samkijot Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 някой има ли впечатления от тази кола? модел 2002-2003 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 Не много удобни седалки, леко вдървена возия, скъпа поддръжка (ако недай си боже нещо стане). Иначе е икономична кола, но не очаквай да върти гуми. Леко е нестабилна по планински завои с по-висока скорост. Предполагам е следствие на по-високия център и кофти окачване, но не е толкова страшно, все пак колата е 1.5 тона. Вътре ми изглежда все едно си се качил в товарен автомобил - широко, свободно и...празно... Преди няколко дни и се счупи заден мост (поне това се предполага, заради характерното накланяне на задните гуми) и чака да иде на майстор. Ще пиша като се разбере какво точно е за да имаш представа и от цени. До сега е правен само лагер на задна главина, като с труд и части излезе 300лв. Цялостните впечатления не са ми много добри. Не бих я препоръчал. Но имай предвид, че колата за която говоря не е моя, а на много близък мой приятел. Кара я от около година и мисли да я сменя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 18, 2012 Author Share Posted June 18, 2012 като казваш "скъпа поддръжка", били уточнил ... общо взето най-често сменяните "консумативи". Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 18, 2012 Share Posted June 18, 2012 Виж тази и тази теми мисля,че в тях са описани плюсовете и минусите на този автомобил.Замислял ли си се и за сивик 7ма генерация?Горе долу им е еднаква цената. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 18, 2012 Author Share Posted June 18, 2012 Виж тази и тази теми мисля,че в тях са описани плюсовете и минусите на този автомобил.Замислял ли си се и за сивик 7ма генерация?Горе долу им е еднаква цената. това ли се води civic 7 gen? един приятел си взе такава, ама на мен jazz-а някак си повече ми харесва, а и ще и плащам по-малък данък(неговаа сивик ако не се лъжа беше към 120 коня). иначе ми се оплакваше, че й са скъпи частите, но той пък беше си решил да е точно хонда и точка Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 18, 2012 Share Posted June 18, 2012 Това е 7ма,но има и 1.4 мотор,който е 90к.с. и е с по-нисък данък.Мисля,че само бензиновите мотори са на хонда,а дизеловите са роувърски.Частите са скъпи ако ги взимаш от Бултрако(официланият представител),там надуват цените много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 18, 2012 Author Share Posted June 18, 2012 а защо препоръчваш civic-a пред jazz-a? заради по-големия мотор ли? предполагам, че поддръжката на двете е горе-долу една и съща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 18, 2012 Share Posted June 18, 2012 Ти не си споменал какъв мотор търсиш точно Сивика е по-малък и е с 2 врати.Ако търсиш нещо с 4 то тогава jazz е за теб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted June 18, 2012 Share Posted June 18, 2012 Е как Сивика да е по-малък и с две врати като и този, който samkijot го е постнал с въпроса дали е 7-ма генерация си е с 4 врати?! Моето мнение за това прословуто мнение в България, че частите на Хонда са много скъпи и че да се избягват тези коли си са пълни глупости. Вярно е, че аз на моя Сивик не съм му сменял вече 3 години нищо освен накладките на 4-те гуми, но ще ме прощават хонда хейтърите - за 75 лева си ги смених. Толкова ми струваха! Има си го записано и в сервизната книжка на колата. Пълната смяна на филтрите и маслото + профилактиката на колата в сервиза - защото до Април ми беше в гаранция ми костваше 135 евро в Гръцкото представителство. Пак си пазя документите. Не знам хората къде ходят да си купуват части и защо продължава да се отстоява това глупаво мнение, че частите за японските коли са много скъпи, явно това си е останало като всеобщо мнение с годините, същото го има и за автоматичните скоростни кутии. samkijot харесал си си много хубав модел, поразрови се, прочети какво пишат хората в хондабг и просто си намери своята хондичка, за мен това са доста добри автомобили. Аз лично съм много доволен от моя сивик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 18, 2012 Share Posted June 18, 2012 TAZ, не оставай с грешно мнение, не съм Honda Hater! В никакъв случай! Просто за конкретния модел не съм с много добри впечатления и това е. Още повече може и да не сме уцелили бройка, все пак колата е взимана втора ръка Колкото до сивика, като модел, определено е добър (разбирай здрав и надежден), само отвътре ми седи малко дървеничък, но това са вече е въпрос на виждане. А и нека не разводняваме темата с модели на Хонда. Въпроса е конкретен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted November 9, 2014 Author Share Posted November 9, 2014 откъде мога да си взема тасове за хондата(14")? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.