Jump to content
BulForum.com

45-дневна военна служба за всички младежи,

peja

Recommended Posts

Парламентът реши: Без казарма от 2008

Парламета реши на своето заседание днес да отпадне задължителната наборна военна служба от 1 януари 2008. Опадна предложението това да се случи още от от 1 януари 2007, както и за всички службата да стане 6 месеца независимо дали са висшисти или не.

Лицата, които изпълняват наборна военна служба или алтернативна служба и не са отслужили пълния срок на службата към 31 декември 2007 г. се уволняват, считано от 1 януари 2008 г.

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Туй не го вервам да стане. Те преди за нямаляването на 9 месеца мрънкаха, че дори тогава щяла да бъде прекалено кратка, нямало да е достатъчна... пък сега за 45-90 дни - абсурд.

Да, ама преди не бяхме в НАТО :)

Някои хора винаги ще мрънкат, защото от това им зависи работата. Но този преход е неизбежен. Армията ще бъде малка, но качествена, защото сега има твърде много боклук в нея.

Всичко това е много хубаво, ама тая година ще трябва да си треперам дали ще ме приемат в университета :( :pirate :sick

Дано стане !

То на никой не му се влиза в казармата,а няма и смисъл!

Замисъла за основни познания е добър.

Досега само простотии

ооо, 3 месеца с удоволствие се влиза в казарма. Особено като вишист!

Ето това се казва казарма, да ти е кеф да идеш. Нужно си е, има какво да се научи.

Някои хора винаги ще мрънкат, защото от това им зависи работата.

а пък знаеш ли колко струва храната на ден за 1 войник?

къв е смисъла само да се събират много хора като не вършат нищо и само изпростяват, то вече сигурно 50% са кадроваци така че кокото по рано приключи процса толкоз по добре

Нужно си е, има какво да се научи.

да бе, да се научиш да метеш и да скубеш тревички между плочките ?!?!

ай мерси !

дано се приеме това, под една или друга форма, за да не се сблъсквате с малоумието което вирее там

абе, не четете ли?

не просто 45 дни а 20 до 40 дни всяка година?!

колко години тва никой не го споменава, а дали ще се счита за отпуска или за платено работно време никой не споменава. кой работодател ще те търпи да му зачезваш по месец - два годишно?

а освен тва съм против половата дискриминация - да въведат задължителна военна повинност и за жените. Хем няма да е толкоз скучно в казармата :punk

абе, не четете ли?

не просто 45 дни а 20 до 40 дни всяка година?!

колко години тва никой не го споменава, а дали ще се счита за отпуска или за платено работно време никой не споменава. кой работодател ще те търпи да му зачезваш по месец - два годишно?

а освен тва съм против половата дискриминация - да въведат задължителна военна повинност и за жените. Хем няма да е толкоз скучно в казармата  :punk

To ти май не четеш!

kicko, ти може и това да правиш. Ама един вишист влиза в казармата като офицер, храни се с месо, на бяла покривка и му сервират войничета.

Ами то това е нямането де! Това са само курсове по обща гражданска самоотбрана някаква... Останалото си става платено

kicko, ти може и това да правиш. Ама един вишист влиза в казармата като офицер, храни се с месо, на бяла покривка и му сервират войничета.

Аз бях вече в казармата..исках да остана там даже..нито съм мел нито съм скубал треви4ки. Вишагите са добре само в новобранския(тъй наречените хакери "пишат на някое писи..и распечатват") център ина4е в бойното поделение .......Аз служих във Казанлък.Много добри условия,както казах исках да остана там ...но наще ме спряха.AK Rullz :P

btw относно храната секи ден има по 220гр. месо в раскладката за всеки воин:),бях 1 седмица съ6то и помошник готвач ...лесно се излъгаха 500 човека 4е ядат таратор ...то таратор ама не с краставици ..аз ситно настъргани кори от диня ...майко колко смях ...

А за уш тези новини ..няма ни6то такова,неискам никои да пла6а ...тва е легенда за мен от 10 години се чува,че ще ли да е махат ....аз невярвам и този път

<Арее уее няма ли да ме зимат запас4е ве4е :) >

хахаххахаха, моля ти се, не мога......

леко бе пич, имам слабо сърце

мога да ти кажа че се уволних този декември, като вишист, и 'хакер', независимо от това че си бях занесал компютъра там, независимо че бях в щаба - мел съм та ушите ми плющаха :) и тревички съм скубал (в новобранския в Плевен и в "натовската" 61-ва бригада в Карлово, където малоумен ст. сержант с няклко години по-малък от мен ми е крещял да фащам парцала и да мия гумите на бойната машина, а пък негов началник ме дърпа настрана и ме пита дали не може някакси, да сложим някви игрички на секретните лаптопи в БМ-а :) )

малоумие те залива от всякъде там, самите военни се шегуват че в казармата глупостта и зелената боя никога не свършват

в Карлово е ежедневие следното : всички си имат 'район', когато няма какво да се прави, всички ги пращат 'по районите', задачата е да се почисти, щото се очаква 'проверка'.... почистването се състои в следното : кадроваците седят по пейките и карат наборните да им брулят орехи от дървото и след това да почистят черупките, листата и клонките останали от мероприятието....

иначе когато е по-напечено и наистина ще има проверка, кадроваците също чистят, ако не успеят да се скатаят някъде и тях съм виждал да скубят твевата между паветата на алеята (българския войник е горд, достоен, велик.... хаха, аре докато чакате за храна пред стола всички една бърза уборка на района с ръце и после ще ядете.... вода ли ? няма вода бе, ква вода, аре яж че няма време, ти у вас качели всеки път си миеш ръцете преди ядене !!! я, там има едно фасче, май си го пропуснал, аре по-бързо че всички тебе чакаме :angry1 )

а пък тука в щаба на 6-ти септември ква готина алея има.... 2 педи листа всяка сутрин, и преди да дойде генерала трябва да се почисти, кво като духа вятър и бута постоянно нови, кво като няма къде да ги слагаш (една пластмасова касетка за хляб която побира невероятни количества след като ги утъпчеш добре)

С последното съм съгласен. Не съм казвал че там е Рая. Но мисля че 45 дена обучение ще е от полза и няма да е "скубане на тревичка". То затова се правят и реформите.

ако си вишага помага но не е гаранция, иначе ако си в някое щабче и разни лейтенантчета-бомбета и тъпи сержанти не ти се пречкат може дори да ти стане интересно :woot

мда kicko много точно е уловил духа на БА ;) ето и още нещо http://e-bane.net/modules.php?name=News&fi...rticle&sid=1051

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...