netrootbg Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 като цяло търся автомат и с друг цвят кожа но колата е доста добра и запазена и мога да направя компромис http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11437634570552389&slink=a67tw8 Прекалено голям компромис е това. Най - голямата ми грешка беше, че моята не си я взех автоматик. Никога повече не бих си взел кола с ръчни скорости. Няма значение колко добро попадение е. Удобството просто е несравнимо. Само човек шофирал повече време автоматик ще ме разбере. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Off/ Това с тая газ като някаква мания ми се струва и се чудя дали е така и в световен мащаб. Хората направили кола да върви на бензин, а тука всяка втора кола вече газифицирана - даже си мисля, че и ако цената на газта беше еднаква с тази на бензина, Васко пак щеше да си я газифицира...просто май е влюбен в тази манипулация...и в комбитата разбира се.. ...(прочетох за хора ама ще вземат ли клиент с монтаж от друго място)... @Чефо няма резон да му откажат проверка кое-какво, дори и да е слагана другаде.Ми, че мания е, специално си търсих бензинова кола, та да и сложа газ. То не че на печка не може, ама друго си е да мислиш за екологията Зависи, може и да му откажат. Ако е Ланди пък сервиза е на Брц спокойно могаът да го порежат. Пък в София си е практика, ако друг ти я правил да си те пращат при него.Както се писа по горе възможно е тоя разход да е нормален. Другото не е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 То не че на печка не може, ама друго си е да мислиш за екологията Каква екология по - точно? Въглеродните емисии от газта са почти същите като на бензина. Когато сметнеш, че и колата гори повече като количество гориво, нещата се изравняват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Марка нещо, кубатура и мощност, че да не се окаже, че разходът е горе долу нормален.Фюжън. 2600 кубика, 100 коня. Тва ми е написал баща ми. Ама казва, че разликата с каталожните данни е Огромна. Сега говорихме и му казали, че големия разход идвал от съединителя. За смяна е Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 То не че на печка не може, ама друго си е да мислиш за екологията Каква екология по - точно? Въглеродните емисии от газта са почти същите като на бензина. Когато сметнеш, че и колата гори повече като количество гориво, нещата се изравняват. За екологията беше ирония... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 30% ли е скока в разхода на газова инжекция? щото по-разни места твърдят че 30% надолу са емисиите за евро 2 и 3 коли а и всеки който НЕ кара дизел е чудесен човек, няма по-гнусно нещо да спреш зад дизел на светофар в България... това е живо наказание, да не говорим като пешеходец какви неща вдишваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 При мен скока е около 10% в + в разхода. За България иначе е нормално, да е махнал ЕГР, ФАП ако има и задължително някоя дюза да лее та зад него да става облак дим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 В тоя ред на мисли...като цъкнем на линка в мобилето, дето го е дал Васко, след това цъкнем на линка под заглавието на обявата и прочетем техническите характеристики на модела и стигнем до тоя ред... Разход на гориво - градско 19.6 (17.9) Литра/100 км ....туй ще рече ли, че след като си сложи бутилката в багажника вече ще му гори градско над 20? Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 В тоя ред на мисли...като цъкнем на линка в мобилето, дето го е дал Васко, след това цъкнем на линка под заглавието на обявата и прочетем техническите характеристики на модела и стигнем до тоя ред... ....туй ще рече ли, че след като си сложи бутилката в багажника вече ще му гори градско над 20? Да. Зависи и как я кара де, но е почти сигурно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Не ми се вярва да си вземе 8 цилиндрова S4-ка и после да я кара на 1500 оборота...всъщност знам ли - едно време даже и Виден го биеше на картинг, аз пък биех Виден и те така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 След първите 3-4 месеца намалят изпълненията бая общо взето свикваш с колата и не ти прави впечатление... поне на мен така не ми прави никакво... и общо взето разхода си е нормален - говоря ако си вземеш малко по-мощна от предишната кола и не искаш да си "новия Михаел Шумахер" и т.