w00x Posted May 9, 2023 Author Share Posted May 9, 2023 Накамичи ги купи Китайска фирма преди доста време. Изобщо не ги гледай. Какъв ти е бюджета? Само за саундбар ли имаш място? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 Just now, w00x said: Накамичи ги купи Китайска фирма преди доста време. Изобщо не ги гледай. Какъв ти е бюджета? Само за саундбар ли имаш място? Имам място колкото искаш. В темата като цяло не съм компетентен. Искам да имам хубави съраунд ефекти във филмите. Музика като цяло не слушам вкъщи. Инцидентно да се наложи. Ако може да е 2 в 1 ще е още по - добре, но музиката може да се игнорира като цяло. Не съм си определил бюджет. Гледах този саундар е около 1000 евро. Не ми е проблем да ги заделя. Мога и повече ако има нещо интересно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 9, 2023 Author Share Posted May 9, 2023 А помещението с каква форма е? Диванът и телевизора центрирани ли са в стаята? Виж Sennheiser Ambeo. Друг вариант е виртуалната система на Сони, но не е много разпространена и държи някакви налудничави цени. - Sony HT A9. Вариант е също да купиш пълна система със саундбар от Sonos. Саундбар + 2 колони за съраунд + субвуфер. Но за тези пари може да се сглоби отделна система с тонколони + ресивер, която ще звучи по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 Помещението е кажи речи квадрат и телевизора ще е централно срещу дивана. Единственото което нарушава формата е, че в единият край стената свършва и и се влиза в кухнята. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 14 hours ago, charmock said: Я да питам директно тук да е отварям нова тема. Тези дни ще купувам нов телевизор за спалнята, че стария умря. Харесал съм едно бяло LG щото цялата спалня е бяла, ама като му гледам спецификациите се оказва, че няма аукс, а само s-pdf. Тъ проблема е, че аз ползвам една уредба Шарп за звука. Питането ми е, дали има няква опция за преходник и въобще някой тествал ли е от RCA to AUX да мине към S-PDF? Благодаря. Извод за слушалки няма ли? Аз така пусках от ЛГ-то към усилвателя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 9, 2023 Author Share Posted May 9, 2023 3 minutes ago, netrootbg said: Помещението е кажи речи квадрат и телевизора ще е централно срещу дивана. Единственото което нарушава формата е, че в единият край стената свършва и и се влиза в кухнята. Значи има някаква вероятност да може да се създаде виртуален съраунд от един централен саундбар. Малко е на кантар обаче какъв ефект ще има това. Ако можеш да го пробваш така - пробвай. Ако не, аз бих заложил на отделни говорители за съраундите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 32 minutes ago, w00x said: Значи има някаква вероятност да може да се създаде виртуален съраунд от един централен саундбар. Малко е на кантар обаче какъв ефект ще има това. Ако можеш да го пробваш така - пробвай. Ако не, аз бих заложил на отделни говорители за съраундите. Идеята ми по принцип саундбар + 2 допълнитени говорителя + бас. Никога не съм имал за идея да е само един централен саундбар и нищо друго. Сега ще разгледам споменатите от теб системи. А някакви препоръки ако ще е рисивер + тонколони. Как трябва да ги разположа за да се получи съраунд ефекта? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 9, 2023 Author Share Posted May 9, 2023 Разбирам, но теоретично, Ambeo може да създаде ефекта от задните говорители чрез отражения. Затова го споменах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 1 hour ago, Mockingbird said: Извод за слушалки няма ли? Аз така пусках от ЛГ-то към усилвателя. Няма, аз съм наясно, че през извода за слушалки си включвам аукса. 2 hours ago, netrootbg said: Някаква препоръка за саундбар. Телевизора го избистрих какво ще взимам. Сега е темата и за саундбар. Бях си харесал един хубав модел на Накамичи, но цената нещо не ми харесва. Според ревютата този модел е добре: Samsung HW-Q990B. Дали да му се мятам или да мисля за някакъв друг? Ей тва свири уникално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 Да почнем от това дали има място за табуретката, че видяхме при Виктор какъв цирк се получи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 още ме боли Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 7 hours ago, charmock said: Няма, аз съм наясно, че през извода за слушалки си включвам аукса. Кофти да го ева…. Тогава отиваш на DAC-че. Най-разумно е. Както каза и Ангел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 9, 2023 Author Share Posted May 9, 2023 netroot, гледай това ако не си. https://youtu.be/SYHnEnhpZeQ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted May 9, 2023 Share Posted May 9, 2023 (edited) Слушайте Ангел... Аз съм такъв музикален маниак, че 3 години след като си купих колата разбрах откъде се наглася бас, високи и тн. Заеби. Всичката ми техника в нас включително слушалките са ми по негови препоръки. Мед е всичко. Edited May 9, 2023 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 9 hours ago, w00x said: netroot, гледай това ако не си. https://youtu.be/SYHnEnhpZeQ Не съм го гледал. Ще го видя малко по - късно. Вчера изтървах sony ht a9 в комбинация с sa-sw5 за 1300 евро... Този който си сложил като линк е другият който загледах. Доста ми харесаха и моделите на JBL на които задните тонколоните са с батерия и се откачат от основното тяло когато искаш да ги ползваш. За съжаление в магазина няма грам акустика и няма как да тествам дали са добри. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 10, 2023 Share Posted May 10, 2023 И на мен ми допадат. Но са много стар модел. Аз лично гледах модела Multibeam, но не съм го чувал как звучи. @RaptoR го похвали. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 16, 2023 Share Posted June 16, 2023 Какви кодеци е важно да притежава един soundbar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2023 Author Share Posted June 16, 2023 Основните за филми - Dolby и DTS. Защо питаш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 16, 2023 Share Posted June 16, 2023 bose 900 vs jbl bar 1000, който сега е намален в ЕМАГ за 1800 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2023 Author Share Posted June 16, 2023 Ако ще избираме само по декодерите, то JBL-ът е по-добър вариант. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 16, 2023 Share Posted June 16, 2023 Ами Това е единствения soundbar с wireless говорители. Малко съм скептичен към тях, защото пише че атмоса им не е добър ама стаята ми нито е висока, нито дивана е далеч от саундбара. Не ми харесва буфера защото в много голям. И реално нямам и нужда от толкова голям…. буфер. Босе ми харесва от малкото опит, който имах с него. В нета пише, че съраунда му не е добър и не си заслужава без съраунд спийкъри, които няма да си купя със сигурност. Има голяма възможност обаче да добавя малкия буфер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2023 Author Share Posted June 16, 2023 Няма такова нещо като "нямам нужда от толкова голям субвуфер". Колкото по-голям, толкова по-добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 16, 2023 Share Posted June 16, 2023 Ами комшиите отдолу? Да не говорим че говорителя е насочен именно надолу хахаха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 16, 2023 Author Share Posted June 16, 2023 Ти колко силен мислиш, че е тоя суб? Почти няма значение накъде е насочен говорителя при субвуфера. Човешкият слух трудно може да локализира звуци под около 120Hz. Не знам на колко е сложен кросоувъра при тоя саундбар. По-голям ефект ще имаш ако отделиш субвуфера от земята с нещо, отколкото ако не му е надолу говорителя. Също така, високо-честотните звуци се чуват повече при комшиите, отколкото басите. Не случайно чуваш телевизора на бабата в съседство. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 16, 2023 Share Posted June 16, 2023 На босе буфера е много хубав. Малкия има страхотен звук. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts