Runner Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Може ли някой да ми каже, от къде да си купя преходник DVI мъжки към HDMI женски, но да е сигурен, че ще пренася и звуковия сигнал. Вчера купих цял кабел от Мултирама - не стана, днес си купих само преходник от Конрад - пак не стана. Поръчал съм си от ибей специалния преходник на Ати, който пренася и звука, но не ми се чака един месец. Ако някой ме насочи или ми даде назаем такъв преходник от видео картата му, за да пробам дали ще стане, ще съм много благодарен! Моя преходник към видеото (4850) е DVI-VGA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Доколкото съм запознат, DVI интерфейса не пренася аудиосигнал, така че със стандартен преходник май няма да се получи. Някои карти изкарват и аудио през DVI-то, но за тая цел ти трябва специализиран преходник, от рода на този, дето си го поръчал. П.П. Всъщност с горното май не казах нищо ново, дето не го знаеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 Ще ползвам тази тема, за да задам подобен въпрос: Имам един сет топ бокс за ефирна телевизия с HDMI изход. Идеята е от време на време да мога с преходник към VGA да изкарвам сигнал, който да се гледа на стари монитори само с VGA вход. Потърсих си подобен преходник, но май не е това, което намерих, понеже това май прави обратното (от VGA преобразува и вкарва на HDMI вход). Намерих и едно с отделен кабел за аудиото (което мога да пусна отделно, не на монитора), но и то май е същото като онова предишното - взима от VGA сигнал и го прави за HDMI вход (освен това HDMI-то е в мини версията). Някой може ли да ми даде малко повече информация това, дето го искам дали става и има ли някакъв преходник на поносима цена? П.П. Поне това, дето са писали в описанието " Input: HDMI 9 Pin Male / Output: VGA 15 Pin Female + 3.5mm Audio Jack" така си го интерпретирам...чудя се да не би да бъркам случайно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 Ще ползвам тази тема, за да задам подобен въпрос: Имам един сет топ бокс за ефирна телевизия с HDMI изход. Идеята е от време на време да мога с преходник към VGA да изкарвам сигнал, който да се гледа на стари монитори само с VGA вход. Потърсих си подобен преходник, но май не е това, което намерих, понеже това май прави обратното (от VGA преобразува и вкарва на HDMI вход). Намерих и едно с отделен кабел за аудиото (което мога да пусна отделно, не на монитора), но и то май е същото като онова предишното - взима от VGA сигнал и го прави за HDMI вход (освен това HDMI-то е в мини версията). Някой може ли да ми даде малко повече информация това, дето го искам дали става и има ли някакъв преходник на поносима цена? П.П. Поне това, дето са писали в описанието " Input: HDMI 9 Pin Male / Output: VGA 15 Pin Female + 3.5mm Audio Jack" така си го интерпретирам...чудя се да не би да бъркам случайно... И двете ще ти свършат работа, описанието отговаря на това което искаш. Има си го и написано в първият линк Suitable for All HDMI input device (like PC, DVD, PS3, Xbox360, etc ) and VGA output device (like monitor, projectors, etc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 И двете ще ти свършат работа, описанието отговаря на това което искаш. Има си го и написано в първият линк Suitable for All HDMI input device (like PC, DVD, PS3, Xbox360, etc ) and VGA output device (like monitor, projectors, etc) Ама не е ли обратното?? Сет топ боксът не се ли явява HDMI output дивайс, а монитора - VGA input дивайс? Нещо не го схващам... Нали изходът на сигнала реално "излиза" от бокса, а влиза в монитора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 Ама не е ли обратното?? Сет топ боксът не се ли явява HDMI output дивайс, а монитора - VGA input дивайс? Нещо не го схващам... Нали изходът на сигнала реално "излиза" от бокса, а влиза в монитора? И ти си прав, но те го разглеждат от страната на кабела, та за него HDMI е input, a VGA е output, точно това което те интересува и теб Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 14, 2014 Share Posted May 14, 2014 Мисля, че упражнението няма да завърши с успех, защото приемникът ти е на 50Hz, а мониторът /в масовия случай/ иска 60Hz. Някъде го бяхме дъвкали - и аз исках да пускам приемник на монитор и освен размазано и не на място лого при стартиране, друго не видях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Много от сет-топ-боксовете с HDMI-изход предлагат конфигуриране на изходния сигнал до 1080i/60Hz и вече зависи каква резолюция поддържа монитора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.