъл и дали става за нещо тая подсветка или обикновен четец ще свърши работа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 Моето мнение е, че обикновен четец върши същата работа. Дори лично на ме с лампичка от 10 лв. ми е по удобно да чета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Точно това е де - да си спестя лампичката Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Ами виж сега...разликата между двете е определена сума пари. Ако това не ти е проблем си купи такава с вградена лампа. Ако смяташ, че е излишно си купи нормална. Не чак толкова голяма дилемата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Момци, някой с Paperwhite или Glowlight? Чудя се на един paperwhite дали има смисъл и дали става за нещо тая подсветка или обикновен четец ще свърши работа? Аз съм с Paperwhite 2 и откровено мога да заявя, че е най-доброто средство за четене, бил съм с други книги, пробвал съм други. Просветката не е толкова за да четеш в тъмна стая на изгасена лампа, а по-скоро за да създаде усещането за хартиена белота при осветено помещение. Разликата е голяма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 В тази тема пък е изказвано мнение,че Kobo Aura HD е най-добрия четец пред вид на големината на дисплея и резолюцията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Просветката не е толкова за да четеш в тъмна стая на изгасена лампа, а по-скоро за да създаде усещането за хартиена белота при осветено помещение. На мен пък точно за тъмна стая ми трябва подсветка Ако не върши работа то ще продължа да си чета на телефона - 4.7" джам и свети в степени от "подай фенерчето" до "баси мамата, окьоровях" Но нямам опцията да чета навън или при силна дневна светлина в стаята (но пък мога да си видя брадясалата мутра, при това - много добре ) charmock ме светна, че в МОЛ Галерия са отворили магазин за електронни книги и аксесоари, та ще го посетя тея дни да видя за какво става въпрос на живо. Сведох избора до Kobo Glo и Kindle Paperwhite. Nook въобще не можа да ме грабне, но това са впечатления от клипчета в youtube. На живо е друго Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 В тази тема пък е изказвано мнение,че Kobo Aura HD е най-добрия четец пред вид на големината на дисплея и резолюцията. Гъстотата на пикселите при Kobo Aura HD е 265 DPI, при Paperwhite 2 е 212 PPI, което е повече от достатъчно за четене на книги. Буквите са съвършено гладки от каквото и разстояние да ги погледнеш. По-големият размер на устройството не винаги е предимство, въпрос на вкус и удобство. Аз например имам 13.3 инчов таблет, който е ултра НЕмобилен Освен това Aura HD е лимитирана серия и в България на практика не можеш да си го купиш, поне до момента на излизането на Paperwhite 2 беше невъзможно. На мен пък точно за тъмна стая ми трябва подсветка Ако не върши работа то ще продължа да си чета на телефона - 4.7" джам и свети в степени от "подай фенерчето" до "баси мамата, окьоровях" Но нямам опцията да чета навън или при силна дневна светлина в стаята (но пък мога да си видя брадясалата мутра, при това - много добре ) Разбира се, че върши работа при четене на тъмно, при това несравнимо по-добре от телефон или четец с външна лампичка Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 Освен това Aura HD е лимитирана серия и в България на практика не можеш да си го купиш, поне до момента на излизането на Paperwhite 2 беше невъзможно. Абе продава се вече и в България, ама на доста солена цена. Предполагам, че до една година цената ще падне, но сега... http://biblio.bg/Kobo-Aura-HD/Kobo/100-01-1775 http://shop.myebook.bg/product_info.php/cPath/22_420/products_id/3811 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted February 10, 2014 Author Share Posted February 10, 2014 Аз скоро ще се хвърля на това: http://www.amazon.co.uk/Kobo-eReader-Touch-Edition-black/dp/B005QNR9CI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1392023314&sr=8-1&keywords=kobo Мисля, че към момента е най-добрия избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 Аз скоро ще се хвърля на това: http://www.amazon.co.uk/Kobo-eReader-Touch-Edition-black/dp/B005QNR9CI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1392023314&sr=8-1&keywords=kobo Мисля, че към момента е най-добрия избор. Единия ми четец е точно такова Кобо и от към функци, смятам, че напълно бие Нук и Киндъл. Нук-а в последно време взе да ме разочарова от към някви дребни недостатъци. Ако мога да направя