Jump to content
BulForum.com

45-дневна военна служба за всички младежи,

peja

Recommended Posts

moga da kaja 4e tova ne e spekulaciq,ima ne6to takova 6tom i po novinite go kazaxa,6te e xubavo da napravqt kazarmata 3 meseca,i li4no az smqtam 4e 6te stane,no zakona 6te vleze ot dogodina.

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Всички в казармата! Това е първи сблъсък в живота с реалността за повечето хора и доста от тях се нуждаят от това за да слезат от облаците.......

Всички в казармата!? No, thanks!

Напротив има - знаеш ли колко нежни момченца съм виждал да влизат и да излизат мъже. Това си е необходимо, иначе процента на смотаняците недовъзмъжали и мамини синчета ще расте. Не говорим за частни случай - връзкарчета, гейчета и тн... Визирам Пубречетата, за които казармата е най-доброто училище за закоравяване, пример за простотията която се шири по земята.

По-добре да го посмачка някой тъп сержант в казармата 1-2 месеца , отколкото 5-6 години да го тъпче мазен началник в офиса!

не 5-6 години, а цял живот.

Някой друг месец казарма винаги ще е от полза. Въпроса е да не е много, че се губи време и правото ти на живот през него.

Е човек рано или късно се сблъсква с живота.Съгласен съм да е 45 дни, но 9 месеца или една година си е просто загуба на време.Замислете се за тази една година колко други неща можете да свършите за себе си..А баща ми като ми разправя той като е бил в казармата..2 години и половина..направо лошо ми става.

kicko, ти може и това да правиш. Ама един вишист влиза в казармата като офицер, храни се с месо, на бяла покривка и му сервират войничета.

Глупости на търкалета.Няма значение дали си висшист или не - в казармата ако си редник,особено наборен,ти си ОХР(отбрани хора за работа :P )

Добре ще бъде да се направи така както предлагат,също така и вариантът за национална гвардия е добър.Въпросът е дали ще се реализира,и ако да,дали ще е качествено.Всеки млад човек има нужда да се откъсне от полата на мама за известно време и да поживее малко в ред и дисциплина.Ако не друго поне ще се научиш на първа помощ. :P

А относно това дали е ще е всяка година - предполагам това ще е предмет на бъдещи обмисляния(все пак това си е военна повинност),за да не се нарушава като цяло трудовият цикъл.Работодателите са длъжни да се съобразяват с това,особено ако си на договор.

Току-що бях на служебно посещение във военното комендантство и зам. комендантът смята,че това вече е заложено в плана на ВС.

Лошото е,че "условията на обучение ще бъдат тотално снижени и е вероятно в началото да има много инциденти"-цитатът е дословен

Кое тогно са глупости??

в казармата ако си редник,особено наборен,ти си ОХР(отбрани хора за работа

Чудесно, правилно. Само че един вишист няма как да стане редник!!! :lol:

Пак глупости...В моята рота 2/3 бяха висшисти.Никой не стана ефрейтор.А ти какъв очакваш да стане един наборен висшист?Може би генерал?

*Забележка:ефрейтор е най-нисшето от войнишките звания.Под него е само редникът.

*Забележка 2:Май живееш в много голяма заблуда относно казармата....

Не съм казал че става ефрейтор или генерал, не ме цитирай наизуст.

ВИШИСТЪТ ВЛИЗА В КАЗАРМАТА КАТО ОФИЦЕР

Човек,вземи се поинтересувай малко относно устройството на Българските Въоръжени Сили,Закона за донаборна военна служба и Устава на ВС.

Първо:всички влизат еднакви.Предимство имат само тези,които са посещавали специализирани курсове(ОСО,парашутизъм).

Второ:за да си офицер-висшист,трябва да си завършил ВВУ"Васил Левски".

:angry:

Ще се прегледам на доктор, ок. Благодаря ви за съвета! Отивам още сега.

Може да съм държал на своето поради някакви причини, но не съм обиждал никой. И се гордея с това (освен че нямам право според точка 2 на правилата от форума)

То за 45 дена немогат да ги научат да си вързват кубинките и да се строяват,а те щяли да ги правят воиници,нали все още си спомням какво беше едно време.Само 1 седмица ми трябваше да усъзная къде съм,а и не само на мене.Според мен основната армия трябва да е платена,но всеки трябва да изкарва около 3 месеца ускорено убочение.За това че къзармата визпитава донякъде съм съгласен,донякъде не.Всичко зависи при кви простаци ще попанеш.А тези които са бели връскари да не пишат колко е зле там.

P.S.--Влезнах за 18 месеца,намалиха го на година.За тая година 5 месеца

"Скътавка" в учебен ценър(пансион за девици гр. ЛОМ) и 7 месеца тактики,караули,пълзене,маршируване и всякакъв друг гърджжж.Заедно със вишистите,които не бяха скътани връзкари.

Ще се прегледам на доктор, ок. Благодаря ви за съвета! Отивам още сега.

