sincity Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 http://www.bg-dnes.com/index.php?in=bul#17 <{POST_SNAPBACK}> По-добре е утре да я отменят, ама няма как да стане, за съжаление Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 По-добре късно, отколкото никога! Мен още ме е яд за двете години, дето ми ги изгубиха в армията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 23, 2005 Share Posted May 23, 2005 Ей дано тая тъпа казарма да стане 45 дни Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Ако е направят 45 дни това ще означава, че ще ви спукат от строви подготовки, тактики, учения и др. темподобни, и тези 45 дни ще ви се сторят като 45 години Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Е ми дай тогава да не я намалят Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 24, 2005 Share Posted May 24, 2005 Предпочитам да е 45 дни и да ни спукат от трнировки, подготовки, учения и т.н. отколкото да ни влачат там и да си губим времето 6, 9 или 12 месеца Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Така предпочиташ сега, но друга песен ще пееш когато попаднеш вътре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted May 25, 2005 Share Posted May 25, 2005 Какъвто и да е характера на подготовката, 45 дни звучи по-добре,отколкото 9 месеца примерно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Днеска си загубих 4 часа на една тъпа военна комисия. Не са нормални работи това. Напъхаха ни 100 човека в една барака до КАТ и чакахме военният лекар да си изпие кафенцето сутринта. Тия плачат за съкращение повечето, ей. Само паразитират и никаква работа не вършат. Чудя се дали ще доживея професионална армия един ден? Май ще съм парашутист Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Стига бе, т'ва са глупости! Искам си казармата! Според мен тя е необходимо зло за всеки мъж! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Завърших висшето. Почнах работа по специалността с 300 зора. И сега какво??? Трябва да си оставя работата и да ходя 6 месеца да им слугувам? Просто се моля да я направят 45 дни преди да са ме извикали!!! Ама с моя късмет като нищо ще съм от последния набор служил 6 месеца.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Peru Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Изкарах казарма преди 6 години, отне ми една година.Смятам че трябва да я направят 45 дни да се научи това което военните искат и след което да си живеем живота, кой работа, кой учене.....Но според мен всеки трябва да мине, има и хубави моменти.Запознаваш се с нови хора, например аз имам приятел от там който ще ми става КУМ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Добре за кво ми е тая казарма?Айде де поне да беше като американската с малко по-поносими условияв смисал материална база екипировки всичко...и кво ми се репчат сякви хора и по телевизия и по незнам си къде "ЪЪЪ Който не е минал казарма не е мъж ъъъ" И кво ? Това не е критерий за определяне на някой дали наистина е МЪЖ.Така че да си я направят там просфесионална ли е ква и да не ма барат..макар че имам още време Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Завърших висшето. Почнах работа по специалността с 300 зора. И сега какво??? Трябва да си оставя работата и да ходя 6 месеца да им слугувам? Просто се моля да я направят 45 дни преди да са ме извикали!!! Ама с моя късмет като нищо ще съм от последния набор служил 6 месеца.... Едва ли ще те огрее отсега ти казвам. И споко - като излезеш оттам и се позамислиш, ще видиш, че не е толкова лошо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Едва ли ще те огрее отсега ти казвам. И споко - като излезеш оттам и се позамислиш, ще видиш, че не е толкова лошо <{POST_SNAPBACK}> Неее аз не се страхувам от самата казарма Просто ме е яд, че най вероятно ще си загубя сигурната работа и после ще търся наново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Мен пък ме притеснява, че ще съм далече от любимия човек. Рафаело, за 45 дни не се надявай. Няма такава възможност скоро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Неее аз не се страхувам от самата казарма Просто ме е яд, че най вероятно ще си загубя сигурната работа и после ще търся наново. <{POST_SNAPBACK}> Е запиши се в някакъв колеж, има и по 200 лева на семестър и няма да те вземат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Второ висше ? Става ли така ? Някой да е пробвал ? Колко може да се отлага ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Не съм стигнал още до там, но не вярвам да има пречки да стане. Примерно в тоя киевски славянски е 200 лева семестъра и можеш изобщо да не ходиш. На фона на парите, които няма да вземеш от работата и неизбежното затъпяване си струва Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Второ висше ? Става ли така ? Някой да е пробвал ? Колко може да се отлага ? <{POST_SNAPBACK}> Вече не, като бях миналия месец на 4-та донаборна и оня каза, че вече не може да отлагаш за такива второ записано висше и т.н Даже спомена, че не може да отлагаш и заради друга квалификационна степен, демек от бакалавър да учиш магистър или нещо от сорта Не съм стигнал още до там, но не вярвам да има пречки да стане. Примерно в тоя киевски славянски е 200 лева семестъра и можеш изобщо да не ходиш. На фона на парите, които няма да вземеш от работата и неизбежното затъпяване си струва <{POST_SNAPBACK}> Преди това провери дали е легитимен, защото може да излезе да си дадеш парите и после военните да не ти признаят уверенията и да влезеш по бързата процедура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Я погледнете тук има полезни дискусии по темата : http://www.dnes.bg/forum/viewforum.php?f=26 Ще ви се завърти главата от мнения по въпроса. Мен днес ми казаха, че е трудно да се отложиш с второ висше.Просто законът е много калпаво написан и военните си го интерпретират, както им отърва. Дано някой смелчага ги постави на мястото им в съдебна зала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted August 2, 2005 Share Posted August 2, 2005 Еми там има постнати случаите, в които се освобождаваш и никъде не е дефинирано за кое висше става дума...пък и ти като завършиш веднага можеш да се запишеш някъде другаде, колежите приемат документи от рано, няма я тая дупка, която се получава при магистратурите. Ти като отидеш с уверението, че си студент да не би да те питат първо, второ или трето висше учиш... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Второ висше ? Става ли така ? Някой да е пробвал ? Колко може да се отлага ? Ами аз служих 2002-ра и бях на 26 Мисля че 2 години и нещо отлагах... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 Вече не, като бях миналия месец на 4-та донаборна и оня каза, че вече не може да отлагаш за такива второ записано висше и т.н Даже спомена, че не може да отлагаш и заради друга квалификационна степен, демек от бакалавър да учиш магистър или нещо от сорта <{POST_SNAPBACK}> Сигурен ли си че не те лъже. Аз на твое място бих проверил тая работа. През миналия кандидатстудентски сезон можеше (аз съм живия пример - и не само аз). Онзи от службата също незнаеше и първоначално взе да ми се кара (защото аз бях записал вече второто) и ми говори какви ли не глупости за военен съд и т.н. Ама после се обади по телефона на някакви началници и после ми правише едни такива мазни физиономии и се чудеше как да се извинява за скандала дето ми направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Ами аз служих 2002-ра и бях на 26 Мисля че 2 години и нещо отлагах... <{POST_SNAPBACK}> В крайна сметка са те взели явно. Съмнявам се някой да е отървал казармата с второ висше. Можеш да отлагаш, но рано или късно ще те викнат. Поне аз така си мисля. miRCata, не е верно това, което са ти казали! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.