Jump to content
BulForum.com

45-дневна военна служба за всички младежи,

peja

Recommended Posts

Принципа ми е много прост:

"Ако няма войници - няма война." Жалко че тези от Вас които са отслужили са загубили времето си с глупости. Да споменавам ли че войната вече не е това което си представяте... по добре изгледайте ето това филмче: http://www.movies.co.jp/info.php?id=5765

Единственото оръжие което смятам да използвам е Railgun-а в Quake... Хайде.. със здраве.. Peace All. :inqn

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply
И за разлика от тебе ако не дай си боже нещо стане аз няма да съм със свалени гащи, надупен и намазан с мас.

Работата е там, че тва че 1 година си ходил с въшкарник, мил си кенефи, тичал си като луд, копал си по цял ден и си изстрелял 3 патрона и половина, не ме кара да се чувствам по-сигурен... По сигурен ще се чувствам ако българската армия разполага с модерна бойна техника и е изградена от професионалисти, които знаят какво да правят, защото това им е професията. И недей да ми твърдиш, че българската армия в момента или изобщо в последните 50 и повече години е силна и способна сама да осигури суверенитета на родината ни.

Да не говорим, че идеите за агресора, който ще ни напада са параноични глупости... Ама тва е в следствие на годините промиване на мозъците и натрапване на мисълта за врагът, който ни дебне.. Радвам се че съм се родил достатъчно късно ...

Ами така е... ето виж САЩ даже от известно време си измислят врагове за да имат на кого да продават оръжието си... жалко че има патриоти които да им го купуват :)

Ами така е... ето виж САЩ даже от известно време си измислят врагове за да имат на кого да продават оръжието си... жалко че има патриоти които да им го купуват :)

Ми тея патриоти и наще калашници купуват бе :D

• 6 months later...

Последните наборници влизат в казарма през март

С предимство викат родените през 1986-1987 г. и първата половина на 1988 г.

20.01.2007

Последните наборни войници ще влязат в казармата през март, каза министърът на отбраната Веселин Близнаков.

Той и началникът на Генералния щаб на БА ген. Златан Стойков представиха приоритетите на армията за 2007 г. на среща с медиите в Рибарица.

Около 2230 младежи ще получат повиквателни в средата на февруари, уточни Близнаков.

Ген. Златан Стойков уточни, че понеже подлежащите на военна служба са повече от предвидените 2230 души, приоритетно ще бъдат викани неотслужилите младежи от наборите 1986/1987 г., както и младежите, родени през първата половина на 1988 г.

Военните ще се съобразят и с образованието, семейното положение и здравословното състояние на младежите, с което няма да се правят компромиси, уточни Близнаков.

"Последният набор с наборни войници ще бъде взет през март тази година. Това е една добра новина за българските младежи - месец март, а не месец юни", каза министърът, цитиран от БНР.

Последните наборници ще служат в сухопътните войски - 1600 души, във ВВС - 340 човека, а останалите 250 - в пряко подчинените на Генералния щаб подразделения.

Зам.-министърът на отбраната Симеон Николов съобщи, че вече е готова и стратегия за формиране на резерва, след окончателната професионализация на Българската армия в края на тази година.

Стратегията предстои да бъде одобрена от Веселин Близнаков. Предвижда се резервът да бъде постоянен, мобилизационен и общ. Генералният щаб предлага младежите, навършили 18 г. да бъдат викани за един ден, в който да преминат медицински прегледи и да се закълнат.

До края на тази година ще бъдат наети малко над 4000 професионални войници, като най-малко кандидати има за гвардейци и механик-водачи на бронирана техника. За там пък се обмислят специални финансови надбавки към заплатите.

В края на януари или първите десет дни на февруари ще внеса предложение в Министерския съвет за изменения в План 2015 за развитието на въоръжените ни сили, обясни още министър Близнаков.

"Изменението се налага от разликата между прогнозираните и реалните средства, които държавата може да отдели за нуждите на отбраната.

План 2015 трябва да се адаптира съгласно икономическите възможности на страната. Ще бъде затегната финансовата дисциплина, ще се търсят възможности и за вътрешни резерви", уточни той.

Съгласно сегашния План 2015 българската армия трябва да стане напълно професионална през 2010 г., а съгласно политическото решение - армията ни ще изпълни тази цел на 1 януари 2008 г. Тогава армията ще стане 39 000 души.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...