samkijot Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 доставчик - bulsatcom компютър - notebook Compaq Presario CQ56 рутер - TP-LINK TL-WR740N посочил съм най-горе трите "компонента", за наличието на интернет свързаност, защото и на старото, и на новото място те са същите т.е. нищо не е сменяно ... а проблема е, че няма интернет, когато се използва рутера. с кабела директно в компа нет обаче има. когато се ползва рутера(пробвано е и с друг лаптоп, но резултата е същия), на WAN статуса в настройките - където трябва да изпише IP, DNS-ите и общо взето да си вземе настройките от ISP-то, изписва, че WAN порта не отчита свързан кабел към него. взех рутера в нас и го пробвах на cooolbox. всичко си беше ОК - портовете си работят(WAN порта си бачка), взима си настройките автоматично, има интернет свързаност. елеминирах като причина маршрутизатора. снощи взех и лаптопа да пробвам - при мен няма такова нещо като WAN port is unplugged. ноутбука и рутера си работят на 6. остава да е интернета ... обаждах се на поддръжката и те казаха, че нищо не могат да направят, след като има интернет, когато кабела е закачен директно през LAN порта на лаптопа. и са си прави. питах познати, дето разбират повече от мен от лан мрежи и компютри, та единственото, което един от тях ми каза(след като му обясних ситуацията) беше, че е възмжно проблема да е в кабела, който използват от булсатком - колко е бил дълъг, какво качество бил и че ако е лошо качество, рутера сега не може да върже през WAN на 100Mbps и трябвало да му се намали скоростта през WAN, но пък точно този рутер в настройките няма такава опция. еми ... това е горе-долу. който има някакви предположения, да казва. аз вече съм пас Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 От "странните проблеми" в темите ти от последните няколко месеца, касаещи всеки един компонент в компютъра - от монитора...до дяловете на харда, оставам с впечатлението, че просто си голям "късметлия". За този ти проблем, единственото което се сещам е да разменяш кабели (както те е посъветвал и онзи). Аз самият преди време имах подобни чудения защо един път при едни обстоятелства имам мрежа и нет, а друг път нямам - оказа се кабел...и то не повреден, а неправилен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 5, 2012 Author Share Posted July 5, 2012 От "странните проблеми" в темите ти от последните няколко месеца, касаещи всеки един компонент в компютъра - от монитора...до дяловете на харда, оставам с впечатлението, че просто си голям "късметлия". За този ти проблем, единственото което се сещам е да разменяш кабели (както те е посъветвал и онзи). Аз самият преди време имах подобни чудения защо един път при едни обстоятелства имам мрежа и нет, а друг път нямам - оказа се кабел...и то не повреден, а неправилен. а бе, не съм само аз късметлията ... тоя проблем не е мой, а на един приятел ... ама кво да направя, кат' тея мои приятели са ме "дамгосали" като разбираш от компютри и все на мен звънят няма как да сменя кабела ... защото той е част от трасето на bulsatcom. става въпрос за външния кабел, който влиза в WAN, а не за вътрешние LAN кабел. п.п. моят проблем е само онзи със сменения процесор, при който OS не ще да бутне при "студен старт" всички други "странни проблеми" са на приятели, познати, съседи ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Проследи кабела до суича и го разгледай там. Да не би умниците да са го кримпнали грешно. Някои карти сами си "подреждат" кабела и нет има, но рутера може да не е толкова "умен" и да не може. И не е само твоя приятел с подобен проблем. Тези дни четох в друг форум и там проблемът е същия, но се е появил след смяна на рутер. С Linksys от класическата серия си работи, слагат TPLink или D-Link, не помня точно, и нещата увисват. Просто приеми, че монтажниците са малоумни и проследи кабела. Да не говорим, че имат навика да цепят кабела за двама абонати, вместо суич, ако идва от далече и там може да са омазали нещо. Edit: Преди да тръгнеш да се катерия, я погледни дали кабелът, който идва при твоя приятел е правилно кримпнат? Да не е там проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 5, 2012 Author Share Posted July 5, 2012 Edit: Преди да тръгнеш да се катерия, я погледни дали кабелът, който идва при твоя приятел е правилно кримпнат? Да не е там проблема. т.е. кабела след суитча, така ли>? а аз как да го видя откъм кутията какъв е кабела? трябва да се катеря по блоковете ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Не, първо виж този, който включваш в рутера. Може той да не е кримпнат правилно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 6, 2012 Author Share Posted July 6, 2012 оказа се кабела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.