exabyte Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 (edited) Те така или иначе свършиха за няколко часа и вече ги няма налични, ще дебна 598 или нещо друго на оферта.Казват, че 598 са доста по-добре от към бас. За звук съм с Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty, предполагам няма да имам проблем. Edited October 8, 2017 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 (edited) Може и да са ПО-добре от 558, но това не означава, че ще имат бас. Освен ако не вземеш Hifiman HE-400 или Philips Fidelio X2, може да изключиш баса от уравнението при отворените слушалки. Просто технологията е такава. Аз имам AKG Q701, които често се сравняват със Sennheiser 598. Бас почти няма, особено при музика, в която дълбокия бас е водещ като RnB или електронна музика. Има някакъв бас като свири чело примерно или контрабас, но ако трябва да е много дълбок и разтрисащ - просто липсва. Soundblaster-а ще свърши работа. Определено е по-добре от вградената. Аз взех един Soundblaster Z преди няколко дни, защото играя Оувъруоч на компютъра, а вградената ме подлудяваше. Микрофона пускаше шум като говорех, звука беше тих - ужас. Но ако се зарибиш, за в бъдеще може да се замислиш за един слушалков усилвател или външен DAC. Има разлика.Някои слушалки просто не свирят както трябва ако не са усилени адекватно. Убедил съм се лично. Edited October 8, 2017 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Пропуснал съм да уточня, че говоря за 598 CS Дано да не се зарибявам чак до там, че и там са едни цифри, а времето за музика е почти никакво... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Ахаааааааа. Е тогава е различно. Не съм чел нищо за 598 CS, не знам как стоят нещата там с останалите характеристики. Само отворения модел съм сравнявал. $100 е един усилвател. Не е толкова много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 (edited) На мен след 4 месеца чакане, най-накрая ми пристигнаха планарните слушалки от Massdrop. Fostex T-X0 Определено са доста трудни за подкарване от настолен компютър без поне един слушалков усилвател в звуковата карта. Пробвах ги в офиса и увеличени на 100, се чуваха почти нормално, но се усещаше как просто не им стига сила. Другите ми на 30 увеличени се чуват със същата сила. Като си ги включих у нас на усилвателя определено са по-добре, но нещо звука не ме кефи. Силен и плътен е, но високите са прекалено високи. Басът за сметка на това е много отчетлив и бърз. Май ще изчакам да видя какви модификации ще им направят хората и ако не успея да ги модифицирам, или не се промени звука след известно време ползване - ще ги продавам. Много са удобни обаче. Ако ми седят 20 минути на главата, ще забравя, че ги нося. Edited October 11, 2017 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 (edited) Малкоооо.... дървени изглеждат Някакви впечатления за Dolby Atmos ? Случайно попаднах на този стандарт и гледам има безжични слушалки на хич не висока цена: RIG 800LX Edited October 22, 2017 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 (edited) Слушалки са все пак, а не накити. А и на мен ми харесват в интерес на истината. Изглеждат ретро. За Долби Атмос, не ти разбирам въпроса... Overwatch поддържа Dolby Atmos през слушалки и ефекта е много добър. Сега отворих линка. Тия слушалки са в пъти по-грозни от моите. Аз Плантроникс не бих си купил като начало. Много ниско качество на изработката.. Edited October 22, 2017 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Гледам, че има доста филми (и не само) които поддържат този стандарт. Питането ми беше дали си заслужава закупуването на Атмос слушалки , при положение, че цената ми се вижда доста ниска спрямо цената на техниката за домашно Атмос кино. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 Има филми, но за слушалки има отделен Dolby Atmos Headphones формат, който изисква нормални стерео слушалки без абсолютно никакви разделения на каналите. https://www.dolby.com/us/en/categories/games/overwatch.html За да отговоря кратко на въпросът ти - според мен тия слушалки са просто маркетингов трик и аз не бих ги купил. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Това беше достатъчно Мерси Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 (edited) А някакви лични впечатления от: HIFIMAN HE-400I Гледам се намират в US "като нови" за около 300лв Edited October 24, 2017 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 24, 2017 Share Posted October 24, 2017 Аз лично нямам лични впечатления. Ще ти трябва усилвател за тези обаче. Без усилвател няма да стане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Sennheiser HD 579 Around-Ear Open Back Headphones 69.99GBP preorder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Супер е офертата. Аз обаче си мисля да бартя моите Sennheiser HD 598 с някакви безжични.ако има някой заинтересован да пише. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 По-висок клас или? Защото имам едни Logitech G930 който си седят в кутията след втората седмица от както ги купих. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Препоръчайте ми блутут иърбъдс, може и с кабелче по между им, може и само тапи. До към 50-60 лв Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Да се похваля, че най-накрая ъпгрейднах старите SuperLux HD-330 с: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Честито! Харесват ли ти на звук, понеже от тази фирма аз имам 2 чифта, но в сравнение с многото други, които съм слушал досега, нещо не могат да ме впечатлят... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 (edited) Мерси. Честно казано нямам голяма база за сравнение, а и не са разсвирени. Тези дни ще ги раздрънкам и ще видим. Единственото което ми се стори странно на първо четене е изработката - изглежда малко калпава за тази сума. Logitech-а 930 си бяха доста по-масивни. П.С. Взех ги на база коментари в reddit и разни други форуми (е разбира се и добрата цена ) Edited December 31, 2017 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Вчера пробвах Marshall Major II Bluetooth-харесаха ми. после видях и чух също JBL E45BT и JBL E55BT.И те ми харесаха. Май ще се дават едни 200 лв. за безжични слушалки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 Май ще се дават едни 200 лв. за безжични слушалки. Винаги добра инвестиция. Но блутуут е чикиджи гиби - идва късо отвсякъде, ако имаш имот да се разхождаш разбира се Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Така си е, но няма ефирен шум, което е много важно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 31, 2017 Share Posted December 31, 2017 Винаги добра инвестиция. Но блутуут е чикиджи гиби - идва късо отвсякъде, ако имаш имот да се разхождаш разбира се Е,да,но засега съм в апартамент.А това с друг имот като например къщурка на село го обмислям от известно време,ама още не съм измислил някакъв бизнес-надявам се печеливш,за целта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted January 5, 2018 Share Posted January 5, 2018 (edited) Здравейте, Наскоро си купих Sennheiser HD 4.20s. На кутията пише "Powerful bass boost" и наистина басите не са лоши, но ми идват малко слаби. Преди имах едни на Philips за 60лв, които ми изкараха 5 години преди да се разпаднат и имаха по-силен бас. Имам един приятел дето има някакви тапички пак на Sennheiser и баса им е брутално як, аз обаче предпочитам over ear слушалки, всичко друго ми е некомфортно. Та можете ли да ми препоръчате нещо дето да дъни яко и все пак да има и качествен звук де? Искам да са с кабел без никакви wireless истории. P.S. Имам усилвател Yamaha, така че ако искат повече power не е проблем. Edited January 5, 2018 by THE STORM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 Басът ли ти идва слаб или слушалките като цяло? Какво не му харесваш на басът? Тих ли е, губи ли се, просто бучи и не е плътен или нещо друго? Не можеш да сравняваш басът на слушалки, които се пъхат в ухото, с този на останалите типове. Първите винаги ще са с по-дълбок бас, защото слушалките уплътняват по-добре и имат по-малко загуби от всякакъв тип. Какъв ти е бюджетът? Настояваш ли да имат микрофон като тези, за да можеш да си ги ползваш с телефона? На компютър ли ще ги слушаш или от усилвателя? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts