RaptoR Posted November 24, 2019 Share Posted November 24, 2019 1 hour ago, w00x said: Тоя лаптоп е скъп, не защото е мощен, а защото е малък... Възможно, но за тия пари Е60! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djaba Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 (edited) . Edited April 26, 2022 by djaba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 (edited) Последното, което ми хареса, е L340 - i7-9750H и gtx1050, обаче и7-9ххх няма със SATA диск, а вариантите с NVMe нямат опция да им се сложи. i5 има със SATA, там можеш да добавиш NVMe, но на i7 нямало място за SATA. Нямало кабел изобщо. Чудя се 500GB дали ще са ми достатъчни в следващите поне 4 години, т.к. за толкова пари, не мисля да купувам лаптоп скоро. И в тази връзка, ако някой се интересува от стария ми компютър (сметнах, че е от преди 3 години), може да ми пише. По-късно ще пусна отделна тема. п.с. Знам, че L340 се води геймърски, но не съм геймър. Но искам да имам въможност да изгубя някой час, ако ми попадне нещо-много-яко. Edited November 25, 2019 by vikktorpenchev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Дай параметри на машината.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 (edited) Just now, vikktorpenchev said: ... L340 - i7-9750H и gtx1050, обаче и7-9ххх няма със SATA диск, а вариантите с NVMe нямат опция да им се сложи. i5 има със SATA, там можеш да добавиш NVMe, но на i7 нямало място за SATA. Нямало кабел изобщо... Интересно е тези как продават това: И в спецификациите в сайта на Lenovo за този модел пише: Storage Up to 1TB PCIe SSD Up to 2TB HDD 128G/256G PCIe+1TB Edited November 25, 2019 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Хм, това е много интересно. Последното, което четох беше, че слот хдд - 0 свободни, слот нвме - 1, 0 свободни. Ще разгледам пак :/ От петък гледам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Ако ще е заместител на настолен, гледай поне да е със свястен дисплей и висока резолюция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 То било много трудно да си избере човек лаптоп. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 При ограничения в бюджета винаги е трудно, без значение какво купува човек.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 (edited) Just now, vikktorpenchev said: То било много трудно да си избере човек лаптоп. Бих те посъветвал като ти допадне нещо да му видиш CPU: https://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php Ако си с настолен компютър и сравниш процесора с този на лаптоп може да останеш неприятно изненадан. Случайно ако размислиш добра таблица за сравнение на комбинации към производителност е това: https://pc-builds.com/calculator/ Edited November 25, 2019 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 25, 2019 Share Posted November 25, 2019 Благодаря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Вероятно по-разумен вариант за теб е да вземеш малко по-слаб процесор и евентуално видео за сметка на IPS панел и FullHD+ резолюция. Погледни също T4xx на Леново и професионалната серия на Делл Latitude 7xxx. Поне като се дават пари е хубаво и сглобката да е направена като хората. Ако модела позволява си вземи и удължена гаранция от 4 или 5 години. По-принцип една смяна на дъно или лентов кабел ще е повече от допълнителната гаранция. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Just now, Ferante said: Вероятно по-разумен вариант за теб е да вземеш малко по-слаб процесор и евентуално видео за сметка на IPS панел и FullHD+ резолюция. Погледни също T4xx на Леново и професионалната серия на Делл Latitude 7xxx. Поне като се дават пари е хубаво и сглобката да е направена като хората. Ако модела позволява си вземи и удължена гаранция от 4 или 5 години. По-принцип една смяна на дъно или лентов кабел ще е повече от допълнителната гаранция. Точно! Малко хора си дават сметка, че най-използваната част от компютъра е екрана. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Аз лично ако ще го ползвам за настолен, бих му взел един док и бих го свързал към монитор, клавиатура и мишка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Да, имам такава опция. Монитор, клавиатура... Обаче не всички лаптопи имат опция за докинг. Just now, Ferante said: Много пари са тия. Ако имах достатъчно, бих си взел carbon x1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 (edited) Колкото и да ми се иска да е по-стилен, това май е най-добрия вариант за парите си от 1600 лв Edited May 25, 2022 by vikktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Кой модел е този? Погледни също и в немския amazon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Just now, Ferante said: Кой модел е този? Погледни също и в немския amazon. NITRO 5 или 7 Доста банери и реклами има на него, ама е много грозен. Не се бях сетила за Amazon, има ли голяма разлика? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Edit: Първоначалната идея на поста ми беше друга, не искам да спамя повече тук, защото въпроса вече не е кратък. Ако някой има желание, търпение и знания, бих се радвал да ми пише Лично Съобщение и да ми помогне да реша този въпрос ( : Благодаря на всички включили се. Съветите бяха изключително полезни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Защо не това : https://www.izotservice.com/index.php?id=6865&category=22&mode=172 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mobi Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Just now, pavlan said: Защо не това : https://www.izotservice.com/index.php?id=6865&category=22&mode=172 Една торба пари за DDR3? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 5 hours ago, vikktorpenchev said: Да, имам такава опция. Монитор, клавиатура... Обаче не всички лаптопи имат опция за докинг. Достатъчен е един USB порт. Има доста устройства от рода на Toshiba Dynadock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Изиграх онче бонче и поръчах един.... червен. Ако не друго, във фейсбук ще мога да влизам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Честито. И друго ще можеш да правиш. Ако ще го ползваш у вас на едно място, направо си вземи някакъв док, за да си улесниш живота. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 26, 2019 Share Posted November 26, 2019 Този док прецаква ли батерията. За съжаление е вградена, не е като на Т серията на Леново от едно време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts