charmock Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 ViewSonic VEB620 е новото попълнение на българският пазар на устройства за четене на електронни книги (ebook readers). Моделът притежава 6" монохромен екран, конструиран по технологията E-Ink, с възможност за изобразяване на 16 нюанса на сивото и резолюция 800 х 600 точки.При тегло от 260 грама и размери 88 х 126 мм, това устройство може да бъдат постоянен спътник на своя собственик навсякъде и по всяко време. Четецът за електронни книги е оборудван с вградена памет с размер на 1.5 GB, която може да бъде увеличена с помощта на SD-карта. По оценка на производителя, вградената литиево-йонна акумулаторна батерия е достатъчна за 8 хиляди прелиствания на страници. В реален тест издържа 4 дни при усилено четене. Поддържаните формати са epub, fb2, HTML, pdf, txt, rtf. Благодарение на вградения MP3 плейър на устройството може да се слуша музика или да се възпроизвеждат аудио книги. Като в допълнение VEB 620 разполага с вграден високоговорител с мощност 0.5 W. Качването на информация (книги, картинки, музика) на устройствата е възможно посредством USB порт или с помощта на SD-четец. ViewSonic VEB620 разполага с гравитационен сензор позволяващ автоматично завъртане съдържанието на книгата (Portret/Landscape). Допълнителни функции: Промяна на шрифта и размера на шрифта S/M/L/XL/XXL. Дисплей: 6″ E Ink® 800×600 (стъклен) Цветност: (нива на сиво) 16 Оперативна памет: 512 MB Flash-memory: 2 GB (на разположение на потребителя 1,5G) Интерфейс: miniUSB 2.0 (12Mb/s) Слот за памет: SD ( SDHC до 16GB ) Акумулатор:Li-Polymer до 8000 прелиствания с едно зареждане Аудио изход: 3.5mm stereo Формати за книги: epub, fb2, HTML(html, htm), pdf, txt, rtf Формати за музика: MP3 G-сензор:Да Тъчскрин:Не Цветове на корпуса: черен Габаритни размери: 188 x 126 x 9.9 мm Тегло: 220 гр. Окомплектовка: * ViewSonic VEB620, кожен калъф, зарядно, USB кабел, слушалки, каишка за ръка, кратка инструкция (Quick start guide). Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3 Снимка 4 Снимка 5 Снимка 6 Книгата е с оставаща 12 месеца гаранция. Технически и софтуерно е безупречна. Причина за продажбата е, че се сдобих с новия Kobo Touch четец, който има и WI-FI. Цена 170 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted August 19, 2012 Author Share Posted August 19, 2012 Нова цена 160 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted August 22, 2012 Author Share Posted August 22, 2012 Нова цена 150 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jackxxx Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Технически и софтуерно е безупречна. А проблема с четенето на кирилица в *.epub формат съществува ли при теб? Питам, защото имам интерес, но това е често срещан проблем при този четец, но знам, че на някои са го оправили и може при теб да го няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nolbi Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Пиши ми на [email protected] за да се разберем Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted August 23, 2012 Author Share Posted August 23, 2012 А проблема с четенето на кирилица в *.epub формат съществува ли при теб? Питам, защото имам интерес, но това е често срещан проблем при този четец, но знам, че на някои са го оправили и може при теб да го няма. Здравей. При ел.четците все още няма единен формат за четене, което е жалко, но пък от друга страна има доста избор. Например четците на Сони четат кирилица само през epub и то трябва ръчно да вграждаш кирилизиран шрифт. Киндъла си чете само техния си mobo формат и т.н. ViewSonic-а чете перфектно кирилица само от FB2 и TXT формати. По принцип и двата формата са широко разпространени и се поддържат от читанка. Също така има и много добри онлайн FB2 конвертори, които конвертират книгата са 2-3 секунди. Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Понеже темата е най горе в раздела та си разрешавам да пиша. Има конвертор от Fb2 в ePub който вгражда в ePub файла кирилизирани шрифтове. Така книгата става четима и на устройства които не поддържат кирилица. Може да се изтегли от тази страница. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted August 23, 2012 Author Share Posted August 23, 2012 Пиши ми на [email protected] за да се разберем Колегата ми предложи бартер, но на този етап бартери не ме интересуват. Така че, книгата си е в продажба. Книгата е с оригинални слушалки за слушане на МР3 плеър и аудио книги, както и 4 адаптора в комплекта за различните мрежи по света. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 5, 2012 Author Share Posted September 5, 2012 Последна цена 140 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 6, 2012 Author Share Posted September 6, 2012 Продадена. Със здраве да си я ползва новия собственик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.