обективно оценка, в момента Кобо ми са абсолютни фаворити, следвани от Покет Бук, Киндъл и накрая Нук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 Ониз магазин в МОЛ Галерия се оказа слаба работа. Имаха само едно сони, Nook и Киндъл 4, нищо друго. В техномаркет е доста по-голям изборът, но пък бяха с изхабени батерии всичките и не можах да ги разгледам. Кобо Гло не успях да видя, обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted February 12, 2014 Author Share Posted February 12, 2014 Предполагам че дори и с доставката ще ти излезе по-евтино от amazon.co.uk Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 Предполагам че дори и с доставката ще ти излезе по-евтино от amazon.co.uk Мне, на равно са. Но никакъв шанс да си го купя от технополис, при положение, че ми предлагат paperwhite 1 за 300лв, като по много други места може да се намери paperwhite 2 пак за толкова Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 Ониз магазин в МОЛ Галерия се оказа слаба работа. Имаха само едно сони, Nook и Киндъл 4, нищо друго. В техномаркет е доста по-голям изборът, но пък бяха с изхабени батерии всичките и не можах да ги разгледам. Кобо Гло не успях да видя, обаче. Днес минах от там, Кобото им е било свършило, но днес са докарали пак. Ето ти линк към сайта им. Препоръчвам ти ги, заради сериозната им гаранционна поддръжка и факта, че това е първата фирма в България, която се занимава сериозно с този вид техника. Магазин имат от скоро, но на тях основния им начин търговия е онлайн. http://www.dbtechnics.com/bg/6-- Link to comment Share on other sites More sharing options...
viiipeer_ Posted February 13, 2014 Share Posted February 13, 2014 Здравейте! Какво не ви харесва на Nook Simple Touch? Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Здравейте! Какво не ви харесва на Nook Simple Touch? Не че не ни харесва, просто сравнявайки го с конкурентите, отстъпва от към функции. Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.N.T. DYNAMITE Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Ползвам четец от няколко месеца и това е Kobo Touch много съм доволен от него има всичко нужно да бъде един перфектен четец.През Wifi безпроблемно си свалям книги от читанка.Батерията е прилична спрямо моето четене и дизайна на четеца е супер! Благодарности към колегата charmock ,който ми даде съвет за избора! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Kobo Touch няма подсвтка на дисплея. Ако се купува в момента четец, това задължително трябва да го има според мен. Аз поне вече не бих се върнал на такъв без подсветка. Ползвал съм Киндъл 3 в продължение на няколко години, а от половин година съм с Kindle Paperwhite и мога да кажа, че разликата е огромна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Подсветката е приятна екстра. Вкъщи също имаме Кобо тъч, и не съм доволен от батерията му в стендбай, я издаяни седмица-10 дни без да го пипам, я не. Пък баш да ти се дочете и да е умряла батерията, не е кеф, но това е персонален проблем по-скоро, защото има вариант да го включвам докато не чета или да не го оставям на стендбай, а да го гася. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Ъхъм...и баба цял живот без подсветка на книгата не ходеше в кенефа. Една лампичка от 10 кинта, нарълно замества 100-те кинта от горе за книга с подсветка. Батериите на въпросната лампичка струват по 0.50 стинки т.е двете 1 лв. и се сменят веднъж годишно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Баба надали някога си е представяла, че някой ден ще има електронни книги, но това е друга тема...Като вече има книги с тази екстра, не виждам, защо тепърва насочващите се към електронните книги да не се възползват от нея. От личен опит казвам, че такава подсветка е огромно предимство. Четенето е много по-лесно и не натоварва очите, както лапичките от 10лв. Аз имам скъпия кожен калъф с вградената лампа на Киндъл 3 и мога да кажа, че се родих с новия Киндъл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Подкрепям мнението на charmock.От къде на на къде лампичката ще натоварва зрението?!?!?!Имам nook simple touch и го ползвам точно със специално проектирана за модела лампичка.Та мога да си я наглася така както ми е удобно.Имам и точно Киндъл 3 с хардуерната клавиатура -също съм супер доволен.Бих ги сменил единствено за нещо като Kobo Aura HD - четец,предлагащ по-голямо удобство за работа с PDF файлове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.