t_tunchev Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Колата ми е Опел Вектра 1.6 - 101 коня ,година на производство 1996,данъка ми е 140 лв.,всеки като му кажа се стряска.В интернет проверих и се оказа,че на тази кубатура трябва да е около 30лв. Преди малко говорих с един приятел,платил си данъка за Опел Астра 1.6 (101к) - 23лв. и ми каза,че единствено в Бургас 101 коня влизали в "големия" данък.Тези дни като съм малко по-свободен ще ходя на място да проверя.Откакто е взета колата все се плаща около тази сума.Въпроса ми е има ли хора,които имат същия "проблем" и плащат такава сума за стара кола ? Данъка възоснова на какво се изчислява,година,кубатура ? Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Дънъка на моята е около 200 лв., но тя е с малко повече коне. Странно е, че за твоята плащаш цели 140 и според мен в данъчното са допуснали някаква грешка, когато са й записвали данните. За сверка - за другата ми кола (пасат 90 коня с катализатор) плащам данък около 20 лв. За твоята, хайде да не е 20 лв., ама цели 140 ми се вижда доста сбъркано - не е зле да питаш в самото данъчно защо ти е толкова голям данъка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Тунчев, къде си бе, разбойник! Играеш ли Л2 още? Идвай при нас. За тая кола макар и над 100 коня това са много пари. Аз съм 131 (е тоя единият кон ни струва около 20 лева на година), колата е 2003-та и плащам малко над 190 лева... В началото плащах 300. Така е в Абсурдистан - купуваш нова кола, съсипваш я из коларските ни пътища и те дерат за данък, а селтакът с Джугана, който хем троши пътя, хем трови света плаща 8 лева на година.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 А колко киловата е? Тук: http://www.epi.bg/calc_danak_auto.php?upower=101&cbb_kskw=0&cbb_ykoef=2&submit=%CF%F0%EE%E4%FA%EB%E6%E8 - съм цъкнал 101 коня, дава, че данъка е около 40 лева на година.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 А колко киловата е? Тук: http://www.epi.bg/calc_danak_auto.php?upower=101&cbb_kskw=0&cbb_ykoef=2&submit=%CF%F0%EE%E4%FA%EB%E6%E8 - съм цъкнал 101 коня, дава, че данъка е около 40 лева на година.. толкова е де...от 102 коня вече е дРъво. А ако е между 0 и 5 години....вече дървото е влезнало...някъде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.