Jump to content
BulForum.com

Клуб Простак

netrootbg

Recommended Posts

Да ве... иска да ме блъсне... що не. И аз така мисля, нищо че там е предвидено за 2 коли, нищо, че като свършва стеснението навива волана на дясно та да влезе още в моята лента ... той има оправдание ... пътя си е негов.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Един въпрос към каращия имам аз :D Що шариш така ? Чудиш се в коя лента ли си какво ?  Не се заяждам просто ми е интересно. 

Не шаря, младежо, минавам си в лява лента, но предугаждам, че тъпата патка ще ми влезе без мигач отпред още след като виждам как таксито го прави. Съответно ги оставям да минат. Преди това пък заобиколих шофьора на буса на ЕКОНТ, не ми се искаше да го блъскам. 

Нито той шари, нито оная засече учебната кой знае колко...дори и стоповете не светнаха.

Така си мислиш само. Не си личи добре от клипа. Стоповете не светнаха, защото детето кара с 30 без газ. Представи си сега, че е нормална кола и както нормално по това нанадолнище се ускорява какво се случва. Пред очите ми по същия начин, но на следващия завой вътре в тунела, един кретен така засече друга кола и се праснаха в движение (строши му мигача и стопа си), та после се и гониха, защото оня или не осъзна, че удари човека, или се опита да бяга. 

бързо качвай клипа с удара :)

бива ли баш най-интересния клип да не качиш?

Вие мислите ли, че ако го имам заснето, няма да е качено?!?!?  :grin:

Няма да се учудя, ако точно в този момент китаеца е решил да не записва.   :lol:

Случката е от мнооооого преди да се появи китаеца... Че бях и с отворени прозорци и чух как изпращяха пластмасите... 

============================

За сметка на това обаче днес Господ ми изпрати идентичен случай в подкрепа на думите ми.  :laughing:

Ето какво се получава, когато натиснатата кола НЕ е учебна. Наблюдавайте червеното Пежо....

https://www.youtube.com/watch?v=OJRKHgglLAU

Русата мацка в Полото ми напълни душата... Мисля си, че ако можеше да достигне косата на патката в Пежото, щеше да осткубне поне 2 кичура.... :grin:

А в Пежото имаше нещо... Натъртвам - НЕЩО. Някакво чорлаво създание от женски пол, с ръце на 2 без 10, стискащи до кръв и тъп, овчи поглед на 12 часа (носа, пардон, клюна - на 10 см от горната част на волана)... Не мисля, че това нещо изобщо някога ползва огледалото за обратно виждане, камо ли страничните. Както обичам да казвам за такива - свободен електрон...   

Рекох, че ако не е дала мигач, разбирам , защо е проблем. Но ако е дала мигач, селянката е в Полото. Първо не спазва дистанция, второ се опитва да изпревари отдясно.

второ се опитва да изпревари отдясно.

Именно. Ясно се вижда на клипа, че полото се престроява в дясната лента точно с цел да изпревари пежото отдясно (надявам се не трябва да се обясняваме колко е забранено това), а пежото в същото време се опитва да освободи лявата лента (след като очевидно се намира в нея след ляв звой на светофара), за да могат другите "бързаци" като Виден  и въпросното поло да го изпреварват. Та в случая  не знам точно той на какво се кефи, ама последния, който е в някякво нарушение и неправилно шофиране е въпросното пежо.

Жената искаше да си завие надясно (както и направи впоследствие), даде мигач и освободи лявото платно...или пък сигурно трябваше да си остане отляво и да пропусне бързото поло да я мине отдясно и чак след това да завие? Не знам...не ги разбирам тия работи...

П.П. Утре и аз отивам на преглед с тях. :stfu:

Кое дясно бе, Пламене? В училището ли? Тая почти се качи на капака на Полото. Без значение какво и защо, Полото се престроява с мигач в дясно платно. Почти едновременно с това върху него с прословутото едновременно навиване на волана и включване на мигача се врязва патката. И то не само й се качва на капака, но бие яко спирачки пред нея. Каквото и да планува девойката с Полото, Пежото строшава де що има порцелан. 

=============

Весо, прегледите си извършват в Йегерхоф... Предвид обаче колко "бурна" реакция имаше на предложението ми тази вечер да сме там, май ще се преглеждаме форОмно, мисири... 

И двете коли дадоха десни мигачи едновременно с разликата, че полото беше толкова нервно, че заедно с мигача направи рязка маневра вдясно, докато пежото даде мигач и започна лека полека да се изнася вдясно, което за мен е по-правилното, защото аз няма да дебна постоянно всеки нервак кога рязко ще кривне нанякъде с току що включен мигач. А стоповете на пежото, които се видяха, бяха единствено заради колата пред нея, която завиваше надясно и беше намалила преди пресечката...или може би трябваше да я надъни директно заради нервното поло отзад?

Разбра ли ме какво казах? Десен мигач...секунда-две и чак тогава правѝ маневрата в нужната посока - това е предвидимото, а не десен мигач и още в следващия миг си на 2 метра вдясно...после иди обяснявай, че си бил включил мигач.

Говорим по принцип - онази в пежото просто действа по-бавничко и рефлексите са й по-бавни, но напълно предвидими. Когато на човек рефлексите му се разминават драстично от тези на друг участник на пътя, автоматично трябва да приемеш, че има някакъв проблем с колата/шофьора (може напр, да се оглежда за някоя улица и да е разсеян) и трябва да третираш тази кола като учебна (примерно) - разбирай...с внимание от твоя страна и да спазваш дистанция от нея.

Разбра ли ме какво казах? Десен мигач...секунда-две и чак тогава правѝ маневрата в нужната посока - това е предвидимото, а не десен мигач и още в следващия миг си на 2 метра вдясно...после иди обяснявай, че си бил включил мигач.

Някакви глупости говориш. Това важи в пълна сила за другарката в Пежото, съгласен съм. 

По тая "логика" трябва да линчуваме Коста за клипа с Пасата от вчера... 

Видене, вече съм убеден, че трябва да ти вземат книжката. Полото е автомобилът, който е в ДРАСТИЧНО нарушение и се опитва да прави ЗАБРАНЕНИ и ОПАСНИ маневри на пътя. Пежото си кара съвсем нормално и като гледам 100% по правилник, което е наистина рядко срещано явление. Пежото извършва правилната маневра и то по правилния начин - бавно и без резки движения. Полото прави не само забрананено изпреварване отдясно, но и в твъреде рисков състезателен стил. Ако това не си разбрал ... заеби.

Кажи само де ще се преглеждаме, че аз не разбрах :) Не ми се иска да изпусна прегледа :) Ае лека и мека , че аман от тъпотии :)

В Йегерхоф според мен е правилното място за такива прегледи 

Весо, прегледите си извършват в Йегерхоф... Предвид обаче колко "бурна" реакция имаше на предложението ми тази вечер да сме там, май ще се преглеждаме форОмно, мисири... 

Аз бях там днес и мога да потвърдя че литровата кана октомврийска бира е супер!

Иначе на клипчето не виждам нищо особено, освен че онази реши да кара така, сякаш ще завие надясно веднага след поликлиниката а не към офиса на N3 ама както и да е. Сигурно и аз щях да се нервирам като ми кара отпред с 30 ама тя явно толкова си може, по-хубаво да не я напъваме, че ще стане беля. 

Видене, вече съм убеден, че трябва да ти вземат книжката. 

Хахахахахаха ... искам в ей този момент да видя лицето на Виден докато го чете :)