TRIBALERO Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 Предложете някаква Wireless Wifi Network PCI карта за pentium 4ка (ползвам си го за домашен сървър).Писна ми да се препъвам в кабели,и искам да си вържа машината към рутера (безжично). Бюджет до към 50 лв. / максимална скорост ,до към 3 мега байта / Машината е : Intel Celeron D320,2400 Mhz / дъно: ASRock P4;48 (5 PCI,1 apg ...) мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 За лаптоп да, но за стационарен компютър бих си оставил кабела аз. Далече по-надеждно е и по-бързо от wifi карта. Освен ако компютъра не ти е в средата на стаята кабелите винаги могат да вървят по ъглите през кабелни канали или в первазите на паркета (последното не съм успял да го постигна никога, но разни майстори винаги ми обясняват как можело) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted June 14, 2012 Author Share Posted June 14, 2012 За лаптоп да, но за стационарен компютър бих си оставил кабела аз. Далече по-надеждно е и по-бързо от wifi карта. Освен ако компютъра не ти е в средата на стаята кабелите винаги могат да вървят по ъглите през кабелни канали или в первазите на паркета (последното не съм успял да го постигна никога, но разни майстори винаги ми обясняват как можело) Това с кабелите се отказах,след ремотн е много трудно да се вградят наново кабели.Разстоянието е около 10 метра.С моя рутер успявам да покрия целият апартамент, с максимум покрието По обед бях в PIC,да огледам какво има.Предложиха ми една карта ,за 37 лв.300 мега бита е.Чудя се дали да я взимам. TL-WN851N TL-WN851N Между другото ,с моя рутер (новият) не съм имал почти никакви проблеми с прекъсване на сигнала. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 14, 2012 Share Posted June 14, 2012 Ако не са необходими драйвери - взимай я на момента Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted June 27, 2012 Author Share Posted June 27, 2012 Как мога да диагностицирам PCI картата .До преди час имаше 2 черти ,а сега дори не мога да се свържа в мрежата Ще пробвам да сменя драйвърите ,пък да видим. модела е : TL-WN781ND Проблема е много странен ... сега уж работи,но трябваше да сменя антените .Махнах късата антена на картата и я замених с по дълга ,от един стар рутер.Пуснах машината и интернет се появи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.