plameni Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Как да паркираме: - върху пешеходна пътека; - и в зоната на действие на пътен знак В27 и допълнителна табела Т5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Този е мега нагъл. Май има и трето нарушение, ако това червеното е пожарен хидрант. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Този е мега нагъл. Май има и трето нарушение, ако това червеното е пожарен хидрант. Вече не е в нарушение. Преди време в Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив, мисля че имаше изискване за минимум 10 м отстояние. Сега йезуитски е написано: Чл. 4. (1) Престоят и паркирането са забранени във всички случаи на чл.98 от ЗДвП. (2) Престоят и паркирането са забранени и: 1. На таксиметровите местостоянки, определени с решение на Общинския съвет, с изключение на регистрираните таксиметрови автомобили. 2. На служебни паркинги, разположени на общинска територия, освен в случаите на писмено съгласие на ползвателя. (3) Освен в случаите на ал.2 паркирането е забранено и: 1. В паркове, градини и зелени площи, освен в случите, когато на територията им има специално обособени и обозначени за това места. 2. Пред стълбища и проходи, входове и изходи, около туристически и исторически места, спортни съоръжения и др., които са пешеходни зони, когато се затруднява движението на пешеходците. 3. Около съдовете за смет по начин, възпрепятстващ сметосъбирането. 4. Около противопожарните кранове по начин, възпрепятстващ използването им. Ако си нямаш работа, върви доказвай, че в момента баровеца възпрепятства използването... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 ...върви доказвай, че в момента баровеца възпрепятства използването... Преди време гледах едно "ненашенско" клипче - един беше спрял точно пред пожарен кран, а на отсрещния тротоар къщата гореше ; пристигна пожарната кола, ония спряха на улицата успоредно до него, счупиха му двете странични стъкла, прекараха маркуча през купето му до пожарния кран и след като го свързаха, започнаха да си гасят пожара. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Преди време гледах едно "ненашенско" клипче - един беше спрял точно пред пожарен кран, а на отсрещния тротоар къщата гореше ; пристигна пожарната кола, ония спряха на улицата успоредно до него, счупиха му двете странични стъкла, прекараха маркуча през купето му до пожарния кран и след като го свързаха, започнаха да си гасят пожара. A колата заприлича на аквариум защото изпускаше от снадката Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 (edited) Мисълта ми беше, че не се разчита на метърче и хронометърче, а пак на нечия преценка, особено когато няма ясно дефинирани и публично обявени критерии и предписания. И сега фишовете падат като гнили круши в съда, та какво остава за евентуален фиш по тази точка. EDIT: В наредбите на някои градове има вписано фиксирано разстояние и то варира от 2 до 10 метра. Не ми е много ясна идеята, всяка община да решава как да формулира забраната. Като знам какво гласи Пловдивската наредба, трябва ли предварително да се запозная с Шуменската или Варненската, за да не остана изненадан, ако ще ходя в тези градове. Може би е време да влезне в Закона... Edited October 31, 2013 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Е те така се гаУиУа с БМВ! Класика! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Тоя дали беше тръгнал да си влиза във входа с колата, не знам: А за тоя 'убавец какво ще кажете (те са 2ма де, но червеният е по-фрапантен случай): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Достоен носител на значка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Достоен носител на значка 2 в 1 - на тротоара и на пътеката едновременно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Хахахаха верно този е велик просто Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 (edited) Добре,а забелязвате ли как някакъв друг на първата снимка си е оставил колата на тротоара точно до Елеа-та?!?!?!Тротоара просто става неизползваем Edited December 14, 2013 by galaxi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 Всяка вечер този тротоар е почти неизползваем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Че не можете, като минавате, да им рисувате по един х♚й на стъклата ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Ъхъ... Особено кога отпред са подредени ония мити бентлита, брабуси, поршета и прочее лъскави тараляски Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Тъкмо, унижението е по-голямо. Днес един Лексус оцветих. Ше ги еба и тъпите кранти, тва че са отишли на козметик, не значи, че могат да запушат 4(!) коли. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 23, 2014 Share Posted February 23, 2014 (edited) На някой му е писнало повече отколкото на мен... Respect! Edited February 23, 2014 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 23, 2014 Share Posted February 23, 2014 КЛАСИЦИ: ПОСРЕД лентата към изхода от паркинга!!! Втори път виждам такова чудо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted February 23, 2014 Share Posted February 23, 2014 Цял ден ме мъчи екзестенциалният въпрос - простак ли съм, след като не пуснах един черен джиБ да мине, след като бях в най-лява лента, карах с максималното разрешено ограничение(80км) и щях да завивам наляво? Не че това спря гъза да ме заобиколи от дясно и да мине пред мен, карайки с около 120.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 23, 2014 Author Share Posted February 23, 2014 Цял ден ме мъчи екзестенциалният въпрос - простак ли съм, след като не пуснах един черен джиБ да мине, след като бях в най-лява лента, карах с максималното разрешено ограничение(80км) и щях да завивам наляво?Не си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 23, 2014 Share Posted February 23, 2014 Ми... то и аз съм гъз щото оставих една Хонда в средната лента, след като нарочно ускорих по бул. Санкт Петербург в най-дяснта, защото той искаше да ми пресече пътя "рацерски" преди светофара на Лаута... и кво ... да го зарежда ей така ... ми нье ... включително и един съсед до офиса с черно бНв дизел с 3 тона смола и сполери ... който брутално ме засече в тунела отивайки по посока Тримона ... ми ... надух му клаксона изперварих си го (в лентата в която си бях след като се дръпна, щото искаше явно да се дърпа с няква а8-ца ама не си погледна огледалата и щеше да ме отнесе - и да имам включени дневни светлини) и след това го затворих в лентата като стигна до спрял в най-дясна лента бус ... щото пак се опита без мигач да се изнесе пред мен... просто не мога да ги трая тия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 23, 2014 Share Posted February 23, 2014 Ми той за това Злобила реши да кара хлопел вместо да си купува ново ауди Да не му пука като ги застъргва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 хлопел Кво е туй? А иначе ким няма ли вече да спре да се излага и парадира с това инфинити из целия град?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Еее, не е сложиш спинърите... тогава хваща окото като преди 5г. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted March 30, 2014 Share Posted March 30, 2014 Точно това не е на ким, а на собственика на стопа отстрани, той има същото, някакъв арабин с гола глава беше Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts