Eddy Posted May 17, 2012 Share Posted May 17, 2012 Здравейте, имам един въпрос и обяснявам всичко подробно, понеже не знам кое ще ви трябва за информация точна за да ми дадете съвет. С Intel 1.8GHz процесор съм, 3GB RAM(DDR2-2+1GB), с дъно ASUS P5KPL-AM IN/ROEM/SI. Видео картата ми е към инегрирана към дъното като тегли рам направо от втория слот на който има 1GB DDR2. Модела на видео картата е Intel G33/G31 Express Chipset Family. Инсталирал съм всички последни драйвери. Проблема е седемнадесет символен: Medieval 2 - Total War. Игра с минимални изисквания: Celeron 1.8GHz Pentium 4® (1500MHz) or equivalent AMD® processor. 512MB RAM. DirectX® 9.0c. 128MB Hardware Accelerated video card with Shader 1 support and the latest drivers. Must be 100% DirectX® 9.0c compatible. И с препоръчителни изисквания: Pentium 4® 2.4GHz (2400MHz) or equivalent AMD® Athlon 64 or equivalent RAM:1024 MB Video Memory:128 0 128MB Hardware Accelerated video card with Shader 2 support and the latest drivers. Must be 100% DirectX® 9.0c compatible*. The Nvidia® GeForce 7300 or greater, or the ATI Radeon® X1600 or greater is recommended. Играта я подкарвам ... като подкарвам е силно казано в първата битка, която вляза и мъката започва - сече ама сече! Защо ?! Гледам хора с по-слаби машини от моята я играят на 1,8 процесор с 256 видео карти и 1гб рам без проблеми. Намалил съм всички ефекти в играта на минимум, играя я на най-малката разделителна способност, която позволява и пак ми е Х къде е проблема. Някъде из голямото четене из форумите вчера ми се мерна нещо,че ако е по-стара картата не подържа Shader 2. Там ли е проблема - ако е там имам и слот за видео карта - ще купя. Спрял съм се на тази: AMD 6750, 1GB, Gigabyte R675OC-1GI, PCI-E, DDR5, 128bit, HDMI & 2xDVI - до колкото имам познания е съвместима за моето дъно, нали ? Или процесора прави проблема ? Макар,че долу температурата на всичко е в нормите. Намерих и процесор съвместим с дъното ми: Pentium Dual Core E6600 И процесора и дъното са на приемливи цени ... принципно. Ако не бях жалък чиновник щях да си купя и двете ама със сегащната заплата ще се ъпгрейдва машината 1 по 1 явно. Дайте някой акъл, кое да купя или какво да направя та да я подкарам тази игрица. Много ще съм ви благодарен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 17, 2012 Share Posted May 17, 2012 От видеото е... Е6600 е добре за това дъно, но видеото което си посоичл е твърде мощно - няма смисъл. Вземи си втора употреба нещо от рода на 3870, 4850, 4870.И процесор по-добре Core 2 Duo 45nm втора, отколкото Pentium Dual нов... примерно E7***, E8*** Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddy Posted May 18, 2012 Author Share Posted May 18, 2012 Благодаря за съвета, значи първо ще сложа нова видео карта - другия месец ще сложа и процесор. Сега ще видя дали и ново захранване ще трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted May 18, 2012 Share Posted May 18, 2012 Overdrive, защо го насочваш човека към тези лакоми печки, особено 4870, която си иска recommended 500W добро захранване и само на idle е 60 градуса. Говоря от опит . Еди, добре е да споделиш с какъв бюджет разполагаш и с какво захранване. 6750 е добра карта, която не е лакома, хладна е и е тиха. Имах миналото лято един Sapphire в кутията си и заедно с клокнат E5200 на 4Ghz нямаше игра, която да му се опъне при резолюция 1280х1024. Аз също като Overdrive бих те посъветвал да вземеш първо видеото, а след това може да се ориентираш към E6300-6600, E5200-5500, E4400-4700. Тези процесори варират от 50 до 70-80 лева втора ръка, а ако имаш финансовата възможност, направо скачай на 140+ левовите E8200 (примерно). Дъното то е с G31 чипсет и не е много клокерско, но не е лошо. Туй то от мен . