PinHead Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Здравейте, дълго време ползвах един кабел dvi->hdmi за да прехвърлям сигнала на тв. Въпроса е там че на ТВ ми изгоря платка на HDMI входовете и вече не мога да ползвам HDMI. Но пък VGA входът му си работи, та се чудех дали въпросния кабел може да се ползва в обратна посока, т.е. да го вкл в хдми изхода на видео картата и с един преходник dvi-vga да си ползвам пак ТВ-то. За съжаление монитора ми също е само с аналогов вход и сега ми се налага да ползвам и тв през аналоговия а на видеото имам само един DVI изход. Понеже не ме бива много в обясненията прилагам и схема на хитрия ми замисъл Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Здравей, Няма да можеш да направиш това, HDMI не подържа аналогов сигнал RGB. Преходника DVItoVGA е само пасивен и "преобразува" само механично конекторите по форма, а всъщност видеокартата (някои, не е задължително да го прави) изкарва стандартен VGA сигнал през определените пинове на DVI - DVI-A. HDMI е вече само цифров стандарт, и в неговия конектор не са предвидени пинове за аналогов сигнал, така че задължително трябва "активен" преборазувател - електронна схема, например такова устройство: http://www.reset.bg/catalog/28/2801/2801115 само че не си струва парите (120лв) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinHead Posted June 30, 2012 Author Share Posted June 30, 2012 А ако вместо адаптера накрая към тв, сложа тази кутийка? Дават я HDMI to VGA Converter, даже и звук има. И далеч не е толкова скъпа. Имам и нужния кабел HDMI-HDMI за нея. Даже има няколко вида има и с отделно захранване, малко по-скъпи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Да, това става. Но това е търг, може да поскъпне. А и като други стоки, тази цена е нереално ниска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PinHead Posted June 30, 2012 Author Share Posted June 30, 2012 Да, това става. Но това е търг, може да поскъпне. А и като други стоки, тази цена е нереално ниска. Ами за този вид цената е 25-30$ за 30-35$ има същото, но със собствено захранване. Аз съм виждал доста едни и същи неща които при нас струват 100+ лв а в ибей са по 20-тина $, така че цената не ме притеснява. По скоро се чудя кое от двете да взема. Май ще избера това със собственото захранване, някак по-надеждно изглежда. Ето Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.