н. да се мислиш за безсмъртен на всеки светофар. Иначе ся разгледах сайта на БРЦ... 2200лв 6цил ОБД... вай вай .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 ...общо взето свикваш с колата и не ти прави впечатление... поне на мен така не ми прави никакво... Че к'во пък впечатление да ти прави...ние с тебе какви коли имаме...ежедневки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Ми спрямо 50% от автопарка са по-добре... все тая, имах предвид, че ако си нормален човек, а не някакъв "пилот" колко да се засиваш и да караш все ... просто човек свиква и си се вози айляк - или аз вече съм станал ебати пенсионера Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Прав си - сигурно си станал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 И сега ще попитам - какво ѝ е на газта? Не знам колко хора карат на газ, но аз съм карал дизел, бензин, бензин с газ, почти нов дизел и сега когато купувам кола, ще купя бензин и ще му сложа газ. Първо, излиза по-евтино като разход на 100км., защото това е водещото, който какво иска да ми говори. Газ се слага, за да караш по-тънко, който ми каже друго лъже. Интересното е обаче, това, което откривам аз - колата на газ, работи по-добре отколкото на бензин. Всичките ми коли, които съм карал на газ, са работели по-добре на газ. Моторът е по-тих, една идея по-еластичен... Чак толкова да си внушавам... Иначе нормалното покачване на разхода е 5-10% отколкото на бензин, с уговорката, че уредбата е поставена и настроена кадърно и говорим за газов инжекцион. Обикновените газови качват разхода около 15-20% и там ефектът с по-добро поведение на газ, го няма. Да, може да върви и повече, но тогава разходът е 30%+ и икономичността отива по дяволите. Като вземем предвид фактът, че водещите производители вадят вече заводски пропан и метан, няма какво толкова да ви учудва. Миналата година карах новата Октавия със заводски метан... Просто перфектна!!! 110кс. заводски метан, бутилки под колата, олекотени, отделен показател на таблото за количество и КАЧЕСТВО на метана. Смея да кажа, че вървеше по-добре от 110кс TDI, да не говорим, че мотора не се чуваше, ама изобщо. И всичко това с разход 4.6кг./100, тоест по сегашните цени около 6-7лв. на 100км. ГРАДСКО каране... Отделно, че е с 6 скорости. Абе кеф. А цената е колкото на дизелова такава. Е кое да си купиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 И сега ще попитам - какво ѝ е на газта? Нищо - абсолютно нищо, просто изразявам собствено мнение и нямам нищо против всеки да си кара с каквото си иска, пък ако ще и вода да налива. Газ се слага, за да караш по-тънко, който ми каже друго лъже. Естествено. Не виждам кой ще тръгне да си усложнява живота...да дава пари, да преработва колата си, да я настройва, че и за "бонус" да има по-малък багажник...и поне на теория - с малка бомба вътре. ...колата на газ, работи по-добре отколкото на бензин. Всичките ми коли, които съм карал на газ, са работели по-добре на газ. Моторът е по-тих, една идея по-еластичен... Чак толкова да си внушавам...... Е тука само мога да кажа, че доста си внушаваш...ама доста - при добра уредба и настройка може почти да няма разлика, но да кажеш, че с газ работи по-яко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Не е по-яко, впечатлението е за по-еластичен и по-плавен двигател на газ, по- дълго ускорение и т.н трудно може да се обясни. На мойта кола точно това е разликата между бензин газ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Не знам, нека и други колеги да кажат дали си внушавам. Чак толко... Иначе категорично съм против бутилка в багажника - аз съм го решил лесно. Така и така не возя резервна гума - бутилката е там. Нито се вижда, нито ми пречи. Нече возя нещо обемно всеки ден, но веднъж да се наложи и да не мога да го кача, заради бойлера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Не бих платил на някой да ми докара кола която не съм виждал, но като цяло с оглед на скрапа който излиза тук в България варианта за докарване от Германия май е най-удачен. Прекалено голям компромис е това. Най - голямата ми грешка беше, че моята не си я взех автоматик. Никога повече не бих си взел кола с ръчни скорости. Няма значение колко добро попадение е. Удобството просто е несравнимо. Само човек шофирал повече време автоматик ще ме разбере. Карам само автоматици от мноого време, в момента това ми е дилемата, колата наистина е страшно запазена, тоя двигател с ръчка е доста по приятен но май не ми се кара ръчка, другото е бялата кожа, тва нещо се зацапва и от дънки само ще го мисля още няколко дни но май няма да е тая като цяло. В тоя ред на мисли...