Я по-добре виж тук .Препоръчвам го и на останалите,които не са минали казарма.Вярно,това е официалната версия,но пак е по-добре от глупости ;)

Никакво намаляне :angry1 напротив трябва да се върне 2 годишната служба(даже може и повече) :woot аман вече от лигльовци и мамини синчета крайно време е някои да ги вкара в пътя ;) на тези които им предстои ПРИЯТНО ПРЕКАРВАНЕ :woot :P :D :bgrin:

мазноооооооооооооооооооооооооооооо

май май на тези които са били вече в казармата им е кофти че остават набутани защото навярно останалите от скоро ще минат метър...кво да са прави.......reality. на мен лично ми звучи логично и разумно да стане така. ако ще ставаме колония на някого си и ще се правим на европейци нормално е и в военното звено да има къдрови промени.......

- относно другите bullshits за мамините синчета и олигарите -- винаги ше ги има! тва не означава обаче че някъф сержат който е тъп като гуминетка трябва да ми вика кат малоумник. мисля че една година особено за един млад човек който иска да докаже себе си е прекалено много време за губене. в другите страни казармата стои по друг начин -- там им прави чест да се нарекат SOLDIER -- тук мизерията е пълна :wir

Никакво намаляне :angry1  напротив трябва да се върне 2 годишната служба(даже може и повече) :woot  аман вече от лигльовци и мамини синчета крайно време е някои да ги вкара в пътя ;) на тези които им предстои ПРИЯТНО ПРЕКАРВАНЕ :woot  :P  :D  :bgrin:

Are stiga gluposti ve! Kvi gi govorish!?! Za dve godini horata milioneri stavat!

Не искам да се заяждам така че спирам.

Мисълта ми е следната : Трабва да има обучение но 2м примерно са напълно достатъчни - на мен не ми трябва ниякой да ме учи как да си връзвам кубинките , а основно запознаване с оръжие и т.н. ! К'во, ти колко пъти си стрелял за тея 18м? 10пъти има ли? През другото вереме - само щуротии !!!

А ако говорим за мемени синчета....... и т'ва няма да ги оправи :)

Пък и с опасност да се отдалеча от темата : За какво ни е тая армия - ми не ни трябва! Трябва ни ГЗ , Жандармерия и Полиция.... 1-2 самолета колкото да имаме елементарна отбрана и повечко хеликоптери които да играят роля при бедствия и аварии , които да помагат на хората при нужда! Тероризма е на дневен ред , а не война. Срещу троризъм армия не върши работа! Просто трябва да се реформира за да е ефективна , а не пълна с АЛКОХОЛИЦИ и ГОЛЕМИ ШЕФОВЕ!!!!

Това е моето мнение. Не искам да звучи като заяждане насочено към който и да било! :)

Момчета, аз съм служил 91-а - 93-а . Тогава армията беше голяма, службата - дълга, и пак бяхме същата пародия. Тълпа изтормозени и недохранени хора ,които си брояха дните и биваха обучавани основно в метене и набиване на крак. При това ние бяхме първоешелонно бойно поделение, направление Юг.

Имам повече от три месеца на палатка по всяко време на годината, манерката на кръста ми е замръзвала,осемдесет (без един) щатни снаряда съм изстрелял лично (бях артилерист). Това е подготовка, с която могат да се похвалят/оплачат (задраскайте излишното :D ) общо взето много малко хора, дори и ако се вземе за контролна група само бившата Трета Армия, част от която бяхме ние.

Уволних се с неизползвана отпуска, защото просто цялото поделение бяхме много добри, улучвахме общо взето винаги, и всяка стрелба носеше по минимум три дена, а стреляхме често и по много, все пак ни подготвяха да спираме турски морски десанти :wacko: .

Как сме постигали такива резултати, не питайте, не искам да си спомням. Вярно, отпуски раздаваха здраво,но поради естеството на поделението - първи ешелон, можеха да са навън не повече от 25% от хората, та така ми изгоряха 12 дена, за които не успях да се вредя да си ги използвам, не остана време...

Въпреки , че ние специално бяхме наистина доста добри, съвсем отговорно ви заявявам, че НЕ БЯХМЕ никаква сериозна воена сила. Не сме и сега, само дето на хората им губят по-малко време. Което е по-добрия вариант. Да не говорим, че е значително по-евтино.

Травмите ще са по-малко, натрошената техника ще е по-малко, ще се краде по-малко. Освен това по мое време се смяташе, че 3% жертви от личния състав на армията , говоря за жертви от злополуки по време на обучението, в мирно време, са нещо нормално. Сметнете си 3% от около 90 000 армия, колкото бяхме тогава. Какъв е смисълът да се прахосват толкова млади и здрави хора за глупости. Така или иначе сме бивша държава. Сега е ред на генерал-губернатора Пардю да ни пази.

Хм, или направо Пардю Сахиб трябва да му викаме ...

Хм, или направо Пардю Сахиб трябва да му викаме ...

За нашия регион е по-подходящо "Пардю ага" :angry:

Абе не знам за тия дето са били и на тия дето им предстои възгледите, но досега познавам много хора, които не са били в казарма по здравословни причини и други (връзки) - все са малки свити хорица или лигльовци и тн...

Това не значи че всички излизат от казармата 100% мъже, но 80% - да. А тия дето няма да са в казармата и са лигльовци си е почти 90% сигурно че ще си останат такива дордет са живи...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...