Jump to content
BulForum.com

Дървено легло "втори етаж"

Recommended Posts

Здравейте,

Преди години направих легло за синът ми, и поради липса на място в жилището, леглото трябваше да е "на 2-рия етаж". За направата му съм използвал само качествен материал /сух чам/ формован, шлайфан и лакиран, и една плоскост ПДЧ /за "дъно" и задна стена/. Тогава все още се продаваха дюшеци и затова леглото е с дюшек. Реално е ползвано като легло около 4-5 години. От тогава насам го ползва 1 път на 3-4 месеца котаракът да спи на високо. Единствено лека надраскано е едно от стъпалата, от което се засилва да се качва (вижда се на снимката)... Може да се оправи за 15 мин с една шкурка...

Конструкцията е изключително сериозна, аз съм се качвал на него (бях 95-96 кг. тогава)! Подсилено е с "ъгли" както самото легло, така и стълбата!

Спалнята ми стои отдолу под леглото за икономия на пространство. (на снимките се вижда таблата на спалнята) И никога не съм се притеснявал кой спи отгоре над главата ми!

Размерите се виждат на първата снимка. "Махнах" плакатите от стената, за да е по-видимо леглото.

Леглото е подходящо за постоянно ползване от човек с височина до 1.70м и тегло до около 60-65 кг. Идеята на долния "рафт" беше да може да се доработи с един обикновен плот за бюро или да може да се поставят под / над него шкафове и / или гардероб.

653257.jpg

653258.jpg

653259.jpg

Понеже е безсмислено да стои и да събира прахоляк, решихме да го продадем.

Разгледах сайтовете за мебели, но понеже моето съм си го мислил / конструирал сам, няма как да намеря подобно.

Цената която смятам че е разумна е 150 лева. В нея влиза и разглобяване до степен да може да се транспортира (мести по коридорите).

При интерес - допълнителни снимки или оглед на място.

Поздрави :beer:

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...