CyberHill Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Здравейте, Искам да Ви попитам, дали някой се е занимавал с тази дейност. Идеята ми е да изградя басейн 90м3 в УПИ, в което има къща. Мястото което съм определил за басейн е на границата на парцела - от едната страна към улица, а другата към друго УПИ. Какви отстояния трябва да се спазват? Какви разрешителни трябва да се вадят, въобще ме интересува легалността на дадения гьол Уж до 100куб не трябвало разрешително, ама май трябвало, пък какви отстояния.... и т.н. нещо не мога да намеря точните истини. Моля, ако някой има опит и знае да казва. Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Отстоянията по принцип са минимум 3 метра от границата. Задължително ще ти трябва проект, а басейнът се регистрира в общината. Като започнеш да вадиш документите ще ти обяснят всичката врътня... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 Отстоянията по принцип са минимум 3 метра от границата. Задължително ще ти трябва проект, а басейнът се регистрира в общината. Като започнеш да вадиш документите ще ти обяснят всичката врътня... Това за отстоянието е пагубно.... на мен ширината ми е толкова.... и реално ако спазя отстоянията - край с басейна.... А проект трябва ли ? Защото уж казват че до сто кубика не трябвало.... Другия вариант е от онези който се водят за вграждане.... май бяха. За тях същото ли се отнася ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 За отстоянието може да направиш две неща - да се споразумееш с комшиите или да рискуваш на своя глава. И в двата случая обаче при проверка става лудница (едната граница е улица). Проект за масивен басейн - задължителен. Имаш вариант да си вземеш басейн по поръчка, който да се монтира и демонтира - в момента се правят всякакви размери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 За отстоянието може да направиш две неща - да се споразумееш с комшиите или да рискуваш на своя глава. И в двата случая обаче при проверка става лудница (едната граница е улица). Проект за масивен басейн - задължителен. Имаш вариант да си вземеш басейн по поръчка, който да се монтира и демонтира - в момента се правят всякакви размери. Ще ходя да питам в общината... много е неясно във всякакъв аспект. Благодаря, ако се сетиш нещо каквото и да било по темата - казвай Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 20, 2012 Share Posted August 20, 2012 Иди - ще ти кажат. Не те съветвам да експериментираш, защото нещата вече се следят изкъсо. По-добре го направи като хората. При нас като дойдоха проектантите ни накараха да направим втора армировка на басейна... Затова ако ще го лееш - погрижи се всичко да е наред от самото начало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.