като цъкнем на линка в мобилето, дето го е дал Васко, след това цъкнем на линка под заглавието на обявата и прочетем техническите характеристики на модела и стигнем до тоя ред... ....туй ще рече ли, че след като си сложи бутилката в багажника вече ще му гори градско над 20? Да разхода на почти идентичен двигател в а8 4.2 е около 20-22 но там купето е по-тежко, да кажем 20/100 градско, в момента 3-ката ми гори 16/17 като цяло двигателя си е старичък и почти неразрушим в8 който не блести с голям вървеж но пък съм пристрастен и винаги съм искал такъв в това купе. пс : иначе естествено че е заради цената който го отрича определено лъже, няма как колата да работи по-добре на газ и най-вероятно скапва мотора по-бързо но надали ще я търкалям 100К км за да разбера, чесно казано не ме вълнува кой какво мисли в крайна сметка не се чувствах по-голям масон като карах по-ново бмв дизел Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Личното ми мнение е, че газта не износва, а напротив - запазва двигателя, сравнено нашия бензин. Присъствал съм на разглобяване на два еднакви мотора /Мегани/, едното от които карано на газ, а другото само на бензин. Бензиново имаше много нагари, докато това с пропана лъщеше! Може би не е много точно сравнението, но пак казвам, че с оглед на нашите мръсни горива, май газта е по-малкото зло. На 406-цата, преди да ѝ сложа газ, през 2 месеца се налагаше да чиста стъпковия мотор, защото ставаше целия в сажди. След газовата, съм го чистил 2-3 пъти общо. И в двата случая му е заложено да се "смазва" от картерните газове, тоест ясно видях ефекта на двете горива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Амии вариант течна фаза ? Не са ли пак към 3к ? Злобиле ти щом имаш пари за тая кола ще намериш и за ГИ.Романо и Ланди не са ли по добри от БРЦ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Romano не, а Landi - зависи. @jijane да каже как е клякало едно прехвалено Romano. Течната фаза става много сложна, а и не знам кой ще може да я монтира... Като цяло на течната фаза са им чувствителни помпите... 3000лв. е адски много за ГИ, каквото щете ми говорете. 1500-2000лв. звучи доста по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Да предположим, че Васил вземе Ауди-то от обявата и реши да си сложи течна фаза. Тогава трябва да си приготви почти половината от цената на придобиване, за да си сложи течна фаза. Аз не познавам човек, който би дал 6-7000 лева за газова уредба. Тая С4-ка върви много добре, независимо че има малко над 100 коня загуби в трансмисията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 За Романо на 3-ката ми искаха почти колкото БРЦ а приятели ми казаха че не са много доволни и се отказах. Относто 3-те К лв за монтаж не са проблем ще ги избия бързо от разликата газ/бенз но ако може да се мине по тънко що пък не Отделно сервиза на БРЦ не е като да са супер обяснителни а като даваш 2К+ се очаква да ти обяснят това онова, бях и до сервиза на Ланди до митницата, тях ги отсвирих доста бързо щото ме претупаха все едно ми продават нещо за 10лв..... Относно течна фаза на тоя двигател няма смисъл, реално не е сложен за газифициране. пс: загубите от автомат и 4х4 са близо 30% мерено е но не ме бърка колата си има своя чар и не е задължително постоянно да е в лютеницата, с-ките си имат и други плюсове освен вървежа. но най-вероятно ще търся автомат, ако няма Б6 може евентуално да прежаля още малко пари и да е Б7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Фюжън. 2600 кубика, 100 коня. Тва ми е написал баща ми. Ама казва, че разликата с каталожните данни е Огромна. Сега говорихме и му казали, че големия разход идвал от съединителя. За смяна е Както и си знаех. 1600 кубика е колата. Баща ми нещо се е объркал. Ще му кажа за тия сервизи. Били са я гледали. Всичко било нормално, но съединителя боксувал. Разправя ми, че и на бензин горяла 11, 12 градско. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.