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 18, 2012 Share Posted May 18, 2012 Идеята ми е че едно 3850 използва на макс възможностите на тези процесори. За какво да слага съвременна карта която си иска i7 за да покаже какво може на скопен Core 2 Duo Гледам че човека не някакъв маниак геймър, затова предлагам евтино решение. А захранването за всякакво невградено видео трябва да е добро, да кажем Fortron PNF 350 като минимум за Core 2 Duo и 38**/48**.45nm процесор и 55nm карта не е особено лакома комбинация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neni4a Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 Здравейте, имам един въпрос и обяснявам всичко подробно, понеже не знам кое ще ви трябва за информация точна за да ми дадете съвет. С Intel 1.8GHz процесор съм, 3GB RAM(DDR2-2+1GB), с дъно ASUS P5KPL-AM IN/ROEM/SI. Видео картата ми е към инегрирана към дъното като тегли рам направо от втория слот на който има 1GB DDR2. Модела на видео картата е Intel G33/G31 Express Chipset Family. Инсталирал съм всички последни драйвери. Проблема е седемнадесет символен: Medieval 2 - Total War. Игра с минимални изисквания: Celeron 1.8GHz Pentium 4® (1500MHz) or equivalent AMD® processor. 512MB RAM. DirectX® 9.0c. 128MB Hardware Accelerated video card with Shader 1 support and the latest drivers. Must be 100% DirectX® 9.0c compatible. И с препоръчителни изисквания: Pentium 4® 2.4GHz (2400MHz) or equivalent AMD® Athlon 64 or equivalent RAM:1024 MB Video Memory:128 0 128MB Hardware Accelerated video card with Shader 2 support and the latest drivers. Must be 100% DirectX® 9.0c compatible*. The Nvidia® GeForce 7300 or greater, or the ATI Radeon® X1600 or greater is recommended. Играта я подкарвам ... като подкарвам е силно казано в първата битка, която вляза и мъката започва - сече ама сече! Защо ?! Гледам хора с по-слаби машини от моята я играят на 1,8 процесор с 256 видео карти и 1гб рам без проблеми. Намалил съм всички ефекти в играта на минимум, играя я на най-малката разделителна способност, която позволява и пак ми е Х къде е проблема. Някъде из голямото четене из форумите вчера ми се мерна нещо,че ако е по-стара картата не подържа Shader 2. Там ли е проблема - ако е там имам и слот за видео карта - ще купя. Спрял съм се на тази: AMD 6750, 1GB, Gigabyte R675OC-1GI, PCI-E, DDR5, 128bit, HDMI & 2xDVI - до колкото имам познания е съвместима за моето дъно, нали ? Или процесора прави проблема ? Макар,че долу температурата на всичко е в нормите. Намерих и процесор съвместим с дъното ми: Pentium Dual Core E6600 И процесора и дъното са на приемливи цени ... принципно. Ако не бях жалък чиновник щях да си купя и двете ама със сегащната заплата ще се ъпгрейдва машината 1 по 1 явно. Дайте някой акъл, кое да купя или какво да направя та да я подкарам тази игрица. Много ще съм ви благодарен. същата игра съм я подкарвал,горе-долу нормално на pentuim 4 2.8ghz 1gb ram geforce 6200 256mb,мисля че по-добре първо си вземи някоя евтина видео карта и спокойно ще я подкараш,както и доста други игри,и 7600 gt да вземеш ще можеш спокоино да я играеш тази игра,може и по-мощна да вземеш,но ако не играеш постоянно и не си вманиачен по това да ти върви всичко на макс, карта от сорта коята аз съм посочил ти е достатъчнаето няколко линка със видео карти втора употреба които не са лоши и със сигурност ще я подкарат играта,(избрал съм най-евтините) http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=115013 http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=114916 http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=114031 и карти от рода на 7800 gt,8600 gt,9500 gt да намериш няма да имаш проблеми дори и с по-нови игри,това е моя съвет дано да съм бил полезен Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted May 24, 2012 Share Posted May 24, 2012 3850-ката, която препоръчва neni4a е перфектна. Ползвал съм такава карта, само хубави неща мога да кажа за нея. А и на тая цена... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.