Jump to content
BulForum.com

Koi cd-r/cd-rw diskove sa nai-dobrite

Recommended Posts

:ghost  Аз имам около 500 филма на СД-та.Всичките ми са PRINKO и досега нямам изгорял диск.Според мен PRINKO са най добри в съотношение цена-качество.

Аз съм също за PRINKO или TRAXDATA, просто не си заслужава да се дават излишни пари....

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply
Аз съм също за PRINKO или TRAXDATA, просто не си заслужава да се дават излишни пари....

V BG vsichko e vapros na kasmet ili partida. Vzimal sam hiliadi diskove i to predimno Princo (nai dobroto tsena/kachestvo) no naskoro mi se sluchi da imam nad 10 parcheta s fabrichen defekt. (a i ne samo na men) za tova ako e istinski disk vseki e hubav (stoto me samniava che v DZU veche praviat stampi vsiakakvi) :))

• 1 month later...

Аз с Memorex не съм имал никакви проблеми досега. Най-много ги използвам за аудио, защото се погаждат добре с моя плейър. За аудио ми харесват много и SKC (корейски са доколкото знам), но са към лев и нещо с кутията, затова не ги употребявам за други неща. Иначе ползвам най-вече eProformance за mp3-kи, филми, игри и други глупости и държат добре. Дори 16х да са записвани CD/mp3 плейърът ми ги чете без проблем. Но напоследък минах на Verbatim Super Azo, защото като си купиш кутия 50 броя и ти излизат по 55ст. Няма смисъл от други глупости при това положение :)

Е точно то RW-тата на Принко съм много недоволен. Бих казал също и от CD-R Принко. Не правят проблеми при запис, ползвам си ги нормално, RW-тата се разлепят самопроизволно, а сидаровете им след няколко месеца просто правят проблеми при четенето :pirate

От Тарксдата и други съм чувал че са недоволни, не знам.

Доволен съм от LG, eProformance, Samsung, Verbatim, TDK.

Az sam si dovolen ot Prinсo overburnvam gi do 740mb i nqmam problem pri cheteneto ;)

И как точно го правиш този номер? :confused

С каква записвачка?

И къде се четат после?

То ако става за въпрос с Plextor Premium можеш и 1GB да запишеш на 80 мин. диск ама после ще върви само на Plextor-а (и това не е overburn).

И как точно го правиш този номер?  :confused

С каква записвачка?

И къде се четат после?

То ако става за въпрос с Plextor Premium можеш и 1GB да запишеш на 80 мин. диск ама после ще върви само на Plextor-а (и това не е overburn).

S nero i tova e overburn,inache sam s lite-on,ako nevqrva6 ela da ti pokaja imam 7-8 takiva cd-ta :P

И аз съм записвал не само принко около 715 МБ и после се чете. А съм със Сони записвачка. Мисля, че работата е в записвачката, не в дисковете

az si kopuvam samo verbatim i princo...no do sq ne sum prail overburn 4e neznam ako stane gaf nali pishe 4e moje mi idi zapisva4kata :) ..ina4e mi e nova na nqkoi drug mesec e i e LG 52x24x52x :)

A we Samsung sa nai-qkite tezi s chernoto pokritie ot dolu i otgore ama mnogo $ a do verbatim imah 2 cd-rw dosta skapi4ki i sam gi prezapisal 15-20 pati i se skapaha i ot togava ne si kupuvam cd-rw i btw imam diskowe po 1gb ama ne iskam da si gi zapisvam che ediniq struva 10euro ot germany gi vzeh :wir

az si kopuvam samo verbatim i princo...no do sq ne sum prail overburn 4e neznam ako stane gaf nali pishe 4e moje mi idi zapisva4kata :) ..ina4e mi e nova na nqkoi drug mesec e i e LG 52x24x52x :)

Mqma kakvo da stane na zapisva4kata edin pat napravih edno cd prinko na 780mb otvarq go ama neiska da pusne :( ni6to ot nego i mnogo bavno go 4ete i ot togava pove4e ot 740 ne prava

Abe mjnogo me samnjava na 700 Mb da se kachat 740...ama hajde, njama da sporja sled kato ne sam vidjal. Lichno az predpochitam da ne izdevatelstvam nad standartnata daljina diskove - kato mi trjabva poveche obem - prosto polzvam 870 Mb i si gi zapisvam bez problem. Shtoto tezi 740 Mb moje i da si gi chetesh uvas, ama az ili drug moje da ne moje da gi prochete na drugo ustrojstvo, a i CD-tata se razvaljat naj veche v krajnite oblasti.

A otnosno modelite CD-ta - Princo se zapisvat sravnitelno dobre, obache avtomatikata pri zapis ne iska po nikakav nachin da pusne poveche ot 32X na Princo 56X, koeto e malko pritesnjavashto za men, otnosno kachestvoto na pokritieto. Ot Traxdata njamam oplakvania. Imam izvestno kolichesvo razvaleni LG i veche im njamam mnogo doverie. TDK se darjat dobre. Verbatim - sashto. Samsung - pochti vinagi. Bjah vzel edna partida Creation (black) - 50br. - nito edin ot tjah ne se zapisa korektno na audio(pukania, preskachania), samo za data gi polzvah i pak imah njakoi razvaleni...moje da e bila losha partida.

Да бе кви са тея вербатим по 45 стотинки

мда, и аз напоследък намирам и взех няколко Verbatim по около 50 ст. и честно казано външния им вид не ми вдъхва много доверие. особено по ръбовете, качеството на покритието нещо.... абе не знам, ще видим.

А що се отнася до Princo, действително пожълтяват яко след около година. просто тези дискове не са за дълготрайно съхранение, ползвам ги само за филми, но НИКОГА за данни. Засега както казах и преди, от LG не съм недоволен, естествено съм доволен от TDK, Verbatim (когато са истински).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...